И ја сам чуо на ТВ-у да је најављен долазак десетак њихових навијача. Тамо на свом стадиону су се жалили како су лоши услови на трибини јер могу купити само чипс и марс чоколадице...шта ће онда бити овдје кад их смјесте у онај кавез а читав стадион загрми

неће им бити до марс чоколадица чак и да им их неко бесплатно дијели
ево текст из сутрашњег Гласа:
Европска грозница тресе Бањалуку
Datum: 20.07.2010 21:00
Autor: Славко Басара
БAЊAЛУКA - Европска фудбалска грозница већ неколико дана тресе највећи град Републике Српске. Два дана прије историјског меча против швајцарске Лозане у оквиру квалификација за Европску лигу гужва за улазнице је велика, телефони у клупским просторијама Борца су се усијали.
Ради се даноноћно, без предаха, све је посвећено мечу који Бањалука није имала прилике да организује више од 20 година. Посљедњи пут град на Врбасу је био домаћин европске фудбалске утакмице 7. септембра 1988. године када је побијеђен Металист из Харкова 2:0. Градски стадион ће у четвртак опет бити на фудбалској мапи Европе.
И док је интересовање за дуел Борца и Лозане (четвртак, 20.45 часова) изузетно велико, дотле стратег "црвено-плавих" Зоран Марић има задатак да квалитетно припреми екипу за изазов, али исто тако да склони играче од еуфорије.
- За ове утакмице се живи. Прелеп је осећај када знате да ће стадион бити пут, да ће навијачи опет бити наш 12. играч. Имамо добру прилику да изборимо пласман у даље такмичење и не смемо да је прокоцкамо. Еуфорија је велика и не би било фино да издамо навијаче и љубитеље фудбала у Бањалуци - рекао је десни бек Борца Милан Ступар.
Већ неколико дана играчи Борца имају један тренинг дневно, под свјетлошћу рефлектора. Тренер Марић је одлучио да опусти мало фудбалере, а према ономе што се види на тренинзима лако је закључити да ће бити "тумбања" у екипи у односу на меч у Лозани који је Борац изгубио 0:1.
Од првог минута требало би да заигра најискуснији Оливер Јандрић који је у Швајцарској ушао посљедњих пет минута, а у први тим ће "ускочити" и Душко Сакан на позицију задњег везног играча.
- Пред нама је изузетно тешка утакмица у којој је улог велики. Резултат из првог меча није нимало наиван. Швајцарци имају минималну предност која им даје одређену мирноћу на почетку реванша. Ми смо ти који морамо да јуримо резултат. Вјерујем да ћемо га стићи и елиминисати Лозану. Понављам, неће бити лако - рекао је Јандрић.
Такође, искусни Борислав Микић, који је на Градски стадион стигао љетос из Лакташа, у првом сусрету је погодио пречку. Мало је недостајало да постигне толико жељени погодак на гостујућем терену.
- И сада враћам тај напад када сам шутирао послије продора Љубише Вукеље. Заиста ми је жао, али оно што је прошло не можемо да вратимо. Сада оно што смо пропустили у првој утакмици морамо да надокнадимо код куће. Искрено се надам да ћемо успјети у својим настојањима и да ћемо нашим вјерним навијачима и суграђанима омогућити још најмање један европски спектакл - рекао је Микић.
Новајлија на позицији лијевог бека Вукашин Беновић је прошле године у истом такмичењу наступао за Славију из Источног Сарајева.
- Имам искуства наступа у Европи и волио бих да и са Борцем, као са Славијом у минулој сезони прескочим прву препреку на међународној сцени. Имамо квалитет за то, само морамо да будемо стрпљиви и чекамо погодне прилике. Нећемо потцијенити Лозану.
Продато више од 3.000 улазница
За меч Борац - Лозана већ је продато више од 3.000 улазница. Током јучерашњег дана гужва под западном трибином Градског стадиона била је велика, многи су жељели да се домогну парчета драгоцјеног папира и тако постану актери једне од историјских сусрета у граду на Врбасу.
- Продаја улазница иде добро, интересовање је велико. Капацитет стадиона је 7.500 мјеста, а праву гужву очекујемо у сриједу и четвртак - истакао је директор Борца Радмило Шиповац.
Брошура
Поводом европске утакмице у Бањалуци послије више од 20 година организатор меча Фудбалски клуб Борац издао је брошуру намијењену сусрету против Лозане. У њој могу да се виде сви подаци ова два клуба, списак регистрованих играча, службена лица, све Борчеве европске утакмице и фотографије са прве утакмице одигране 15. јула у Лозани.
Долази градоначелник Давидовић
ГРAДОНAЧЕЛНИК Бањалуке Драгољуб Давидовић посјетиће данас у 12.30 часова реконструисани Градски стадион и дати подршку фудбалерима Борца пред изузетно важну утакмицу на европској сцени.
Град Бањалука издвојио је значајна средства за реконструкцију Градског стадиона који је добио лијеп и модернији изглед и прилагођен је строгим прописима Европске фудбалске федерације (UEFA). Тренутно је ово једино фудбалско здање у Републици Српској које има лиценцу за утакмице које се играју под окриљем UEFA.