banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 21:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jul 2010, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ništa sad nam ostaje da se pomolimo Bogu za sutra, pa šta bude. Laku noć!

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2010, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
ma nema se sta moliti suspenzija ce biti 100% samo mi je zao sto ce se papci dogovoriti do prve tekme njihove repke ali tada ce za Borac biti kasno

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2010, 22:57 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Pa kada smo mogli čekati 20 godina možemo još toliko, taman ako bi poživio toliko, lagano penzija i Borac, hahahahahhaah, kako kažu, ko čeka dočeka...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 01:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Jul 2010, 09:29
veteran 1987 je napisao:
Evo moram odgovoriti i to cu uraditi jos sad ,jer ne zelim da ovo predje u raspravu sta je starije kokos ili jaje. Sto se tice stadiona i naziva vidi ovako :francuska je pravila stadione sirom zemlje za s.p. i nije im svima dala ime stad de france naravno samo jednom pogodi gdje paris ,zasto? glavni grad simbol zemlje 12 mil stanovnika.Daj BOZE da vlada pomogne za jos neke objekte sirom rs npr doboj ili bijeljina pa prijedor a oni neka ih krste kako god hoce dalje fulam igrao to finale i sto ne napises sta je jos uradio u preko 100 god tradicije ja cu ti reci ,nista za spomena borba za goli opstanak svake godine ,i nas borac je to radio doskora ,ja se nadam da nece vise nikad neznam zasto bi ti smetao uspjesan borac dalje nisi ti bio na stadionu u zadnjih 25 godina kad nas je dolazilo 10-tak ,po najvecim hladnocama snijegu i ledu.Mi se svi znamo medjusobno,neki su i u rodbinskim vezama,znam da niko od njih tako ne razmislja.Ja mislim da sam ja cesce gledao Borac na gostovanjima,nego ti u B.L.Onaj ko je napravio stadion pokojni Ban Kujundzic nema nikakve veze vise sa danasnjim izgledom,ostalo je jos 10 redova na zapadu,a nema ni kluba za koji je pravio isti odavno (KRAJISNIK).
Borac mora biti klub cijele RS,Banja Luke i Krajine,vise navijaca donosi vise novca,novac dovodi bolje igrace,igraci prave bolji tim,tim pravi bolje rezultate,rezultati dovode nove navijace i tako u krug.Vrlo je nezgodno imati stav samo da bi ga imao.

odgovori ti slobodno jos koji put, tema je o Borcu a mi diskutujemo o Borcu...
naveo si Francusku kao primjer, odlicno...sada te ja pitam, je li stad de france napraljen na Parku Princeva, je li stadion PSG Park Princeva nazvan stad de france ili su sagradili novi stadion....gjde igra PSG,a gdje reprezentacija Francuske u Parizu...ako vlada hoce da ima stadion RS neka izdvoji ministarstvo za sport finansije i sagrede u Banja Luci stadion za reprezentaciju RS...

tako podcjenjivacki o Fulamu, stavrno me iznenadjujes...Fulam ti je najstariji klub iz Londona, znaci ima vecu tradiciju od Arsenala, Celzija i ostalih modernih kvazitvorevina...ti ako mislis da je mala stvar da igraju redovno u prvoj ligi najjace lige na svijetu ne znam onda...igrali su uostalom finale FA kupa i izlazili i prije vec u Evropu...
ovako ti "mali" klubovi odradjuju velike
http://www.youtube.com/watch?v=NxKkJLF-TfI

Ko je koliko bio na stadionu, necu se prepirati...ne znam te, a ne znas ni ti mene...cuj meni smeta uspjesan Borac, smeta mi uspjesan Borac jednu sezonu, pa poslije hajmo jovo na novo...Cuj ban nema veze, pa zasto je onda tu stadion gdje je danas...od tebe svasta cuti...

Borac nece biti nikada klub kao sto su Zvezda, Partizan, Mancester (uostalom pravi mancester ti igra u poslijednjoj ligi Engleske, a i ovi navijaci koji razmisljaju kao ti, sada im doslo u glavu, pa poceli nosati boje staroga mancestera kao protest protiv danasnjeg), Arsenal, Juve itd...
Ovaj tvoj lanac "vise navijaca donosi vise novca,novac dovodi bolje igrace,igraci prave bolji tim,tim pravi bolje rezultate,rezultati dovode nove navijace i tako u krug" je zapravo promasena prica...ni najvece pare na svijetu me garantuju uspjeh, sto bi prema tvome razmisljalu znacilo da se lanas prekida...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 08:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Fudbalski život u Banjoj Luci prije Prvog svjetskog rata odvijao se na Banjolučkom polju. Tamo su bili treninzi, tamo su odigravane utakmice, zvanične i nezvanične, tu su mnogi načinili prve fudbalske korake, odatle su mnogi krenuli na put svoje fudbalske afirmacije.

Pošto je fudbal sve više zaokupljao Banjolučane, javila se potreba i pravim stadionom. Svečano otvaranje obavljeno je 5. septembra 1937. godine, a u "Vrbaskim novinama" tri dana kasnije objavljen je tekst pod naslovom: "U nedjelju je otvoren stadion 'Bana Kujundžića'", u kojem je između ostalog pisalo:

"U nedjelju je u Banjoj Luci održana rijetka sportska svečanost. U prisustvu bana Bogoljuba Kujundžića, komandanta Vrbaske divizijske oblasti, generala Milivoja Alimpića, zatim velikog broja sportista, svečano je otvoren novi sportski stadion izgrađen na bivšem igralištu Krajišnika. Kao znak zahvanosti za veliku pomoć bana Kujundžića, stadion je dobio njegovo ime. Prvu utakmicu odigrali su Hajduk (Banja Luka) i Meteor (Krupa), a poslije toga snagu su odmjerili domaći Krajišnik i slavni beogradsk BSK."

U drugoj fazi igralište je ograđeno daskama, vrlo brzo je inženjer Žarko Malić podstakao izgradnju manjih drvenih tribina. Na tameljima tog stadiona kasnije je podignut sadašnji Gradski, koji je, baš kao i Banja Luka, mijenjao izgled, dograđivao se, širio. On je za sve ove minule decenije izrastao u pravi fudbalski hram na kojem su se vojevale mnoge bitke, na kojem su igrali veliki klubovi, na kojem su stasali brojni asovi.

Minulih dana banjolučki Gradski stadion bio je veliko radilište. Na njemu su postavljane stolice (prvi put će biti na istočnoj tribini, ranije su postojale betonske talpe), renovirane su svlačionice, novinarske lože, Trofejna sala, postavljeni su reflektori na zapadnu tribinu.

Banjolučki fudbalski hram danas baš izgleda evropski. A i prva utamica na njemu biće evropska. U revanš susretu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu Evrope stastaće se Borac i švajcarska Lozana.

Bilo bi lijepo da Borac u čevrtak, 22. jula, na domaćoj evropskoj premijeri, poslije 22 godine, ostvari pobjedu na renoviranom Gradskom stadionu. Posljednji put to se desilo 1988. godine kada su porazili Metalist iz Harkova s 2:0.

Neka tako bude i s rivalom iz Švajcarske!

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 08:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

- Оптимиста сам када је у питању реванш сусрет с Лозаном. Вјерујем да уз одличну атмосферу и пун стадион можемо да елиминишемо Швајцарце. Биће тешко, али посједујемо квалитет да прођемо у треће коло квалификација за Европску лигу.

Ово је истакао "новопечени" капитен бањалучког премијерлигаша Вуле Тривуновић који посједује велико европско искуство и сигурно може да "скенира" на прави начин ситуацију пред реванш у четвртак на Градском стадиону.

- Треба стати на лопту, добро сагледати ствари и пружити максимум на терену. Лозана је у нашој јавности приказана као полуаматерски клуб, што у ствари није. Ми смо такав народ да све гледамо искривљено, односно потцјењивачки. Без обзира на то што је Лозана друголигаш, не смијемо ситуацију гледати нереално - с дозом опреза прича Тривуновић пред дуел који је на програму 22. јула у Бањалуци (20.45 часова).

Борац је најављивао гол у Швајцарској. То се није десило. Је ли то сада проблем?

- Да нам је неко прије утакмице у Швајцарској понудио резултат 1:0, сигурно бисмо га прихватили објеручке. Сада помало остаје жал, али Лозана се показала као изузетно квалитетан и јак ривал.

На чему онда заснивате оптимизам?

- Прије свега, не долазимо из лиге из које можемо да пријетимо било коме, врло добро знамо у који ранг спада Премијер лига БиХ. Ипак, у граду је велика еуфорија и интересовање за меч у четвртак. Домаћи терен је наш адут, али биће тешко. Можемо да постигнемо гол и он би нам дао крила до краја да јуримо и други. Међутим, у исто вријеме морамо да сачувамо и своју мрежу.

Командујете одбраном, можете ли обећати да Aсмир Aвдукић неће капитулирати?

- То је моја жеља и жеља свих фудбалера Борца. На терену ћемо инсистирати на томе. Шанса постоји, морамо је искористити, али понављам да Лозану морамо озбиљно да схватимо.

Стечен је утисак да су недостатак европског искуства и неуиграност били главни проблеми на стадиону "Olympique de la Pontaise"?

- Много је нових играча стигло у наше редове овог љета. Потребно је вријеме да се уиграмо, да се склопи мозаик. Европског искуства немамо јер смо послије 18 година паузе поново на међународној сцени, али на томе морамо да радимо. Борац у свакој сезони треба да тежи изласку на европску фудбалску сцену. Континуитетом учешћа стиче се имиџ и граде позиције у Европи. Морамо да мислимо на будућност. Једном ћемо освојити куп, једном титулу, бићемо други, трећи... али све су то позиције које воде у такмичења под окриљем UEFA. Када одиграмо 20 или 30 утакмица у Европи, наш клуб ће имати много већи рејтинг, самим тим и играчи који буду носили дрес Борца.

Ипак, ви сте ушли у клупску историју као генерација. Шта за вас значе ове утакмице?

- Доносе нам личну сатисфакцију и свјесни смо чињенице шта значи да Бањалука послије више од 20 година опет буде домаћин једног европског фудбалског спектакла. Поносни смо на то, али сада тек правимо темељ, надам се, за успјешну будућност и константне наступе Борца на међународној сцени.

Због проблема у ФС БиХ постоји могућност суспензије савеза. Шта мислите о томе?

- Не бавим се политиком савеза и UEFA. Играм фудбал и то не бих коментарисао. Биће оно што ће да буде.

Aко избаците Лозану, по свему судећи играћете против данског Рандерса, који такође није несавладив?

- Не бих о Данцима. О томе је рано причати. О њима ћемо размишљати ако елиминишемо Швајцарце и уколико нам UEFA дозволи да играмо. Сада смо све мисли усмјерили ка Лозани.

Значи, ипак једним оком гледате према Скандинавији?

- Наш циљ је да се задржимо што дуже у Европи. Да ли смо кадри за то, показаће реванш меч против Лозане на нашем стадиону. Дишемо као један, знамо свој пут. Увијек нас је красила снага колектива, што и јесте добар рецепт за успјех у фудбалу. Трезвеном главом, реалним погледом и максималним залагањем на терену можемо доћи до жељеног циља - проласка у треће коло квалификација за Европску лигу.

Шта је за вас, у ствари, Борац?

- Моја друга кућа. Клуб у којем сам поникао, научио прве фудбалске кораке. Гдје год да будем, стално сам у мислима с Борцем и Бањалуком, која израста у прави европски град. Драго ми је због тога.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 08:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
BUDI BORAC!

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Читам у данашњем Блицу, пише да они сазнају из извора блиских УЕФА-и, да могућа казна за фудбалски савез БиХ највјероватније неће утицати на клубове који ће и даље наставити борбу у међународним такмичењима

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2010, 10:02
Šajin je napisao:
Читам у данашњем Блицу, пише да они сазнају из извора блиских УЕФА-и, да могућа казна за фудбалски савез БиХ највјероватније неће утицати на клубове који ће и даље наставити борбу у међународним такмичењима

Ajoooj valjda nece biti suspenzije!!!

Slika

http://www.fkborac.net/sajt/

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 09:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Danas ce radi fotelja iz svih takmicenja biti izbaceni reprezentacija i svi klubovi. Danas ce se radi fotelja biti ugaseno svjetlo na nasim fudbalskim terenima. Radi fotelja odjednom nisu bitne nacionalne podjele, slozna braca, gorbari sporta su nam uskratili prava da napunimo gradski stadion.............Definitivno vrhunac cemera i jada je dostignut..................

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Benz traži zapisnik sa Skupštine N/FS BiH
To je sve što je rekao, a prema našim pretpostavkama i ranijim najavama tokom dana trebali bi donijeti odluku o eventualnoj suspenziji, rekao je Baković

Marcel Benz, stručnjak UEFA za pravne poslove, koji je vodio pregovore sa ljudima iz fudbala oko usvajanja Statuta N/FS BiH, odnosno njegovog usaglašavanja sa FIFA i UEFA, zvao je jutros Jasmina Bakovića, v.d. generalnog sekretara bh. kuće fudbala i tražio zapisnik sa Skupštine koja je održana 16. jula u hotelu Park u Vogošći.

„Benz je tražio zapisnik sa Skupštine. To je sve što je rekao, a prema našim pretpostavkama i ranijim najavama tokom dana trebali bi donijeti odluku o eventualnoj suspenziji“, potvrdio je Baković za SCSport.ba.

Podsjetimo, skupštinski delegati u petak nisu usvojili izmjenjeni i dopunjeni nacrt Statuta sa amandmanima, te su tako odbili prijedloge FIFA i UEFA. Zapelo je oko ukidanja Predsjedništva N/FS BiH. Obzirom da su iz FIFA i UEFA bili izričiti i imperativno su tražili ukidanje Predsjedništva i imenovanje jednog predsjednika, sigurno je da ćemo se suočiti sa sankcijama, koje mogu dosegnuti i iskuljučenje N/FS BiH iz članstva ove dvije međunarodne organizacije.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://rtrs.tv/av/player.php?id=8434&x=1

Гости у емисији Џими и Бока.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Šajin je napisao:

Kad cujem Boku kako prica,odmah mi izmami osmijeh na lice! :D Boka lav!

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Odluke još uvijek nema

Iako je posljednjih dana najavljivano da ćemo odluku FIFA-e i UEFA-e saznati danas do 12 sati, kako sada stvari stoje, moraćemo svi zajedno pričekati još malo.

Naime, v.d. generalnog sekretara Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Jasmin Baković, u razgovoru za SportSport.ba potvrdio je da se čuo sa Marcelom Benzom, koji je od njega tražio zapisnik sa Skupštine FS BiH održane u petak.

"Tokom cijelog jutra sam u kontaktima sa Marcelom Benzom koji je tražio da mu dostavimo zapisnik sa Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine", rekao je Baković za naš portal i dodao:

"To ćemo odmah i uraditi, a onda će on svojim nadležnim podnijeti izvještaj zajedno sa tim zapisnikom. Ne mogu vam sa sigurnošću potvrditi da li ćemo danas znati kakva je odluka FIFA-e i UEFA-e. Svima nama ostaje da čekamo".

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
jel kupio neko majicu "budi Borac"? ja planiram da se polako uputim pa mi treba zeleno svjetlo... :D

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tatamata je napisao:
Šajin je napisao:

Kad cujem Boku kako prica,odmah mi izmami osmijeh na lice! :D Boka lav!

ето још је на крају у име свих играча обећао максималну борбеност. ја вјерујем да ће сви одиграти много боље него прву утакмицу.

само ме уби у појам ова неизвјесност око суспензије :angry4:

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Šajin je napisao:

Ja lično ne mogu da zamislim da se donese neka odluka o suspenziji jer oni znaju da kad nema saveza nema više ni zajedničke lige a takođe znaju i to da su godinama radili mukotrpno na tome da se uspostavi ta zajednička liga, i da bi fudbal umro, baš me interesuje šta će ta poštena, nepolitična UEFA donijeti. Da li je njima cilj unapređenje ili smrt fudbala? :angry4:

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma cim se UEFA jos ne oglasava vjerovatno nece prebiti preko koljena.
Cudi me sto nisu odmah dali do znanja kakva ce biti kazna ako se ne prihvati Statut.
Dakle, da su prosli put jasno rekli da ce kazna biti ta i ta ukoliko ne usvojite to i to, bilo bi lakse i njima i nama.

Ocekujem da ce poslati dopis u kom naredjuju da se usvoji Statut do, recimo 15.8. (20-ak dana prije pocetka kvalifikacija), a ako se ne usvoji slijedi jasno definisana kazna.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 11:37 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Eno sada je u toku inspekcija stadiona, glavni inspektor je Mile, a pomoćnik mu je Špirić, a za njima buljuk novinara, kaže Mile, ma može se ovdje igrati...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]