veteran 1987 je napisao:
prije svega dobro dosao.Dalje mnoge stvari koje si ovdje napisao nemaju nikakvo uporiste.zasto borac nebi bio simbol rs ili krajine, znam da nije neko poredjenje ali barca je prije svega katalonski klub,mancester ima vise navijaca u japanu nego u engleskoj i to sve odlicno naplati,hajduk je to sto jeste jer je nastao iz dalmatinskog dispeta ako znas sta znaci ta rijec. trebali bi uciti od vecih i uspjesnijih a ne zatvarati se u banjalucki okvir. Dalje zasto da se stadion ne zove rs, pa rekonstruisan je parama vlade znaci cijele rs zapamti i oni iz nevesinja su dali pare za to zasto da na tom stadionu neigra recimo rudar pd ili slavija evropu a ne da idu u siroki ili zenicu, e sad mozda tebi to ime smeta ali ja nemam problem sa tim. sto se tice saradnje sa vosom odlicno je to sto rade navijaci ali nista vise, cuj nece nam vosa oteti navijace pa oni moraju prvo oteti sebi navijace u n.sadu jer sa zvezdom i partizanom ih ima uvijek duplo manje, biki otisaao za 40/ nekog buduceg transfera to je van pameti pa sta ako ode iz vojvodine kao slobodan igrac kad mu istekne ugovor kao sto ce biti, sta ce dobiti borac-nista. dalje i ja sam protiv politike u sportu ali zar si zaboravio kako je borac 2 puta ispadao iz pl politicki nisi vjerovatno tad ni znao za borac nego sad kad je to in sad svi pametni, naravno ovim nedovodim u pitanje tvoje pravo na misljenje i stav ali...,jos jednom dobro dosao
pozdrav veteran, da ne citam cijeli tekst samo ovo sto sam podebljao treba da bude razlog...pa zar treba da imamo vise navijaca van Banja Luke nego u Banja Luci...
Sta fali jednom Fulamu, koji je dogurao do finala kupa uefa...zasto taj primjer nisi naveo, ljudi su odbili npr Juvea, koji ima vise navijaca van Torina nego u Torinu...Ggradski klub znaci upravo da je gradski, da zivi od ljudi i tradicije samoga grada, a ne nekih japanaca i sta ja znam, koliko god pare bile bitne u fudbalu...danas bi potpisao da imamo klub, a da grad zivi za njega i da je pun stadion svaku tekmu, a da ne osvojimo ni jednu titulu...
Mi kao klub ne posjedujemo ni Banja Luku, a pogotovo ne neku siru banjalucku regiju, a pricamo neke bajke o regionalnom klubu...
Ma Hajduk je to jer je imao dobru ekipu, a Dalmatinci svi navijaju za najbolje...imas tako da i cijela Dalmacija navija za Zadar u kosarci i Jug u vaterpolu...
Zasto ne stadion RS? jednostavno, po cemu je Banja Luka vise zasluzila od Slavija ili Modrica ili Doboja da ima stadion RS...pa i drugi ce klubovi iz RS izaci u Evropu, igrali prije Borca cak, pa ce valjda i njima vlada pomoci, je li to znaci da se svi stadioni trebaju zvati stadion RS...to je toliko meni jadna prica, tipicna globalizacija, od koje mi se povraca...
stadion bi se zapravo trebao zvati po onome ko ga napravio, a evo ovdje ima pametnica (ne ti, pronace se oni) pa neka se rapitaju kako je bilo prvo ime stadiona...
Puno ja duze znam za Borac vjerovatno i od tebe, a bio onda i kada se ljudi moglo na prste jedne ruke izbrojati na stadionu...hvala bogu promjenilo se, krenula je neka nova prica, ali ako sada krene u pogresnom pravcu tesko je vratiti na pravi put...
Borac je ispadao sva poluta radi politike, ali je ostao cistog obraza, i to mi je puno vaznije nego ostajanje u prvoj ligi...protiv Borca su najvise grizli upravo nasi (mislis da je tekma Borac - Slavija slucajno uvijek napeta), dok su se drugi medjusobno dogovarali...
Sto se tice Vose, jos jednom vam ponavljam, kada je Vosa za nas bila svemir, usli su u saradnju...za razliku od "brace" vjecitih, koji su ovdje dolazili i pravili sebi reklamu pod izgovorom "prijateljska" utakmica, misli da je jadno da bilo sta se pise protiv prave brace...naravno mi napredujemo, pa zato ne bi postali i bolji od brace, pa igrace direktno prodavali u Evropu, samo to ne ide preko noci...