banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 21:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jul 2010, 19:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Maj 2010, 01:23
Niko kao Borac je napisao:

Borac je oduvijek bio GRADSKI KLUB, to znaci za Borac je navijala raja iz Banja Luke...za Zvezdu su kao "Srbi" navijali, Partizan kao drzavni klub bio, Dinamo "hrvatski", Hajduk regionalni, a Borac je bio i ostao GRADSKI...shvatas sta ti pricam...

vidio si sada, prica kao iz dijaspora ce doci 1000 navijaca, pa znalo se od pocetka da nece doci 100 ljudi iz dijaspore...da je igrala Zvezda, pa cak i Partizan doslo bi 10 000 hiljada ljudi iz dijaspore...
takav ti je to mentalitet...igrala je i Vosa u Autriji, koja je prepuna Srba, pa vidio si koliko je "Srba" doslo da podrzi sprski klub...

36 mi je godina, nisam iz BL, iz Prnjavora sam, mjesto udaljenom svega 50tak kilometara od prestonice svih srba zapadno od Drine. Dakle, 051(078) je nesto sto i meni pripada.
Drugo, poznat mi taj mentalitet "banjolucki", koji vuce korijene jos iz doba "gradska raja vs. ljaksoni". Prije rata sam isao jedno vrijeme u elektro skoli u BL pa sam imao priliku upoznati mentalitet lokalnih ljudi. U principu, vucem jako lijepe uspomene iz tog perioda. Umjesto da odes na bus, stara majka brine da nije sin podlegao crnim silama "velikog" nam grada Banja Luke, a ja sa drustvom pod zidinama kastela...kupanje u hladnom Vrbasu, gitara i naravno prve ljubavne price. Neprocjenivo. :)

Vidite ovako, da se vratim temi...u Lozani nas je bilo stotinjak koji nismo doputovali uz Lesinare...vecina je bila sa raznih strana RS (Bijeljina, Teslic, Prnjavor, Ugljevik, Hercegovina cak...). Sto dovoljno govori da u neku ruku Borac moze u buducnosti bez puno muke postati i regionalni, a ne samo gradski klub...nesto kao Hajduk, kao sto je i spomenuto u gore navedenom postu.
Ali kako to da postane kad umjesto da se korijen navijacke grupe raduje dolasku tih ljudi...oni ih u neku ruku odbiju svojim ponasanjem od njih...znate ono, mi smo casual, furamo bijele tene, istetovirani smo od glave do pete.
Hej, hej, hej....malo mucni glavom...privuci ih sebi, oni zele da pjevaju borceve pjesme...oni imaju dlanove i vecina ih ima smisao za ritam. Prilika samo takva za privuci te ljude. I oni imaju porodice, djecu...sutra ce oni pricati sve najbolje o gradu na Vrbasu i eto ti brdo novih pristalica...i tako klub kao sto je Borac moze postati bez puno muke REGIONALNI.
Ako dalmatinci mogu imati Hajduk...zasto KRAJISNICI ne bi mogli imati jedan Borac?!
Nedostatak znanja i mudrosti??? Bice da je to u pitanju!!!
Dosta je nasim ljudima Partzana i Zvezde...svakim danom je sve vise to izrazeno...
...sad je istorijska prilika da Borac postane nesto vise od gradskog kluba.
Pa zar ne vidite da vam se u neku ruku i Dodik ulizuje...covjek koji je do juce pljuvao po Borcu.
Mudar coban, vidi da se ipak sve vrti, kada je sport u pitanju na regionalnom nivou, oko Borca. Popusta uvijek pametniji.

Eh sad, ako mislite biti cool time sto cete vrsiti podjele izmedju samih nas, vama na dusu.
U tom slucaju bih pitao momke sa Starcevice, odakle vuku korijene?! Svi mi srbi iz Krajine smo slicnih korijena. Preci nam nisu prodali vjeru za veceru...mene licno nije sramota reci da su mi korijeni iz najzabacenijeg sela prnjavorske opstine, mozda cak i banjolucke regije. Tamo turski papak nije mogao krociti. Svi smo mi manje vise izasli iz sume...a i kad mi alijash poturceni kaze da sam iz Republike Shumske, imponuje mi jer tvrdnja je na mjestu. :D
Zadnji rat nam je donio dosta nevolja, ali bar nam je ocistio regiju od tih tzv. alijasha kojih smisliti nisam mogao. Klosari ali na kub. Talog sa dna kace.

Pitajte momke koji su se vratili iz Svajcarske, pitajte mlade obrazovane banjolucane koji studiraju po Evropi kako prolazi banjoluski fazon "niko nam nije ravan"...e pa ljudi, niko to nigdje ne zarezuje ni 2%.
Nama je problem gordost i cesto previse dajemo znacaja sebi.
Stanite, saslusajte druge oko sebe...ne namecite svoje po svaku cijenu...vratice vam se mnogostruko.

Opet stojim sa tvrdnjom da ukoliko dalmosi mogu imati jedan Hajduk kao brend, i mi mozemo i moramo imati nesto sto, nadam se, zove se Borac.

Bratski pozdrav iz tudjine.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Grüezi je napisao:

Borac je oduvijek bio GRADSKI KLUB, to znaci za Borac je navijala raja iz Banja Luke...za Zvezdu su kao "Srbi" navijali, Partizan kao drzavni klub bio, Dinamo "hrvatski", Hajduk regionalni, a Borac je bio i ostao GRADSKI...shvatas sta ti pricam...

vidio si sada, prica kao iz dijaspora ce doci 1000 navijaca, pa znalo se od pocetka da nece doci 100 ljudi iz dijaspore...da je igrala Zvezda, pa cak i Partizan doslo bi 10 000 hiljada ljudi iz dijaspore...
takav ti je to mentalitet...igrala je i Vosa u Autriji, koja je prepuna Srba, pa vidio si koliko je "Srba" doslo da podrzi sprski klub...

36 mi je godina, nisam iz BL, iz Prnjavora sam, mjesto udaljenom svega 50tak kilometara od prestonice svih srba zapadno od Drine. Dakle, 051(078) je nesto sto i meni pripada.
Drugo, poznat mi taj mentalitet "banjolucki", koji vuce korijene jos iz doba "gradska raja vs. ljaksoni". Prije rata sam isao jedno vrijeme u elektro skoli u BL pa sam imao priliku upoznati mentalitet lokalnih ljudi. U principu, vucem jako lijepe uspomene iz tog perioda. Umjesto da odes na bus, stara majka brine da nije sin podlegao crnim silama "velikog" nam grada Banja Luke, a ja sa drustvom pod zidinama kastela...kupanje u hladnom Vrbasu, gitara i naravno prve ljubavne price. Neprocjenivo. :)

Vidite ovako, da se vratim temi...u Lozani nas je bilo stotinjak koji nismo doputovali uz Lesinare...vecina je bila sa raznih strana RS (Bijeljina, Teslic, Prnjavor, Ugljevik, Hercegovina cak...). Sto dovoljno govori da u neku ruku Borac moze u buducnosti bez puno muke postati i regionalni, a ne samo gradski klub...nesto kao Hajduk, kao sto je i spomenuto u gore navedenom postu.
Ali kako to da postane kad umjesto da se korijen navijacke grupe raduje dolasku tih ljudi...oni ih u neku ruku odbiju svojim ponasanjem od njih...znate ono, mi smo casual, furamo bijele tene, istetovirani smo od glave do pete.
Hej, hej, hej....malo mucni glavom...privuci ih sebi, oni zele da pjevaju borceve pjesme...oni imaju dlanove i vecina ih ima smisao za ritam. Prilika samo takva za privuci te ljude. I oni imaju porodice, djecu...sutra ce oni pricati sve najbolje o gradu na Vrbasu i eto ti brdo novih pristalica...i tako klub kao sto je Borac moze postati bez puno muke REGIONALNI.
Ako dalmatinci mogu imati Hajduk...zasto KRAJISNICI ne bi mogli imati jedan Borac?!
Dosta je nasim ljudima Partzana i Zvezde...svakim danom je sve vise to izrazeno...
Pa zar ne vidite da vam se u neku ruku i Dodik ulizuje...covjek koji je do juce pljuvao po Borcu.
Mudar coban, vidi da se ipak sve vrti, kada je sport u pitanju na regionalnom nivou, oko Borca. Popusta uvijek pametniji.

Eh sad, ako mislite biti cool time sto cete vrsiti podjele izmedju samih nas, vama na dusu.
U tom slucaju bih pitao momke sa Starcevice, odakle vuku korijene?! Svi mi srbi iz Krajine smo slicnih korijena. Preci nam nisu prodali vjeru za veceru...mene licno nije sramota reci da su mi korijeni iz najzabacenijeg sela prnjavorske opstine, mozda cak i banjolucke regije. Tamo turski papak nije mogao krociti. Svi smo mi manje vise izasli iz sume...a i kad mi alijash poturceni kaze da sam iz Republike Shumske, imponuje mi jer tvrdnja je na mjestu. :D
Zadnji rat nam je donio dosta nevolja, ali bar nam je ocistio regiju od tih tzv. alijasha kojih smisliti nisam mogao. Klosari ali na kub. Talog sa dna kace.

Pitajte momke koji su se vratili iz Svajcarske, pitajte mlade obrazovane banjolucane koji studiraju po Evropi kako prolazi banjoluski fazon "niko nam nije ravan"...e pa ljudi, niko to nigdje ne zarezuje ni 2%.
Stanite, saslusajte druge oko sebe...ne namecite svoje po svaku cijenu...vratice vam se mnogostruko.

Opet stojim sa tvrdnjom da ukoliko dalmosi mogu imati jedan Hajduk kao brend, i mi mozemo i moramo imati nesto sto, nadam se, zove se Borac.

nemoj puno to da te brine...ja sam se napocetku isfuravao ali kanije shvatis da ti volis Borac zbog sebe i da je to jednostavno to. ljudi koji ne zele publiku na tribinama imaju kompleks...ja sam svakakve postove citao pogotovo na forumu lesinara...tuga!

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 20:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
Ma daj bolan, pa ja bih bio najsretniji na svijetu kad bih pored transparenta na istocnoj tribini "Lesinari Banja Luka" vidio i neke manje transove npr. Lesinari Prnjavor, Lesinari Doboj, Teslic, Prijedor, Bijeljina, Trebinje itd. Neznam ko to nedozvoljava nekim ljudima iz drugih gradova da navijaju za Borac a o tome sam vec i rekao zasto biti samo jedan "gradski klub" ako mozes biti puno vise od toga, ako neko misli da Grobara, Delija i BBB ima onliko koliko ih ima na utakmicama samo zato sto su im gradovi milionski grdno se vara, najveca snaga ovih grupa dolazi iz okolnih gradova i iz cijele drzave. Najbolji primjer tome je Torcida, Split ja msm da nema vise stanovnika od BL a pogledajte koliko ih ima vise na tribini za razliku od Lesinara, fora je u tome sto iza Torcide stoji cijela Dalmacija i zato ih ima toliko. Pa zar onda nebi bio fazon da i iza Lesinara stoji cijela Krajina ili RS, sta mislite koliko bi tek tada bilo Lesinara na istocnoj tribini, ja msm da bi bila puna Leseva...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 20:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Malo sam googlao i evo sta sam pronasao...

Predsjednik Kosarkaskog Saveza BiH Nihad Imamović
Stanislav Mucić predsjednik Rukometnog saveza BiH
Predsjednik Odbojkaskog Saveza BiH Munib Efendic
Predsjednik Biciklistickog Saveza BiH Tomo Vidovic
Predsjednik Rafting Saveza BiH ALeksandar Pastir
Predsjednik Kuglaskog Saveza BiH Alija Tihic

itd,itd,itd....

Pa kako ovdje nigdje nije problem sto je jedan covjek Predsjednik Saveza,vec samo u fudbalu moraju biti trojica majmuna,mamu im yebem onu nenormalnu!!! A politicarima yebem na kvadrat,pa dokad ce vise parazitirati i sportistima unistavati i mladost i karijere da bi oni dobili neki sugavi bod kog isto tako nenormalnih kao sto su i sami!

PS Izvinjavam se administraciji na psovki,suzdrzacu se jedno vrijeme dok ne vidim o kojoj temi treba pisati,da li o stadionu,Evropi,timu i revansu protiv Lozane,ili o nastupima naseg kluba u Prvoj Ligi RS,a kad se to rasplete za dan-dva eto me ponovo.... Ako je ovo tacno prenesena izjava,onda je bolje da ne komentarisem nista jer cu dobiti ban zbog rijecnika i politicke nekorektnosti....citajte...

Citiraj:
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je predstavnike iz manjeg bh. entiteta da napuste Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine!
Nakon što je jučer u Vogošći održana (neuspješna) Skupština Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nakon koje je postalo izvjesno kako će bh. savez, klubove i sve reprezentacije biti suspendovane, premijer Republike Srpske Milorad Dodik podržao je odluku delegata da ne izglasaju statut koji su predložili UEFA i FIFA.

"Najbolje je za sve da delegati i predstavnici iz Republike Srpske napuste državni fudbalski savez. Imamo mi savez Republike Srpske i iako nigdje ne možemo igratibarem znamo na čemu smo. Ne može politika kroz Fudbalski savez BiH da ukida neke institucije", poručio je premijer manjeg bh. entiteta.

Tako se Dodik javno upleo u rad fudbalskih saveza, te je sada jasno zašto su delegati iz Republike Srpske glasali protiv statuta.

Međutim, postavlja se pitanje zašto su protiv statuta glasali i iz Federacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa Sulejmanom Čolakovićem i Iljom Dominkovićem, koji se sada na sve moguće načine trude da pokažu javnosti kako su oni zapravo bili za prihvatanje statuta.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
A zasto ti je to cudno? Jasno je kakve se pare vrte u fudbalu a kakve u ovim ostalim jadnim sportovima. To samo govori ko su i sta su ovi foteljasi u Savezu. Da su bar ovako glasali zato sto imaju istinsko uvjerenje da cemo kao narod biti zakinuti..
Da su bar nacionalno svjesni pa da kazem svaka cast, drze se svojih stavova. Ali ne, to su beskicmenjaci najgore vrste!

Dakle, u fudbalu se obrcu pare pa je jasno zasto svako tijelo u Savezu ima viska administracije.

Poslednji put menjao Simpatizer dana 17 Jul 2010, 21:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 21:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Schlager je napisao:

itd,itd,itd....

Pa kako ovdje nigdje nije problem sto je jedan covjek Predsjednik Saveza,vec samo u fudbalu moraju biti trojica majmuna,mamu im yebem onu nenormalnu!!! A politicarima yebem na kvadrat,pa dokad ce vise parazitirati i sportistima unistavati i mladost i karijere da bi oni dobili neki sugavi bod kog isto tako nenormalnih kao sto su i sami!

PS Izvinjavam se administraciji na psovki,suzdrzacu se jedno vrijeme dok ne vidim o kojoj temi treba pisati,da li o stadionu,Evropi,timu i revansu protiv Lozane,ili o nastupima naseg kluba u Prvoj Ligi RS,a kad se to rasplete za dan-dva eto me ponovo.... Ako je ovo tacno prenesena izjava,onda je bolje da ne komentarisem nista jer cu dobiti ban zbog rijecnika i politicke nekorektnosti....citajte...

Citiraj:
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je predstavnike iz manjeg bh. entiteta da napuste Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine!
Nakon što je jučer u Vogošći održana (neuspješna) Skupština Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nakon koje je postalo izvjesno kako će bh. savez, klubove i sve reprezentacije biti suspendovane, premijer Republike Srpske Milorad Dodik podržao je odluku delegata da ne izglasaju statut koji su predložili UEFA i FIFA.

"Najbolje je za sve da delegati i predstavnici iz Republike Srpske napuste državni fudbalski savez. Imamo mi savez Republike Srpske i iako nigdje ne možemo igratibarem znamo na čemu smo. Ne može politika kroz Fudbalski savez BiH da ukida neke institucije", poručio je premijer manjeg bh. entiteta.

Tako se Dodik javno upleo u rad fudbalskih saveza, te je sada jasno zašto su delegati iz Republike Srpske glasali protiv statuta.

Međutim, postavlja se pitanje zašto su protiv statuta glasali i iz Federacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa Sulejmanom Čolakovićem i Iljom Dominkovićem, koji se sada na sve moguće načine trude da pokažu javnosti kako su oni zapravo bili za prihvatanje statuta.

Ne bih se složio sa tobom.Ono od neku veče u Lozani je sevap suspendovati( i jedne i druge).Niđe veze

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 21:57 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Grüezi je napisao:

Bravo za tekst, sada je prilika da Borac uloži u svoju budućnost i da postane neko i nešto, neka kaže bilo koji navijač dali mu je bilo drago kada je prošle jeseni pročitao u jednom dnevnom listu da je u gradu Brodu bilo organizovano javno gledanje utakmice Borac-Zrinjski(3-0)...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Ја стварно не разумијем те људе који су тако СЕБИЧНИ па хоће НЕШТО само за СЕБЕ.
У овом случају то је БОРАЦ.
Свако има слободу да навија за кога хоће и не схватам шта је ту спорно.
Људи воле да навијају за побједнике.
Борац је БОРАЦ из РС и нормално да ће у тој средини порасти његов рејтинг са неким успјесима јер ипак је то НАШ, СРПСКИ клуб који представља И БАЊА ЛУКУ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И СРБЕ.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
A tu je i pogled u buducnost. Stvarno me razocarava misljenje pojedinaca da Borac treba da tavori na nivou grada. Bolan, svaki normalan klub tezi tome da siri svoju navijacku populaciju a neki bi da se ucahure i da ne mrdamo naprijed. Halo, 21. vijek! Svasta!

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 22:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jun 2010, 09:43
live je napisao:
Schlager je napisao:

itd,itd,itd....

Citiraj:

Ne bih se složio sa tobom.Ono od neku veče u Lozani je sevap suspendovati( i jedne i druge).Niđe veze

e blago tebi , boli tebe uvo imas barselonu pa ces uzivati u fudbalu na tv

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 22:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Jul 2010, 09:29
sam_protiv_svih je napisao:
Ma daj bolan, pa ja bih bio najsretniji na svijetu kad bih pored transparenta na istocnoj tribini "Lesinari Banja Luka" vidio i neke manje transove npr. Lesinari Prnjavor, Lesinari Doboj, Teslic, Prijedor, Bijeljina, Trebinje itd. Neznam ko to nedozvoljava nekim ljudima iz drugih gradova da navijaju za Borac a o tome sam vec i rekao zasto biti samo jedan "gradski klub" ako mozes biti puno vise od toga, ako neko misli da Grobara, Delija i BBB ima onliko koliko ih ima na utakmicama samo zato sto su im gradovi milionski grdno se vara, najveca snaga ovih grupa dolazi iz okolnih gradova i iz cijele drzave. Najbolji primjer tome je Torcida, Split ja msm da nema vise stanovnika od BL a pogledajte koliko ih ima vise na tribini za razliku od Lesinara, fora je u tome sto iza Torcide stoji cijela Dalmacija i zato ih ima toliko. Pa zar onda nebi bio fazon da i iza Lesinara stoji cijela Krajina ili RS, sta mislite koliko bi tek tada bilo Lesinara na istocnoj tribini, ja msm da bi bila puna Leseva...

grdno se varas, ali ovako...recimo da ima tih transparenata koliko ti zelis i krenu momci na Borca, jesi li svjestan da bi ih cekali na svakom cosku i da bi im glavu prosulu zbog jednog transparenta navijacki rivali...o mogucnosti redovitosti tih ljudi ne zelim da pricam...
To sto ti pricas dolazi sa uspjehom, Hajduk ima to sto ima jer su imali jak klub, a svi vole pobjednike...tako je i cijela Krajina bila za Borac kada je osvojio kup, a poslije isprdak...

sve sto ti mislis i pises je samo jedna oscilacija, koja dolazi sa uspjehom i odlazi sa neuspjehom...

Grüezi druze, za mene gradski ne znaci da se mora biti iz centra, Prnjavor, Celinac, Lijevce itd.. su za mene zapravo Bl, tako da me pogresno ne shvatis...za tvoj tekst, sve se slazem ali ali ali ...druga tema druga prica... :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 22:38 
Početnik
Početnik

АЛЕКСАНДАР je napisao:
Ја стварно не разумијем те људе који су тако СЕБИЧНИ па хоће НЕШТО само за СЕБЕ.
Борац је БОРАЦ из РС и нормално да ће у тој средини порасти његов рејтинг са неким успјесима јер ипак је то НАШ, СРПСКИ клуб који представља И БАЊА ЛУКУ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И СРБЕ.

Tako plitko razmisljanje nas dovodi da tamo gdje smo bili ne tako davno...uspjeh je prolazan, pitanje je ko ostaje poslije uspjeha...

Borac je osnovan 1926., prozivio je najmanje tri drzave, tako da je prije svega BANJALUCKI, i predstavlja grad Banja Luku, RS pa na kraju i BiH.
prouci malo istoriju "tvog" kluba pa ces shvatiti da je Borac puno vise od toga sto ti mislis...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 22:38 
Početnik
Početnik

Uzmite primjer Sirokog Brijega. Nekoliko se lokalnih mocnika stopilo u jedno i napravilo to sto jeste.
Imaju cak i stadion koji ispunjava evropske norme.
To su jako mudri ljudi.
Zamislite da imaju gotovo milion stanovnika koliko ima zapad RS...Oni ne bi silazili sa evropske scene.

Pa pitam vas, jesmo li toliko prokleti kao narod ili sta je u pitanju?
Zar mora svaki nas politicar koji dodje na scenu da ima etiketu na celu "A 'DJE SAM JA U TOME SVEMU?!"?

Spominjem politiku jer u nas je ona uvijek bila usko povezana sa sportom, nazalost.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 22:44 
Početnik
Početnik

Simpatizer je napisao:
A tu je i pogled u buducnost. Stvarno me razocarava misljenje pojedinaca da Borac treba da tavori na nivou grada. Bolan, svaki normalan klub tezi tome da siri svoju navijacku populaciju a neki bi da se ucahure i da ne mrdamo naprijed. Halo, 21. vijek! Svasta!

Prijatelju nas grad nema 100 stanovnika, o cemu mi pricamo...od 300 000 hiljada ljudi, ako uspije da se aktivira 10 000 hiljada ljudi svaku utakmicu ja cu reci da je to najveci uspjeh...
najveci protivnici se nazalost u samom nasem gradu...
I jos jednom ti ponavljam Borac je bio i ostao gradski klub, uspjeh ce proci, a samo "budale" ovoga grada ce ustati uz klub iz svoga grada, a ove o kojima ti pricas ce si naci nove pobjednike...

Borac je brend naseg grada, i nicega drugog, sto prije to shvate oni koji trebaju, imacemo vise uspjeha u buducnosti...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 22:46 
Početnik
Početnik

Grüezi druze, za mene gradski ne znaci da se mora biti iz centra, Prnjavor, Celinac, Lijevce itd.. su za mene zapravo Bl, tako da me pogresno ne shvatis...za tvoj tekst, sve se slazem ali ali ali ...druga tema druga prica... :wink:

I tvoja prica nije bez osnova. Stavovi nam nisu isti ali to ne znaci da ne moramo diskutovati.

U svakom slucaju, zanimljiva i sigurno siroka tema.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 23:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
Nebi se slozio sa tim da jednom steknuta slava prolazi, jer ako pogledas velika 4 Jugoslavije (Zvezda, Partizan, Dinamo i Hajduk) nikako nisu propadali nit im se slava smanjivala zbog neuspjeha njihovog kluba. A cisto sumljam da bi se kao smanjio broj npr. Delija kad bi Zvezda bila pred ispadanjem, a i ljudi bi se i dalje medjusobno pitali (vecinom oni iz Srbije) jel "navijas za Zvezdu ili Partizan", msm hocu da kazem da ta slava tesko moze proci nadam se da me razumijes...

Tako i sa Borcem, da iza njega stane cijela Krajina, klub bi JAKO tesko mogao pasti u neki bankrot jer bi ako nista navijaci donirali pare na razne nacine a i broj sponzora bi porastao tako da je to jos jedan izvor prihoda. Takodje tesko bi bilo da padne na tabeli jer logicno je ako klub iza koga stoji 8 000 navijac da ce pobjediti neki klub koji ih uopste i nema. A sve ovo bi rezultiralo i povecanju budzeta tako da bi se uvijek nasle pare za pojacanja, tako da bi trebalo da se desi nesto "stvarno veliko" u negativnom smislu da se ti klubovi uniste... A upravo ovo sto sam naveo je uradila i velika 4 bivse Jugoslavije...

Poslednji put menjao sam_protiv_svih dana 18 Jul 2010, 00:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Tako plitko razmisljanje nas dovodi da tamo gdje smo bili ne tako davno...uspjeh je prolazan, pitanje je ko ostaje poslije uspjeha...

Borac je osnovan 1926., prozivio je najmanje tri drzave, tako da je prije svega BANJALUCKI, i predstavlja grad Banja Luku, RS pa na kraju i BiH.
prouci malo istoriju "tvog" kluba pa ces shvatiti da je Borac puno vise od toga sto ti mislis...

Зашто је плитко?
Логично је да популарност расте са успјехом.
Колико ФК БУДУЋНОСТ из Шарговца има навијача? :D

Као што сам рекао, свако има слободу да навија за кога год хоће.
Борац са БиХ има само ФОРМАЛНОСТИ, а даће Бог ријешиће се и то једном. :D
Ако ти сметају тробојке на истоку, разлигу. :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Citam ovu diskusiju od pocetka ali se nisam prikljucivao. Na drugom forumu sam takodje citao, i nije mi bilo jasno da Borcevci idu na druge forume pisati, a na forumu naseg grada se o drugim klubovima raspravljalo, konacno se i to promjenilo...

Diskusija je euforicna, pa ljudi malo gubi orjentaciju, a posto ovdje ima nickova koji imaju informacije iz prva ruke, recu i svoje misljenje.

O utakmici samoj nema se sta previse reci, Borac u gostima igra tako kako igra, na domacem smo bili sila i sa losijem ekipom, ocekujem da odigraju hrabro, pa makar i ispali, ali da se redaju prilike, i da stadion dise sa klubom, a ne neko taktiziranje i smaranje fudbala i publike.

Neko je gore postavio sliku iz 1995. Citam od pocetka komentare i pitam se, ljudi jeste vi svi zaboravili, gdje Borac bio zadnjih 20 godina, koja ga je seljacka banda vodila, u kojim su ligama igrali, i ono najvaznije ko je dolazio i u takvim ligama i uslovima gledati klub iz svoga grada. Danas razmisljamo ne u drugom pravcu, vec u drugim dimenzijama, i naravno kao i uvijek sve treba popljuvati.

Dolaze price kako je Borac klub citave RS, kako Gradski stadion treba nazvati stadion RS i svakakve gluposti. Je li mi treba da postanemo Partizan ili Zvezda za RS? Rezimski klub i da gusimo sve druge klubove? U RS imaju u drugi klubovi, i svi oni predstavljaju RS, i Modrica kada je igrala Evropu i Slavija itd...na taj nacin i Borac predstavlja RS, ali Borac je jedino i iskljucivo klub naseg grada BANJA LUKE.
Cilj ne treba da bude, da citava RS navija za Borac, jer to je euforicnost i prolaznost. Cilj treba da bude da u nasem gradu imamo 10 000 ljudi spremni doci i ako Borac ispadne iz lige, i iako se organizuju protesti, i na derbije i na male utakmice...Nista dalje nama ne treba od naseg grada...svi dobra znate, koji klubovi u nasem gradu otvaraju prodavnice i na kojim mjestima...tu klub treba da radi na marketingu, da djecu vuku sebi, da rade po skolama, da Banjalucani navijaju za svoj Borac, a ne Barcu, Zvezdu itd...

Da se dotaknem saradanje sa Vosom. Jedna od najboljih odluka. Puno smo mi profitirali od Vose na svim poljima, danas je ta razlika sve manja, pa ljudi misle kao sta cemo sa Vosom kada smo bolji od njih, ali nemojte nikada zaboravti, da je Vosa nas bratski klub, da Vosa nikada nece doci u Bl i pokusati regrutovati ljudi iz Bl da navijaju za Vosu, i na kraju krajeva da su navijacke grupe BRACA a ne rivali.

Na kraju mali komentar o trenutnoj situaciji u savezu. To je ono sto mi se najvise gadi, politika umjesana na svakom koraku, ali sto mi se jos vise gadi, kada ljudi dodju na ovu temu i krenu o politicarima pisati, jebe mi se na ovoj temi i za Milu i Harisa i Tihica i sve ostale...znam da u ovome gradu trenutno ide pozitivna prica koju treba iskoristiti, ali kao i uvijek, treba politikom sve razjebati...Svi ljudi kojima je pun stvar politike treba da im sve po spisku,bio Borcevac, Mostarac ili Zeljin navijac...

poz

prije svega dobro dosao.Dalje mnoge stvari koje si ovdje napisao nemaju nikakvo uporiste.zasto borac nebi bio simbol rs ili krajine, znam da nije neko poredjenje ali barca je prije svega katalonski klub,mancester ima vise navijaca u japanu nego u engleskoj i to sve odlicno naplati,hajduk je to sto jeste jer je nastao iz dalmatinskog dispeta ako znas sta znaci ta rijec. trebali bi uciti od vecih i uspjesnijih a ne zatvarati se u banjalucki okvir. Dalje zasto da se stadion ne zove rs, pa rekonstruisan je parama vlade znaci cijele rs zapamti i oni iz nevesinja su dali pare za to zasto da na tom stadionu neigra recimo rudar pd ili slavija evropu a ne da idu u siroki ili zenicu, e sad mozda tebi to ime smeta ali ja nemam problem sa tim. sto se tice saradnje sa vosom odlicno je to sto rade navijaci ali nista vise, cuj nece nam vosa oteti navijace pa oni moraju prvo oteti sebi navijace u n.sadu jer sa zvezdom i partizanom ih ima uvijek duplo manje, biki otisaao za 40/ nekog buduceg transfera to je van pameti pa sta ako ode iz vojvodine kao slobodan igrac kad mu istekne ugovor kao sto ce biti, sta ce dobiti borac-nista. dalje i ja sam protiv politike u sportu ali zar si zaboravio kako je borac 2 puta ispadao iz pl politicki nisi vjerovatno tad ni znao za borac nego sad kad je to in sad svi pametni, naravno ovim nedovodim u pitanje tvoje pravo na misljenje i stav ali...,jos jednom dobro dosao

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Grüezi je napisao:

stvarno jedan realan tekst pogotovo primjer sirokog brijega uglavnom svima koji vole nas klub i koji se identifikuju sa njim vrata stadiona su sirom otvorena pozdrav naoacenoj dijaspori iz bluke i REPUBLIKE SRPSKE

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2010, 02:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
Simpatizer je napisao:

Slazem se, Borac ne sme biti samo gradski klub, kad to ljudi shvate, puno toga ce se promeniti :D

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]