Niko kao Borac je napisao:
Borac je oduvijek bio GRADSKI KLUB, to znaci za Borac je navijala raja iz Banja Luke...za Zvezdu su kao "Srbi" navijali, Partizan kao drzavni klub bio, Dinamo "hrvatski", Hajduk regionalni, a Borac je bio i ostao GRADSKI...shvatas sta ti pricam...
vidio si sada, prica kao iz dijaspora ce doci 1000 navijaca, pa znalo se od pocetka da nece doci 100 ljudi iz dijaspore...da je igrala Zvezda, pa cak i Partizan doslo bi 10 000 hiljada ljudi iz dijaspore...
takav ti je to mentalitet...igrala je i Vosa u Autriji, koja je prepuna Srba, pa vidio si koliko je "Srba" doslo da podrzi sprski klub...
36 mi je godina, nisam iz BL, iz Prnjavora sam, mjesto udaljenom svega 50tak kilometara od prestonice svih srba zapadno od Drine. Dakle, 051(078) je nesto sto i meni pripada.
Drugo, poznat mi taj mentalitet "banjolucki", koji vuce korijene jos iz doba "gradska raja vs. ljaksoni". Prije rata sam isao jedno vrijeme u elektro skoli u BL pa sam imao priliku upoznati mentalitet lokalnih ljudi. U principu, vucem jako lijepe uspomene iz tog perioda. Umjesto da odes na bus, stara majka brine da nije sin podlegao crnim silama "velikog" nam grada Banja Luke, a ja sa drustvom pod zidinama kastela...kupanje u hladnom Vrbasu, gitara i naravno prve ljubavne price. Neprocjenivo.
Vidite ovako, da se vratim temi...u Lozani nas je bilo stotinjak koji nismo doputovali uz Lesinare...vecina je bila sa raznih strana RS (Bijeljina, Teslic, Prnjavor, Ugljevik, Hercegovina cak...). Sto dovoljno govori da u neku ruku Borac moze u buducnosti bez puno muke postati i regionalni, a ne samo gradski klub...nesto kao Hajduk, kao sto je i spomenuto u gore navedenom postu.
Ali kako to da postane kad umjesto da se korijen navijacke grupe raduje dolasku tih ljudi...oni ih u neku ruku odbiju svojim ponasanjem od njih...znate ono, mi smo casual, furamo bijele tene, istetovirani smo od glave do pete.
Hej, hej, hej....malo mucni glavom...privuci ih sebi, oni zele da pjevaju borceve pjesme...oni imaju dlanove i vecina ih ima smisao za ritam. Prilika samo takva za privuci te ljude. I oni imaju porodice, djecu...sutra ce oni pricati sve najbolje o gradu na Vrbasu i eto ti brdo novih pristalica...i tako klub kao sto je Borac moze postati bez puno muke REGIONALNI.
Ako dalmatinci mogu imati Hajduk...zasto KRAJISNICI ne bi mogli imati jedan Borac?!
Nedostatak znanja i mudrosti??? Bice da je to u pitanju!!!
Dosta je nasim ljudima Partzana i Zvezde...svakim danom je sve vise to izrazeno...
...sad je istorijska prilika da Borac postane nesto vise od gradskog kluba.
Pa zar ne vidite da vam se u neku ruku i Dodik ulizuje...covjek koji je do juce pljuvao po Borcu.
Mudar coban, vidi da se ipak sve vrti, kada je sport u pitanju na regionalnom nivou, oko Borca. Popusta uvijek pametniji.
Eh sad, ako mislite biti cool time sto cete vrsiti podjele izmedju samih nas, vama na dusu.
U tom slucaju bih pitao momke sa Starcevice, odakle vuku korijene?! Svi mi srbi iz Krajine smo slicnih korijena. Preci nam nisu prodali vjeru za veceru...mene licno nije sramota reci da su mi korijeni iz najzabacenijeg sela prnjavorske opstine, mozda cak i banjolucke regije. Tamo turski papak nije mogao krociti. Svi smo mi manje vise izasli iz sume...a i kad mi alijash poturceni kaze da sam iz Republike Shumske, imponuje mi jer tvrdnja je na mjestu.

Zadnji rat nam je donio dosta nevolja, ali bar nam je ocistio regiju od tih tzv. alijasha kojih smisliti nisam mogao. Klosari ali na kub. Talog sa dna kace.
Pitajte momke koji su se vratili iz Svajcarske, pitajte mlade obrazovane banjolucane koji studiraju po Evropi kako prolazi banjoluski fazon "niko nam nije ravan"...e pa ljudi, niko to nigdje ne zarezuje ni 2%.
Nama je problem gordost i cesto previse dajemo znacaja sebi.
Stanite, saslusajte druge oko sebe...ne namecite svoje po svaku cijenu...vratice vam se mnogostruko.
Opet stojim sa tvrdnjom da ukoliko dalmosi mogu imati jedan Hajduk kao brend, i mi mozemo i moramo imati nesto sto, nadam se, zove se Borac.
Bratski pozdrav iz tudjine.