banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 10:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120005 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 6001  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jun 2010, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Kopiracu cijeli tekst, a ne da ostane samo na linku. Neka i na ovom forumu stoji svjedocanstvo o kakvim lopovima u gradskoj upravi i vladi se radi:

Борац и Бањалука - једна прича?
Tuesday, 22 June 2010
Сага око пројекта "Европски Борац" и реконструкције Градског стадиона сваки дан добија свој нови наставак. Тако се у појединим писаним медијима појавила информација да је одржан састанак између представника градске власти, појединих министара и представника "Нискоградње" која је задужена за извођење радова на стадиону који би, након санације, требало да испуњава строге критеријуме Европске фудбалске федерације. Сви учесници састанка једногласно се сложише да је "Борац симбол и понос Бањалуке" и да своје европске утакмице заслужује да игра у свом граду, али исто тако и покушаше перфидно да прикрију најважнију ствар у цијелој причи. Наиме, из извора блиском нашем порталу сазнајемо да је између градске власти и "Нискоградње" НАЧЕЛНО постигнут споразум о наставку радова јер новца за један тако велики пројекат, једноставно речено, НЕМА!

Одмах се поставља питање: како је могуће да само неколико седмица пред Борчев наступ у европским такмичењима, који је чекан скоро двије деценије, нема пара да се нашем клубу омогући да игра пред својом вјерном публиком? Зар је могуће да су свима у градској и републичкој власти пуна уста ЕВРОПСКОГ БОРЦА, а када треба пружити највећу финансијску подршку, сви они, који су себе сматрали најзаслужнијима за све успјехе наше светиње и који морају правовремено да реагују, једноставно забораве на све оно што су причали и, сликовито речено, "забијају главу у пијесак"?

Исто тако, упознати смо да градска управа, у сарадњи са "угледним спортским менаџером" Љубомиром Видовићем, планира да на Градском стадиону, у јеку такмичарске сезоне, организује "спектакл" под називом "Најјачи људи свијета". За оне који нису упознати са овим, тај догађај подразумијева: ношење балвана, вучу камиона, дизање џипова, да не набрајамо даље, и све то, наравно, по трави и атлетској стази Градског стадиона. Поред тога, дотични "господин" Видовић се дичи и поноси тиме што ће се једна таква манифестација десити на стадиону, који свима нама значи више од мјеста на којем се игра фудбалска утакмица. Обраћамо се Градској управи са ријечима: како је могуће да за једну такву манифестацију обезбиједите паре, а не можете финансијски испратити највећи успјех нашег клуба у својој новијој историји? Зар је могуће да ћете дозволити да се такво нешто одржи на стадиону који, након једног таквог догађаја, више неће бити ни за шта, а што је још важније, да ли ћете стварно финансијски подржати једну типичну промоцију једног "угледног привредника" који никад неће ни знати шта за све нас значи БОРАЦ У ЕВРОПИ?

Још очигледнији примјер бахатости Градске управе јесте и Свјетско првенство у рафтингу, одржано прошле године у Бањалуци, а које је, према свим финансијским извјештајима, коштало ни мање ни више него 8 милиона конвертибилних марака??? Сви ћемо се сложити са чињеницом да је, са барем половином тог новца, Фудбалски клуб Борац, као и многи други, у нашем граду, могао да функционише без проблема дуги низ година, па чак и да рачуна на одличан резултат у Европи? Али не, за наш клуб тада није било новца, што се правдало већ излизаном фразом познатом под називом "свјетска економска криза" или "рецесија", како вам драго. Као што можемо и да видимо, рафтинг тиме није био погођен...

Поред стадиона, сазнајемо да новца нема ни за појачања, за које је Градска управа обећала да ће обезбиједити велика финансијска средства за довођење провјерених играча како би се Борац што боље представио у Европи. Упознати смо да је јуче, у Трофејној сали Градског стадиона, одржана прозивка фудбалера за предстојећу сезону. Довољно је само видјети да се на првом окупљању "црвено-плавих" појавило чак 16 јуниора и све постаје кристално јасно. А сјетимо се да су појединци из управе клуба најављивали да ће ситуација око нових играча бити познатија већ почетком прелазног рока. Да подсјетимо: од почетка "фудбалске пијаце" прошло је већ осам дана, а од појачања ни трага ни гласа...

Ситуација мало по мало постаје све озбиљнија, да не кажемо алармантна. Остаје нам само да чекамо наредне потезе градске и управе нашег клуба. Оно што је сигурно: навијачима Борца, који су коначно досањали свој сан, полако понестаје стрпљења...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 18:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
dobro je da nisam jedini koji ne moze "svariti" ove raftinge,"noci sampiona" i sl....dosadio sam vise i sam sebi koliko se iznerviram kad se samo sjetim toga...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 19:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 16:41
Simpatizer je napisao:
Kopiracu cijeli tekst, a ne da ostane samo na linku. Neka i na ovom forumu stoji svjedocanstvo o kakvim lopovima u gradskoj upravi i vladi se radi:

Борац и Бањалука - једна прича?
Tuesday, 22 June 2010
Сага око пројекта "Европски Борац" и реконструкције Градског стадиона сваки дан добија свој нови наставак. Тако се у појединим писаним медијима појавила информација да је одржан састанак ...

Ma da, klasika, ovakvih prica smo se vec previse naslusali, pa dokle vise!? A sta nam ljudi rade, je.bu nas u zdrav mozak. Dobro se sjetio ovaj da napise, sve ovo se znalo u Gradskoj upravi jos prije 6 mjesece, pa sad kao nema para m.mu im!!!

I da, Schlager ovo za rafting i noc sampiona nije sve bice toga jos, u pitanju je ulaganje u jedan vrlo "popularan sport u svijetskim jet set krugovima" necu sad reci koji je, da ne bi mozda slucajno kasnije ispalo da sam pogrjesio al koliko sam cuo ozbiljno se razmislja o tome ulaganju.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 19:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
crna zemlja je napisao:
I da, Schlager ovo za rafting i noc sampiona nije sve bice toga jos, u pitanju je ulaganje u jedan vrlo "popularan sport u svijetskim jet set krugovima" necu sad reci koji je, da ne bi mozda slucajno kasnije ispalo da sam pogrjesio al koliko sam cuo ozbiljno se razmislja o tome ulaganju.

Pa pise u tekstu da je rijec o onim debelim konjima koji vuku kamione i nose balvane.
Vjerovatno je to u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
Drugari vi nikako da skontate, bolji biti prvi u svom selu nego zadnji u tudjem.

Pa logicno je da se pare ulazu u neke kvazi sportove(rafting, kik-boks, ovaj-boks, onaj-boks) kad se time bavi 10 ljudi na svijetu, pa ostvaris dobar rezultat i budes faca u svjetskim okvirima u tom "sportu", nego sad oni uloze u Borac kojeg mi svi volimo i budu zadnji, to je njima ponizenje, ipak su oni svi svjetski poznati biznismeni koji od miliona drzavnih para naprave gubitak od dva miliona. NIKAD MI NECEMO DOCEKATI DA U BORCU BUDE PRAVA UPRAVA, SVE DOK SE NE PROVEDE PRIVATIZACIJA I DOK NE DODJE NEKO KO ZNA ZASTO ULAZE.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Prvo malo lakse sa psovkama, a drugo hoces da kazes da pare treba ulagati samo u Borac, a ostali klubovi da propadaju. Lakse je Borcu doci do para nego nekome kik boks klubu, uz to nemoj misliti da se pare ne guraju i ne peru preko borca

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 20:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Hertzog,problem je sto se na silu guraju neki izmisljeni sportovi,koji nisu uopste olimpijski,neke kategorije "kruzer" u nekoj ZNJ federaciji koju ne sljivi niko 2 posto.I onda jedan takav bokser sebe bez imalo stida pred nasim medijima predstavlja Prvakom Svijeta!! A da dodje na olimpijske igre ili nesto slicno ne bi bio medju 300 najboljih na svijetu!.Sutradan izadje ministar Dzombic i kaze ponosno kako je tu noc Sampiona samo Vlada RS pomogla sa pola miliona km! Znaci bila je Brena,Ceca ova ona i opet ne bude ni 5000-10 000 gledalaca,a kad dodju samo te pevaljke bude vise gledalaca...
Niko od nas ne bi rijec prozborio da je pomognut Rukometni Klub borac,BK Slavija,Kosarkasice Mladog Krajisnika,KK Borac ili bilo ko,ali boli nas ovo sto nam vrijedjaju inteligenciju izmisljenim sportovima tipa rafting i ovim smijesnim kategorijama i federacijama u borilackim sportovima,a sve to podrzavaju milionima nasih maraka.Kazu da je kod nas u Banjaluci prvi put zabiljezen fenomen da neko ide gledati rafting,i to je dokaz koliko mediji mogu sluditi ljude ako ih danima bombarduju besmislicama. Svagdje na svijetu ima ljudi koji vole rafting i te ekstremne sportove,ali da oni ucestvuju,ali eto mi smo postali fenomen po tome da publika ide gledati to.A o kako je atraktivnom takmicenju rijec najbolje svjedoci da nijedan medij ni u Federaciji ni u Hrvatskoj,Srbiji niti bilo gdje na svijetu ije ni jedan sekund posvetio tome,cak ni da u sportskoj rubrici pomene ko je svjetski prvak ili nesto slicno! A 8 miliona km!!

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Druze kao prvo molim te da ne brises dijelove mojih postova, jeli to nije kulturno i nemas pravo da uzimas dijelove mojih komentara i ostavljas ono sto se tebi svidja. Ako ti podrzavas zgradoljuba to je tvoj problem isto tako ako vise volis boks ili neki drugi sport to je tvoje pravo ali nemoj meni da prosipas takvu retoriku. Da ja mislim da najvise para treba uloziti u SD Borac. Fino ti je schlager i objasnio zasto. Borac na samo jednoj utakmici gleda ljudi koliko ove na svim ostalim "priredbama" 90% banjalucana zivi za borac. A ako vec hoce da pomognu manje sportove sta je sa BK Slavija i slicno sa klubovima koji su proslavili Banjaluku. Nemoj da mi uzlazes pare u ninica, delica i ostale samo zato sto sjede u snsd-ovim politickim klupama ili u rafting za koji niko u svijetu nije cuo samo da bi odredjena braca maznula lovu. I to je istina.

U ostalom mi smo i dosli na ovaj forum da bi otvoreno mogli da pricamo o svemu, da nas ne bi neki sitni moderator usmjeravao i banovao ako neko ne daj Boze kaze nesto sto taj ne misli. Ti ako mislis da treba da odredjujes sta ce ko reci slobodno meni posalji sta da napisem pa cu ja da radim svaki dan copy - paste. U ostalom tema i jeste FK.Borac 2010/2011.
Kad budem htio da pisem o drugom sportu oticu na tu temu

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 20:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 14:37
Бањалучане чека велика подршка
Datum: 22.06.2010 21:00
Autor: Славко Басара
НИОН - Фудбалери Борца имаће велику подршку у првом сусрету другог кола квалификација за UEFA Европску лигу у Лозани против истоименог швајцарског друголигаша.

То је, у телефонском разговору из Ниона, потврдио Станоје Штрбац задужен од стране Управног одбора клуба за такмичарски сектор.

- Гостовање Борца у Швајцарској 15. јула изазива велико интересовање код Срба у овој земљи. Већ су нам се јавили представници из Цириха који желе да гледају утакмицу. У разговору с њима рекли су нам да ће Борац имати велику подршку и да ће се потрудити да што више наших људи дође на утакмицу и помогне нашем клубу. То значи да би буквално могли да играмо као домаћини у првој утакмици - казао је Штрбац.

Послије преспаване ноћи представници Борца на жријебу у Ниону, Штрбац и потпредсједник Бране Јанковић анализирали су детаље које су сазнали о ривалу у квалификацијама за некадашњи Куп UEFA.

- Лозана је полуаматерски клуб који је захваљујући финалу Купа изборила пласман у Европу. Не желимо да прејудицирамо било шта, али имамо реалне шансе да изборимо пласман даље. У разговору с нашим људима у Ниону сазнали смо многе појединости везане за ривала које ћемо пренијети стручном штабу и играчима - рекао је Јанковић.

Оптимизам влада и у табору бањолучког премијерлигаша. Играчи су јуче имали други радни дан, тренирали су на Градском стадиону. О ривалу у Европи дефанзивац Милан Ступар је рекао:

- Лозана је за нас велика непознаница, али без обзира на то имамо право на оптимизам. Морамо што боље да се припремимо за искушења која нас чекају како на домаћој тако и међународној сцени. Спремни ћемо дочекати 15. јул - казао је Ступар.

Мартин Руеда
Тренер Лозане Мартин Руеда који је наслиједио Мађара Aрпада Соса о дуелу са Бањалучанима је казао:

- Без обзира на име ривала, који год клуб да смо добили у жријебу он би био фаворит. Ипак, у двије утакмице покушаћемо да остваримо добар резултат. За Борац и Бањалуку сам чуо захваљујући рукомету, у Швајцарској се много прича о томе. Драго ми је што ћу моћи да видим овај град и што смо за противника добили Борац - рекао је Руеда.

Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Niko tebi ne brani da pises sta zelis, ali psovanje i vredjanje senece tolerisati, pisi lepo bez vredjanja i psovki i sve ce ici svojim tokom... Na meni je da odlucim sta sme da se pise na forumu, a sta ne, jer sam zbog toga i postavljen ovde. Dosao si pre par dana o vec si krenuo da delis pravdu i provodis silu. Ako mogu ostali kulturno da se ponasaju mozes i ti... Ovo nije tema da se ti i ja raspravljamo, ako imas neki peroblem obrati mi se na pp pa cemo ga resiti, do tada nastavi da pises...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 21:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2010, 20:57
Evo da se i ja javim na temu.

Koliko vidimo u pitanju su neki problemi, od pojacanja za sada nista, opet se na pocetku licitiralo imenima a sada opet tajac. Ima li neko informaciju za Marka Maksimovica. Mozda je i bila neka info ali sam 20 dana bio u guzvi tako da imam malo informacija.

Pozdrav starim drugarima

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 21:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
Pa zna li se na kraju gdje ce Borac igrati domacu utakmicu u ligi evrope?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 21:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ja napisa kratki post samo da se javim ali onda krene svasta padati na pamet. Sjetim se da je vrli nam direktor obecao do *najdalje petog kola proljetnog prvenstva* internet prezentaciju voljenog nam kluba.
Pa da su dali ucenicima ETS NIKOLA TESLA da za prakticni rad urade stranicu do sada bi je pet puta zavrsili i mogli bi da biramo koja nam se dopada a ovako corak.

Odes na sajt naseg protivnika pa imas sta da vidis i da saznas iako ljudi igraju drugu ligu Svajcarske ali na njihovoj prezentaciji sve saznas sto te zanima. Evo ljudi vec igraju pripremne utakmice, lagano rade a kao druga liga...
Nasi dobili slobodno ali da individualno *vise po sankovima* a 21. juna se pocinje sa radom punim kapacitetom!!! i onda kao slag na tortu informacija koja ce vjerovatno uci i u neku istoriju, svi pokusavaju da svoj dio priprema odrade na visoj nadmorskoj visini, (sportisti znaju razlog) a mi idemo u *FILIJALU*!!!

Izvinite ako sam malo zestok ali brate nakupilo se svega, toliko cekamo i na kraju da nam neki levati, koji su stadion Borca vidjeli prvi put prije par godina, kroje sudbinu!

Jos jednom izvinite ali morao sam malo da se izduvam, pa bar po tastaturi!

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Уф остао сам без нета, па само понекад улетим да видим шта се дешава.
Стварно смо добро прошли у жријебу. Да смо довели она појачања која су се спомињала по медијима, пласман у треће претколо ни у једном тренутку не би долазио у питање...али овако... све је могуће. ситуација у клубу је очигледно лоша. остаје нам да се надамо најбољем, осим уколико неко нема конкретнији приједлог.

Мене сад занима још нешто. Постоји ли икаква могућност и зна ли ико, хоће ли бити преноса утакмице из Швајцарске, макар преко интернета?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 21:24 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ma od samog početka stvari stoje naopako... Evo vam primjer oko ovog žrijebanja u Nionu, u kom svojstvu je tamo bio Stanoje Štrbac (ringo) i Brane Janković i o čijem trošku su tamo putovali, zar smo mi tako bogat klub da čak dvojicu predstavnika šaljemo na izvlačenje protivnika i to za DRUGO PRETKOLO uefa lige, pa ne izvlače se protivnici za grupnu fazu lige šampiona pa da šalješ predstavnika... Koliko to košta i ko će to da plati, mislite li da će ti troškovi pati na teret našeg siromašnog kluba, ja sam u to siguran, jer da nije tako od tih para su se skoro mogle platiti sedmodnevne pripreme na Kozari za čitav tim, a ne ovako da se brukamo oko priprema, kakvi su rezultati puta ove dvojice u sjedište UEFE, dali su upoznali još neku delegacioju većeg kluba iz EUROPE I MOŽDA UGOVORILI NEKU PRIJATELJSKU UTAKMICU, recimo Udineze ili neki takav klub, ako se već išli tamo da troše pare onda su to trebali da urade, a najveća nepoznanica za mene je ta kako su se njih dvojica sporazumijevali sa ljudima u Nionu pošto pouzdano znam da dobro ne poznaju ni svoj maternji jezik, a kamo li Engleski... Braćo mislim da svakog dana tonemo sve dublje i dublje, zajedno sa raftingom i sličnimn kvazi sportovima....

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cim su se ringo i brane vratili u svetinju bilo mi je jasno sta se sprema. Nazalost

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 21:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 16:41
Simpatizer je napisao:
crna zemlja je napisao:

Pa pise u tekstu da je rijec o onim debelim konjima koji vuku kamione i nose balvane.
Vjerovatno je to u pitanju.

Nije to, u pitanju je nesto jos debilnije.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 21:30 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ma nije Brane toliko loša opcija, ali brate tamo se naezna ni ko pije ni ko plaća, pa vidi juče onaj sastanak kod Kopanje on sam ispred jebene uprave kluba, pa jel stadion samo njegov ili u upravi nema više ni jednog čovjeka osim Kopanje, da nije žalosno najradije bih se dobro nasmijao, ali brate ovo je za plakanje...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

druze meni jos uvijek odzvanja skandiranje. Brane lopo.. Brane lopo.. od prije par godina

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 21:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mene interesuje sa kim su to dvojica gore pomenutih mogli da ostvare kontakt, pogotovo fudbalske prirode!!!

KAd sam procitao da je RINGO predstavnik FK BORAC na izvlacenju parova, kad se nisam srusio sa stolice.

A sto se nemogu nakaciti neke slikice, mislio sam ubaciti nesto iz arhive a tema bude raznovrsnija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120005 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 6001  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]