sam_protiv_svih je napisao:
Pa sta ako je Zeljeznicar dobio jednu na strani, zar se oko toga treba raspravljati? Drugi su na tabeli logicno je da ce morati pobjediti i na strani kad tad!!! Nemojte biti jos vece seljacine pa na svaku njihovu pobjedu prigovarati da je namjestena utakmica, kao sto oni rade! Uostalom pogledajte koliko smo mi timova pobjedili na strani a sad je neki problem sto je Zeljo dobio Leotar od koga smo mi igrom slucaja izgubili...
Jako je ovo vazan rezultat danas,vazniji nego mnogi misle jer su uljuljkani sa ovih varljivih 8 bodova.
Necu te opterecivati nekim velikim racunicama,slazem se da ne trebamo drzati digitron u ruci kao oni,ali cu ti u jednoj recenici objasniti sta ovo znaci.Naime,nudim opkladu svakome da ovo znaci da cemo u predzadnjem kolu na Grbavici morati odigrati nerijeseno najmanje,da bismo osvojili titulu! A volio bih da smo to izbjegli i otisli na sampionski ples tamo.
Ovo tvrdim zato sto znam kakav je raspored do kraja,u ovih 10 kola oni samo 4 puta igraju van Sarajeva i to kod Drine i Buducnosti koji su ispali,kod Rudara s kojim imaju bratske odnose i u Zenici,gdje ce jedino izgubiti bod(ove) jer ih Celik ne jebe 2%...Za to vrijeme mi imamo vezana gostovanja u Prijedoru i Tuzli,pa sutra Slaviji,pa Zrinjskom,Zvijezdi i pomenutu na Grbavici.Imamo i mi i oni jos teskih utakmica sa Sarajevom,pa mi sa Olimpikom oni sa Sirokim,ali njihov raspored je vise nego duplo laksi!
Titula ce se odlucivati u direktnom duelu na Grbavici,kad bih znao da cemo tamo dobro proci,onda bih i volio jer bi bila jos sladja,medjutim,rekoh volio bih da smo tamo otisli kao sampioni,zato mi je krivo za ovo danas.
Bilo kako bilo,sutra se pobjeda namece kao imperativ,bod je (skoro) kao poraz! Ajmo momci sutra samo srcem i nek nam je sa srecom,a momcima koji putuju srecan put!