banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 24 Jun 2026, 05:22 Danas je 24 Jun 2026, 05:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 121506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728 ... 6076  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Mar 2011, 12:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Mar 2011, 14:09
Прво да поздравим све присутне чије расправе, коментаре, доскочице, фине а и некад ружне рјечи пратим, па не баш од почетка, али од негдје 107. странице (прије тог су ми рекли да има борчеваца и на сс.ба али стварно нисам имао толико јак желудац да посјећујем те странице).

Борац! Синоним часне борбе, града, регије. Име за респект. А шта си све прошао и ми уз тебе то је за анале, може се поредити са дон Кихотом и његовим ветрењачама.

Некад ми је криво што тако лако пљујемо по нечему што толико волимо, по нашем Борцу. Ситуација је далеко од идеалне али у каквим смо били мислим да сад можемо да уживамо, бар мало, заслужили смо. Људска ћуд или похлепа нас стално кљуца и говори да треба још, може боље, може више. И треба, али полако. Не желим да браним људе који тренутно воде клуб (имам и ја много тога да им приговорим) али не желим да их толико ни пљујем. Одлучили су се да покушају спасити што се спасити може (својевољно или по налогу) и свака им част на томе. Треба имати муда за то, јер сви они углавном имају рјешен свој живот и реално им можда то и не треба. Ради се, можда није видљиво као прије 6-12 мјесеци али има помака у неким сегментима. Ту је екипа коју су саставили људи који су ту постављени од исте те управе. Раде свој посао најбоље што знају, након дуго времена играмо фудбал. "Овако се узима титула" су рјечи оних који га прате дуго. Спортски дио клуба ради под великим притиском, ту прије свега мислим на тренера и екипу, јер је циљ свих у клубу - титула! Не смију да оману и то је огроман терет. Поготово ако се има у виду колико смо то шампионских титула узели задњих ? година, и колико то искуство имамо у узимању тих одличја. Како онда да очекујем лепршаву игру, коју ова екипа сигурно може и да пружи. Нека, ћутаћу, ђаволу мало било 1:0. Мени је доста и толико за прву титулу. Послје гази редом. Оно што брине је хронични недостатак људи у клубу задужених за организацијске, маркетиншке, и неке друге мање "видљиве" послове. Тек сви они заједно треба да чине праву организацију једног клуба. Не може се од једног или три човјека очекивати да данас иде у савез, сутра дочекује делегацију фифе, организује дамаћу утакмицу (чисти стадион, ради плакате, прави карте, "рекламира" утакмицу...), промовише фудбал и спорт у граду, брине о сапуну и прашку за веш... У таквој ситусцији гдје свако тачно не зна шта ради и шта му је задужење не може се од њега очекивати да то уради најбоље што зна. Мало тамо, мало овамо и на крају тотални колапс. Најгоре је што се све то итекако примјећује са стране. Клуб испада неозбиљан а људи који долазе на стадион незадовољни. Такве ствари се не смију дешавати! Мало је правих спортских радника тренутно у организацији клуба и то је видљив проблем. Понављам не кривим, већ уочавам (можда желим и помоћи). Други велики проблем је тачно дефинисана стратегија клуба! Клуб као Борац мора да је има, од дугорочних до краткорочних планова, све. Па непланирамо ваљда да читав живот проведемо на сиси? Ок, у проблемима смо до гуше и сад нам треба свака могућа помоћ али морамо да тежимо самоодрживости. Ради да зарадиш. Тек када се посложе све ствари у организацијском смислу, постави тачна стратегија развоја и коначан циљ, када се коначно среди стадион, ураде помоћни терени, и још неке ствари, тек тада се очекује прави рад. Али рад тада постаје задовољство. Идеалан свијет је далеко, реће те. Па и није. Живим за тај дан. Криво ми је што се све дешава у невријеме. Зар се овако није могло и прије "неколико" година? Немогуће је да са истим буџетом 2 пута испаднемо из лиге и онда изађемо у европу и на дохват титуле. Не могу сад баш тако да пљујем ове који раде то, а у ситуацији да гдје су највећи трошкови клуба репрограми и дугови створени управо од ових ранијих "стручњака". Али исто тако не могу ми бити пуна уста хвале. Како сам се само осјећао попишано док сам гледао играче Сплита као сједају у свој клубски аутобус и одлазе из нашег града. Јесу ли већи клуб он нашег? Јесу курац, али раде на томе и свака им част. Радимо и ми, па можда постанемо велики клуб. Нису неке ствари филозофија, узми, погледај, препиши, прилагоди себи и спроведи. Разлике између великих и малих се виде управо на малим стварима.

Већ неко вријеме велика полемика се води око тренутних заврзлама са савезом. Добро и!? Па од када је формиран заједнички савез 88% ствари које сам слушао о њему су биле најцрње што сам икад чуо (преваре, отимања, нестајања, уцјене, прјетње). Одприлике све оно што се прича о једној мафијашкој организацији. У рангу је са ФС Србије, гдје је то све исто, само лјепо или не, фино маскирано и сви играју за исти тим (јеби га, ако не играш онда добијеш метак). Садашња дешавања су само још једна црна мрља која ће по свему судећи бити и лагано изблједити (такав смо народ - имамо памћење од 5 сакунди, као златна рибица). А сутра све по старом, неко ће да јаше коња, неко магарца, а неко бога ми и да вози нови мерцедес. Тако је то овде. Фудбал се најмање спомиње у цјелој причи. Па ето тако каже госн Мишел, а анализирајући његове потезе ни не чуди, човјека интересује кеш а не фудбал. Шта је то урадио да унапрједи фудбал а да при томе није спомену огромну зараду коју ће тај "напредак" донјети? Нисмо дјеца Мишел...Али није дотични толико ни битан, тај његов "напредак" неће код нас још дуго. Ваљда у недостатку бољег живота у овој сјебаној земљи је све политика. Удахни...политика, издахни....политика. Ето то се преноси на тај фамозни савез. Прегласавање (читај СТРАХ) је по мени кључна рјеч ове ситуације. Једни би мало, други би пола, а трећи би све! Е, нећеш колега! Шта ће бити из свега тог видјећемо. С обзиром да ФИФА није имуна на политику (јер политика ипак нуди највећу добит), ситуација ће се рјешити. Поставиће се подобни, мало испеглати ствари преко медија, као то је ок, у интересу је свих, шуш-муш...неко ће добити орден, свима пред очима играће долари...а ми!? Па ми ћемо и даље, залуђени љубављу, одвајати од уста да викед проведемо са вољеним клубом. За то вријеме смо већ заборавили јуче, и ствари почињу да иду већ виђеним током - порази у гостима без обзира што имамо машину а не екипу, кући нам мајмунски судија отима из очију и још нам се притом смије у фацу, нема трофеја за најбоље, нема европских утакмица као награда за најбољи фудбал, и живаца је све мање...даље не желим да замишљам. А виши циљ? Добро није проблем. Борац је прије свега члан ФС Републике Српске и тако треба и да се понаша. Али виши циљ ми је да живим боље, убога сам сиротиња! Најмање нас размишља о клубу из града кад смо преокупирани основним проблемом - како преживјети данашњи дан. Некад су исти ти сиромашни као ја пунили стадионе, то је био бијег од свакодневних проблема. Како сад кад размишљам да карта кошта два или три хљеба, а сутра ко зна колико.
За шаку долара...на жалост ту завршава прича око фамозног савеза.

А нама Борче мој у складу са именом само то и остаје - Борба! Па нека тако и буде. Буди то што јеси а ми ћемо ти бити вјерни, до неких сретнијх времена или до краја свијета!

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 12:15 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Svaka čast, prvo pa muško...

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 12:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
Dobro došao na forum. Lijepo sročeno. Vidi se da čovjek zna neke stvari :wink: . 'ajde Borče bori se, to nam je jedino ostalo!

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Slika

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 12:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2010, 11:03
Dobro dosao Borac 1926...

Samo mi jedna stvar nije jasna. Na pocetku vecina kaze ne treba pljuvati upravu, sjetite se kako je bilo, a onda navedete 101 problem i iste te ljude izvrijedjate kako ne znaju sta rade.
Njihov novac je njihova privatna stvar i imaju pravo da ga trose kako hoce, ali kad su u klubu i donose odluke moraju da imaju neku koncepciju, plan, viziju... Ovo sve djeluje od danas do sutra. Licno mislim da nam je uprava losa, da su ljudi koji vode ovaj grad jos gori, vladu najgori.
Ako neko ozbiljno misli da gradi sjevernu ili juznu tribinu licno ga molim da to ne radi vec da novac utrosi na izgradnju pomocnih terena i oporavak omladinske skole.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 13:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Prvo da pozdravim naseg novog kolegu borac 1926 i pohvalim za odlican post.
A i da napisem kratak osvrt na nase delegate iz fsrs i moje misljenje o tome,kratko je pa cu ga napisati ovdje,da ne trazim tu novu temu.
Uvijek je lako bilo tudjim kurcem (u ovom slucaju borcem) gloginje mlatiti,jer njih jednostavno boli patka za Borac!
Ako je dosao taj deadline ,da preko sporta pravimo drzavu,evo ja predlazem da odemo i korak dalje, se zauzme ostar stav da Nihad Imamovic ne moze biti Predsjednik Kosarkaskog Saveza BiH i da moraju biti tri Predsjednika,kao i da se promjeni sistem glasanja da ne bude preglasavanja,pa i po cijenu neigranja Igokee u Regionalnoj NLB Ligi i evropskim takmicenjima!
Znam da bi me ON i njegove podguzne muve odmah ubjedjivali kako to nije isto,kako je fudbal popularan a kosarka nevazna,ali tu pricu neka prosipaju onima koji im vjeruju,a meni ne!
Potpuno sam svjestan da se ovo moje misljenje razlikuje od vecine ovdje,ali uvijek vise volim reci sta mislim nego da hinjski cutim! Misljenje je jos blago u odnosu na ono sto stvarno osjecam,jer se u dubini duse jos nadam da nas nece suspendovati,ali ako se to desi,a u svim drugim sportovima ostane kao dosad,tek ce me onda cuti!

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Čađo je napisao:
Trebamo sačekati nedelju da dobijemo i zvaničnu potvrdu :D

Znam,znam,slusa me Vlado kad trubim non stop o tome. :D

@Борац 1926

Bravo. :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 16:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Да мало разбијем ову причу о савезу. :D

Шта је са Марком Максимовићем, некако је пао у заборав???

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Да мало разбијем ову причу о савезу. :D

Шта је са Марком Максимовићем, некако је пао у заборав???

Ne znam ni ja sta je sa njim,jedan od najdrazih igraca sto su ikad igrali za Borac,ne znam zasto...Zao mi je momka,ali mislim da se nece vratiti u nekadasnju formu,pitanje je. :(

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 17:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hahahahahaha,ja se izvinjavam al morao sam,koje izjave,ma ovaj Lemi je nenadjebiv. :lol:

http://www.24sata.info/sport/fudbal/599 ... a-BiH.html

"Ja sam protiv da se na nivou Bosne i Hercegovine, u jednoj strukturi, bira jedan predsjednik za čitavu Bosnu i Hercegovinu, ma šta god to značilo, pa taman bila i pčelarska zadruga". :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
стварно.. нисам његов љубитељ, ал` за ово треба бит будала :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma ni ja ga nesto ne gotivim,al mu je svaka zlatna.Za anale. :D

Evo jedna za RBA slicica:69

Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 17:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
:lol: Легендарна слика.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 18:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Slika

Прејебено добра фотографија...
Алал вера аутору!

Значи, екстра!

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 18:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Citiraj:
Danac ili Slovenac će voditi prinudnu upravu

Nekadašnji reprezentativac Danske Allan Hansen nalazi se u najužim kombinacfijama da bude predsjedavajući prinudne uprave Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, UEFA će najvjerovatnije već sutra imenovati prinudnu upravu, koju će staviti u ruke ili Dancu Allanu Hansenu, ili Slovencu Rudiju Zavrlu.

Danas će se u Zurichu održati sastanak sa članom Izvršnog odbora UEFA-e Hansenom, nakon kojeg će biti poznato da li će ovaj Danac biti na čelu prinudne uprave u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine ili će na to mjesto biti imenovan počasni predjsednik Fudbalskog saveza Slovenije Rudi Zavrl.

Hansen se nalazi u Izvršnom odboru UEFA od 2009. godine, a osim bavljenja fudbalom i obavljanja bropjnih funkcija unutar UEFA i FIFA, ovaj je Danac detektiv-inpektor u danskoj policiji.

S obzirom u kakvom se stanju nalazi N/FSBiH i fudbal u Bosni i Hercegovini, možda je i Hansen najbolje riješenje, s obzirom da je ovaj Danac ujedno i policajac!

Inače, definitivna i službena potvrda o suspenziji N/FSBiH očekuje se tokom sutrašnjeg dana, kada će neke stvari biti mnogo jasnije, odnosno kada će se znati da li će i u kojoj mjeri suspenzija pogoditi klubove i reprezentaciju.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/danski-p ... sbih/54419

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
јан_де je napisao:

Hansen se nalazi u Izvršnom odboru UEFA od 2009. godine, a osim bavljenja fudbalom i obavljanja bropjnih funkcija unutar UEFA i FIFA, ovaj je Danac detektiv-inpektor u danskoj policiji.
S obzirom u kakvom se stanju nalazi N/FSBiH i fudbal u Bosni i Hercegovini, možda je i Hansen najbolje riješenje, s obzirom da je ovaj Danac ujedno i policajac!

Ma jašta! Nema konsenzusa bez pendreka!
(Podsjeti me na onu legendarnu Žutu Gredu i ono čuveno: Milicijo, postupi po naređenju!)

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2010, 10:02
STRATOKASTEL je napisao:
јан_де je napisao:

Ma jašta! Nema konsenzusa bez pendreka!
(Podsjeti me na onu legendarnu Žutu Gredu i ono čuveno: Milicijo, postupi po naređenju!)

Чуј полиција да буде на врху савеза :x још нам само то хвали :angry4: па јел нису могли наћи неког нормалнијег :confused2:

Slika

http://www.fkborac.net/sajt/

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 21:12 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Nov 2010, 10:17
Нисам похвалио "роман" :) новог нам члана, свака част!

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 21:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2009, 08:16
Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 21:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Nov 2010, 10:17
најјачи си мајке ми хахахах краљевски! 8)
а аватар јебе милу мајку :ОО

Vrh

[ 121506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728 ... 6076  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]