@Simpatizer

Joj Bikija, lol

Sad cu malo skrenuti temu, opet o regionalnoj ligi, ako moderacija smatra da nije ok, brisi.
Nije da nas se nesto previse tice, ali Zeljo odigrao nerijeseno nerijeseno sa Dinamom, jest da je prijateljsa. Iz naseg meca sa Zvezdom, zatim ovog protiv Dinama, vidi se da vodeci timovi ove lige nisu u prevelikom zaostatkom za komsijama. Citam na ssu
Citiraj:
Sigurnosna situacija na stadionima jedna je iod najvećih prepreka za pokretanje regionalne lige koju mnogi odavno zagovaraju, među njima i Zdravko Mamić. Upitali smo zato Mamića jeli atmosfera na večerašnjem meču starih rivala potvrda da je došlo vrijeme za regionalnu ligu.
"Sve je bilo na vrhunskom nivou, nema sumnje, ali ne trebamo zaboraviti da se radilo o utakmici revijalnog karaktera. Ko zna kako bi bilo da se igrala utakmica za bodove, i ne samo to, ovo večeras je izuzetak, nije svugdje ovako", iskren je Mamić.
Evo mi cemo za 2 dana sa Splitom, pa cemo vidjeti, ali moje misljenje je da nece biti nikakvih ekscesa. Napominjem opet, prijateljske utakmice, na takmicarskim bi bilo napetije definitivno, ali mislim da bi se uz odredjenje mjere sigurnosti moglo sve ukombinovati.
Da se razumijemo, ako hocemo pun stadion, ako hocemo sjever/jug, pa da pred 10.000 ljudi se igrao na Gradskom, misljenje je moje da nam treba ova liga. Da se razumijemo, zvucnije ime = puniji stadion. Vidjeli smo ljetos, dolazi Lozana, ej, Lozana, stadion krcat. Nece nam puniti stadio Buducnost iz Banovica, ili Zvijezda iz Gradacca. Da se razumijemo odmah, neki ce reci "fenseri nam ne trebaju" i sl. A onda ce biti kuknjave, igramo kupus ligu pred hiljadu ljudi, ne mozes napuniti stadion.
Pa evo vam utakmica sa Zeljom i Sarajevom, zvucnija imena, puniji stadion. Kraj price. Ja i vi ovde na forumu dodjete gledati Borac nezavisno da li je na drugoj strani TOSK ili Lozana. Ali takvih ljudi nema dovoljno da se napuni stadion. Imamo sad oko 7.500 mjesta, a u blizoj buducnosti mozda u koju hiljadu vise, nema toliko ljudi u ovom gradu da ce ih privuci svaki protivnik.
A zamislite, jedna subota dolazi Hajduk iz Splita, pa nakon toga u goste dolazi Zvezda. Pa ne mogao naci mjesta na stadionu. A onda atmosferu tek mozes zamisliti. Pa zamislite da imamo po 10.000 ljudi (racunajuci kad bi imali sjever i jug nadogradjen) po utakmici.
Pa se stavi cijena karata:
vip: 10 KM(cca 1000 mjesta) = 10.000 KM
zapad: 7 KM (cca 2500 mjesta) = 17.500 KM
istok: 5 KM (cca 4500 mjesta) = 22.500 KM
sjever/jug: 4 KM ( 3000 mjesta)= 12.000 KM
Eto nam skoro pa jos jednog godisnjeg budzeta od ulaznica samo. Navijacki rekviziti bi bili trazeniji, eto i od toga neke kinte. A onda se i nadje generalni sponzor, prihodi od TV prenosa (a ne je.enih 2000 KM da se moramo prilagodjavati bhtu)
Pa se napravi dogovor sa UEFO-m da prvak regionalne lige ide direktno u Ligu Sampiona, drugi u Ligu Evrope, a treci i cetvrti u neke kvalifikacije za LE.
Pa ti zamisli atmosferu u gradu prije utakmice, cijele sedmice se bruji o dolasku Partizana, Zelje, Dinama. Pa docekas nedelju popodne/navece pa lagano na stadion. A tamo 10.000-12.000 ljudi, igla nema gdje da padne, pa istok zapjeva "Napred Borce bori se", a onda kontra huk sa zapada "Nasa pjesma ori se", a tebi se najezi svaka dlaka na tijelu.