Citiraj:
Ћорић: Уз добре партије до титуле
- Имамо велику бодовну предност у односу на сарајевски Жељезничар, али не смијемо да се опустимо. Морамо да наставимо са добрим партијама и шампионска титула ће сасвим сигурно доћи у Бањалуку - рекао је Леонид Ћорић, дефанзивац бањалучког Борца.
Борац је освојио 10 бодова у прва четири кола овог прољећа и са осам бодова предности држи лидерску позицију у Премијер лиги БиХ. С обзиром на два тешка гостовања, да ли је то неочекивано?
- За нас није, пошто смо показали да добро играмо и на страни и код куће. Можда многи нису очекивали да ћемо да савладамо Широки на "Пецари" те да ћемо донијети бод са гостовања Вележу, али ми смо вјеровали и успјели смо. Играмо веома добро и само тако морамо да наставимо, понављам, не смијемо да се опустимо. Још 11 кола остало је до краја и питање првака је далеко од ријешеног.
Да ли вам је Жељезничар и даље једини конкурент за титулу?
- Да, мислим да ћемо до краја првенства да водимо борбу само с њима. Поштујем све екипе, али Жељезничар је далеко најозбиљнији кандидат за титулу, уз нас наравно.
Да ли препреку до титуле могу да представљају два везана гостовања Борца, као и меч на "Грбавици"?
- Имамо веома добру статистику са гостовања и не бојимо се ниједне утакмице на страни. Једнако добре партије до сада смо пружали на свим теренима и мислим да је све у нашим рукама. Може се десити да киксамо, али исто тако не вјерујем да ће Жељезничар побиједити све мечеве до краја, а то је показао и пораз од Слободе на домаћем терену. О титули одлучујемо сами.
Одбрана Борца је најбоља у Премијер лиги БиХ. Постоји ли нека тајна за веома добре партије које пружате?
- Ту нема тајне. Прије свега, ми смо веома добри другови и одлично се слажемо на терену. Играмо веома чврсто у сваком мечу и веома добро смо уиграни, што је довело до тога да имамо најбољу одбрану.
Из године у годину гледамо све јачи Борац, да ли је сада вријеме за искорак на европској сцени, уколико не буде санкција ФС БиХ?
- Квалитет фудбала на овим просторима је све бољи посљедњих година и сигурно је да је томе допринио и Борац. Не само ми, и остале екипе са богатом традицијом постају све јаче. Прошле године смо се саплели на првом кораку у мечевима с Лозаном и мислим да ове морамо направити корак више. Морамо наш фудбал представити у што бољем свјетлу.
Након меча са Црвеном звездом Борац ће одиграти још један меч с екипом с простора бивше Југославије. Меч са Сплитом игра се 27. марта.
- Сплит је веома квалитетна екипа и драго ми је да ћемо меч играти у Бањалуци. Наши навијачи су нас подржавали у сваком мечу и заслужили су да гледају квалитетне мечеве на Градском стадиону. Надамо се да ће утакмица задовољити све љубитеље фудбала.
Citiraj:
Петрић: Одбрана доноси титулу
Са девет примљених голова у досадашљих 19 кола Премијер лиге одбрана Борца је најбоља у БиХ. Јасно је да "црвено-плави" на јакој и чврстој одбрани праве одличне резултате у посљедње вријеме. Штопер Бојан Петрић је одиграо свега 90 минута, и то у најтежем гостовању досадашњег дијела сезоне, против Вележа у Мостару, а тај сусрет завршен је без побједника.
- Нимало ми не годи што сам углавном резерва, али то је судбина нас фудбалера. Када играте у најбољем тиму једне лиге, морате да се помирите са чињеницом да сте један међу једнакима и да нијансе одлучују. У сваком случају Борац је први, а треба сви да схвате да је то успјех свих нас у клубу. При томе мислим на фудбалере, стручни штаб, управу и све људе који су уз Борац или се крећу око њега и помажу му. Лијепо је било бити побједник Купа БиХ, а још љепше ће бити када освојимо шампионску титулу. Знам да смо најбоља одбрана лиге јер смо примили само девет голова и тврдим да ћемо бити пресудан фактор у освајању титуле – тврди Петрић.
Он је додао да ће Борац покушати да понови низ од 13 мечева без пораза, што је рекорд Премијер лиге БиХ.
- Вјерујте да када утакмица почне, нико не размишља о било чему другом осим о побједи у том сусрету. Рекорди су нешто чиме се не оптерећује нико у нашем тиму, али они свакако годе. Имамо серију од 13 мечева без пораза у првом дијелу сезоне и свјесни смо да смо и другима, али и себи, поставили високу препреку. Није нам циљ да је оборимо, већ да освојимо титулу, без обзира на резултате. Имамо осам бодова више од Жељезничара и ту предност не смијемо да испустимо. Залиху можемо да сачувамо само позитивним резултатима. Наш циљ се зна, а сви вјерујемо да ћемо у наставку сезоне бити на још већем нивоу – поручује Петрић.
Овај фудбалер је у посљедњих годину дана имао понуде из Албаније, а био је и на припремама белгијског Стандарда из Лијежа.
- Мени је у Борцу лијепо, волио бих да имам загарантовано мјесто у првих 11, али поштујем сваку одлуку тренера. Белгијска епизода је иза мене, а мислим да ће бити још могућности за одлазак у иностранство. Сада сам сконцентрисан на то да Борац освоји титулу првака БиХ – закључио је Петрић.
Против Сплита поклони навијачима
Управа бањалучког Борца донијела је одлуку да на пријатељској утакмици против Сплита дарује поклоне највјернијим навијачима. Сви који купе улазнице за западну или источну трибину биће у конкуренцији за добијање дреса, шала или качкета Фудбалског клуба Борац. Извлачење награда биће обављено у паузи између два полувремена меча између Бањалучана и Сплићана, који је на програму у недјељу од 17 часова у Бањалуци.