Proljece je a u meni nemir...
Vidis da svi cekaju suspenziju pa da se razilazimo. Pravo da vam kazem, mozda je tako i bolje. Kad se sjetim tih starih, dobrih poratnih vremena.....Nema sekiracije, samo uzivanje i radost sto se uopste igra fudbal.
Koliko sam samo kasnije zivaca izgubio gledajuci kako klackamo iz viseg u nizi rang, cupajuci kosu zbog bagre koja nam je unistavala klub, onih govana iz Federacije koja su nam smjestila ispadanje......ma povratak u ligu bez briga ce biti idila. Najsladje je kada se igra U NISTA, nema tenzije, nema preznojavanja.....melem za dusu.
Zajebancija 200-300 ljudi koja je tada pratila svaku utakmicu, ekstaza kod izjednacujuceg gola protiv nekadasnjeg velikog rivala iz Ugljevika u 93. minuti, gola koji nije znacio nista osim prestiza, zagrljaji sa tada nepoznatim ljudima....takav osjecaj nikad poslije nisam dozivio na tribini...
Nismo ovako do tancina analizirali nedostatke nasih igraca, nismo zakerali oko svake sitnice.... a brate, bilo ih je na pretek. Jebes mi mater ako sad ne izludim pred svaku utakmicu baveci se tim da li treba da igra Staja ili Mikic, Medo ili Graha!
Nedostaje mi i Pedo golgeter i one njegove brljotine na terenu, nema vise ni Mancestera iz Trna, nema Iguite Cobanovica...to su bile postdejtonske velicine....
A vala nismo se bavili ni pravopisom...da li je NK ili FK, ma koga boli k.rac?! Zna se ko su i sta su to doba za nas bili klubovi izvan granica nase svetinje! Ni oko toga nije bilo sekiracije, a sad smo odjednom politicki korektni...pa p.cka mu materina, da sam u ratu bio toliko korektan dosad bi 4 noge im'o!
I zato, Gorane, pravi te slicice onako kako ti mislis da je najbolje! Dosta je vise i tog pederluka i zapomaganja, kukanja....ovom ne valja ono, ovaj bi ovako...pa jeste li navijaci, simpatizeri ili tetkice?! Nije ovo pozoriste, nema na stadionu emancipacije, nema kulture....utuvite si to u glavu!
Na stadion dolazis da j.bes familiju protivnickim igracima, gostujucem treneru, sudijama, a ne da budes emancipovan! Prije nego sto podjete na stadion manire ostavite kod kuce! Ko nije spreman da laje i psuje kao kocijas ako to moze da pomogne nasim igracima, taj ne treba ni da dolazi na utakmice! Da moja zena zna cega joj se sin, na utakmicama, naslusao iz ocevih usta spavao bih kao "kokosar a ne klosar" na stepenicama.
Pa onda opet kuknjava oko toga sto nas je uprava za.ebala oko ulaza za prijateljsku?! Koji je vama k.rac? Nije ni prvi ni posljednji put da tako j.ebu u mozak! I sta sad, neki se nasli uvrijedjeni? U tri materine, nemojte ni doci ako ne mozete preci preko toga! Nas starije lazu iz godine u godinu pa smo jos uvijek tu.