borcev_navijac je napisao:
Sto se tice kvalifikacija za ligu sampiona ( ako je bude, a ja se nadam da hoce)
Prije svega ovaj igracki kadar koliko god dobar bio za ovu ligu nam ne daje bas neku veliku nadu za prolaz malo dalje.
Prije svega
1 Vec sada ( cim vidimo sta ce biti sa tom suspenzijom) treba razgovarati sa avdukicem i maleticem , i poduplati im ugovore najmanje .
Ako cemo biti brand i ako namjearavamo biti ozbiljni u evropi, moramo dici primanja igraca u klubu na visi nivo, kako bi smo mogli dovoditi jos kvalitetnije igrace. I tu moramo poceti odskakati od ostatka lige toliko da se ne mogu ni porediti s nama.
Istina trenutno Borac ima najace plate u premije ligi ali je to nedovoljno za ozbiljno i dugorocno zdovodjenje i zadrzavanje najkvalitetnijih igraca.
BNaravno nemogu svi igraci imati iste pa ni priblizne plate, ali defitnivno naj najmanje placeni igrac mora biti placen koliko najplaceni igrac u nekom drugom klubu u ovoj ligi.
Ono sto moramo da prevazidjemo u nasim glavama je MJERA
Nasa mjera ( ako cemo biti ozbiljan klub u evropi ne moze vise biti premijer liga) nego u najmanju ruku najbolji klubovi u regionu.
Nije to lako uz sve ove dugove koje klub vec ima, ali sve ima svoju cijenu, i ako je borac ambasador rs u evropi onda to mora da se plati i to dobro da se plati, sto se bolje plati to je bolje predstavljanje tog ambasadora.
Bila bi velika stvar da udjemo u grupu lige evrope ( za to su nam potrebne ja mislim dvije pobjede u kvalifikacijama za ligu prvaka ), kako bi to samo velika stvar bila ne samo za fudbal nego za cijelu republiku srpsku.
A TO SE MOZE, to se da i izracunati koliko kosta, i kad se izracuna vidi se da je to best by kupovina poena za rs.
Nisu do bas tako prevelike pare, pod uslovom da se prepozna taj interes.
U svakom slucaju neke se igrace reprezentativne klase MORA zadrzati a neke se iste takve mora dovesti i onda mozemo i ocekivati rezutlat u evropi. Sa ovim sto sad imamo,ova liga nije nikakav problem, ali sve nakon nje jeste i to prilicno veliki problem .
borcev_navijac, malo si me iznenadio ovim postom, jer si inace jedna od rijetkih osoba koja je realna.
O kakvoj ligi sampiona pricamo, to je cisto marketinska prica, ali zna se da je za nas vrh liga evrope, a nikakva liga sampiona. Da se ne lazemo, dva najorganizovanija kluba na ovim prostorima su Dinamo i Partizan i igraju godinama evropske utakmicem, sto znaci da se kasa puni, da ne spominjemo transfere, a opet svjedoci smo godinama njihovih pacenja u evropskim utakmicama.
Pare su naravno bitne, ali ne padaju sa neba. Mene zanima kako ti vidis, da bi se klub mogao podici na jedan visi finansijski nivo tj. ovo o cemu ti gore pises?