banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 25 Jun 2026, 04:24 Danas je 25 Jun 2026, 04:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 121509 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711 ... 6076  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Mar 2011, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Pozdrav svima,

je li potvrdjeno da se utakmica igra u 17.00h u nedjelju, prijetlj me ubijedjuje da se igra u 15.00h?

goran2909 je napisao:
http://img818.imageshack.us/img818/2088/boracsplit.jpg

За почетак :)

Citiraj:
Какв бре НК? Шта вам је, јесте ви учили српски у школи?

Citiraj:
Не ради се ни о поштовању ни о непоштовању, него тако се на српском пише, коме се не свиђа шта би му ја

Gorane, najave izgledaju odlicno i steta je da na sitnicima pada tvoj trud. Citam forum kada sitgnem i znam da je bilo price oko ovoga, ali ako hoces da koristis srpski jezik pravilno onda bi trebao napisati fudbalski klub i puna imena klubova, ovo kada napises FK Split izgleda kao jeftina provokacija, tacno bi bilo fudbalski klub "RNK Split", jer FK Split ne postoji.
imaju i oni najavu u cosku:
http://www.rnksplit.hr/Default.aspx

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 15:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
Како онда написати на српском нпр. Manchester United FC, ако ћемо поштовати то правило за које се ти залажеш онда би то било Манцхестер Унитед ФЦ, значи правило пада у воду. Пишеш онако како се изговара на српског, значи ФК Манчестер Јунајтед, па тако и ФК Сплит, ријеч ногомет је у српском језику страна и не постоји. А грб је постављен, тако да нема приче о било каквој провокацији, у питању је само правопис.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 16:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
Ne želim nastaviti polemiku oko ovoga, ali Goran radi fantastične stvari i, čini mi se, potpuno ispravno. Primjer na srpskom jeziku:
Citiraj:
FK Crvenа zvezdа i FK Zenit obаveštаvаju jаvnost dа će se u sredu 23. mаrtа u 18,00 čаsovа odigrаti prijаteljskа fudbаlskа utаkmicа između mlаdih timovа dvа klubа. Utаkmicа će biti odigrаnа nа stаdionu Crvene zvezde uz besplаtаn ulаz zа sve posetioce nа tribine Zаpаd, Istok, Sever i Jug.

Ako ćemo sve pisati na način kako to pišu na stranim jezicima, onda se ja pitam postoji li FK Zenit ili je to футбольный клуб Зени́т. Na našem jeziku se to piše FK Zenit. Rusija, Njemačka, Engleska....mnogo je primjera. Pozdrav.

Poslednji put menjao kod kuće i na strani dana 22 Mar 2011, 16:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
момци, то је дискутабилна ствар и није за ове теме. многи од нас ће рећи да Хрвати немају свој језик и говоре српски, баш као и федералци али онда кажемо у нашем језику не постоји ријеч ногомет? :) мало контрадикторно зар не.

коријенски хрватски се више не говори, они су прихватили штокавско наријечје што значи и српски језик а могу га звати како хоће.
они старији знају да у Загорју има мјеста гдје се два сусједна села не могу разумјети. ал` дословно.

тако да.. пишите како хоћете, као да је битно. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 16:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
Citiraj:
je li potvrdjeno da se utakmica igra u 17.00h u nedjelju, prijetlj me ubijedjuje da se igra u 15.00h?

Јесте у 17ч.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Joj samo da nas vrijeme posluzi,u kombinaciji sa besplatnim ulazom,mislim da ce stadion biti fino popunjen,a red je da pokazemo momcima da smo uvijek uz njih,da za nas nema "prijateljskih" utakmica.Ovo ce ujedno biti prilika da vidimo kako nas tim funkcionise bez Avdukica i Maletica.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Citiraj:
Како онда написати на српском нпр. Manchester United FC, ако ћемо поштовати то правило за које се ти залажеш онда би то било Манцхестер Унитед ФЦ, значи правило пада у воду. Пишеш онако како се изговара на српског, значи ФК Манчестер Јунајтед, па тако и ФК Сплит, ријеч ногомет је у српском језику страна и не постоји. А грб је постављен, тако да нема приче о било каквој провокацији, у питању је само правопис.

nisam gore naglasio razliku izmedju latinice i cirilice. Ukoliko nas klub igra sa Mancesterom, onda se zapravo puno ime kluba MUFC i ne moze prevesti na cirilicu.
Imamo na forumu i novinara, pa neka se jave i rijese dileme.

kod kuće i na strani je napisao:
Ako ćemo sve pisati na način kako to pišu na stranim jezicima, onda se ja pitam postoji li FK Zenit ili je to футбольный клуб Зени́т. Na našem jeziku se to piše FK Zenit. Rusija, Njemačka, Engleska....mnogo je primjera. Pozdrav.

Neke stvari ne mozes prevesti sa stranih jezika na nas jezik. Zato i postoje neki medjunardni standardi. To ti je isto kao kada bi krenuo prevoditi imena ljudi sa stranih jezika na nas jezik.
Ako se igra sa Barcom, puno ime kluba je FC Barcelona ili Milan AC Milan,a ne FK Milan. Ako hoces da prevodis na srpski, pravilno bi bilo na cirilici malim fk ili sva slova ispisati i onda puno ime kluba npr. "AC Milan" ili u nasem slucaju "RNK Split".
Ako grijesim isrpavite me.

Ili neko logicno rijesenje bi bilo ispisivanje kratkih naziva, Borac - Split, Borac - Milan itd...
Buduci da je prijateljska utakmica medjunardnog karaktera, onda bi se zapravo trebalo drzati medjunardnog standarda.

Citiraj:
Јесте у 17ч.

zahvaljujem

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
На сајту ХРТ пишу ногометни клуб Ц. Звезда...

Ја мислим да кад се пише име клуба та скраћеница НК или АЦ или... испред имена је саставни дио имена и треба га тако и писати дакле - НК Сплит, међутим ако се пише дужа варијанта онда користит фудбалски клуб јер ми тако говоримо, дакле идентично како су и они на сајту ХРТ писали за Звезду.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 17:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Стајић: Велика предност нас неће успавати

Неочекиван пораз Жељезничара на свом терену од Слободе (0:1) и те како иде у прилог лидеру Премијер лиге БиХ, Борцу. Бањалучани сада имају осам бодова предности у односу на тим са "Грбавице" и 11 више од Сарајева, које је такође поражено у протеклом колу и то од Зрињског у Мостару.

Сарајевски тимови су тако направили корак уназад у трци за титулу, док су "црвено-плави" минималном побједом против Челика наставили сигуран ход ка првој титули првака БиХ. У клубу влада велико задовољство због сигурне водеће позиције, али офанзивни везиста Душко Стајић тврде да их висока предност неће успавати.

- Сва дешавања у протеклом колу ишла су нама у прилог. Били бисмо задовољни да смо на репрезентативну паузу отишли са пет бодова више у односу на Жељезничар, а тријумф Слободе на "Грбавици" довео нас је у још бољу позицију. Ипак, то не смије да нас успава, већ морамо да размишљамо као и до сада. Треба да идемо од утакмице до утакмице и прелазимо препреку по препреку – каже Стајић.

У претходне четири утакмице тим Владе Јагодића је остварио три побједе и реми, освојивши 10 бодова уз гол-разлику 4:1. Подсјећања ради, у првом дијелу првенства овај тим је имао седам узастопних побједа и 13 мечева без пораза. Навијачи Борца надају се новој серији непобједивости која би клуб довела до титуле првака и квалификације за Лигу шампиона уколико санкције UEFA према ФС БиХ не буду забраниле клубовима да се такмиче на међународној сцени.

- Наш посао је да се боримо на терену за Борчеве боје, а на људима који воде фудбал је да доносе одлуке. Ми смо немоћни да утичемо било како на одлуке UEFA. Серија добрих резултата је показатељ да нисмо случајно први. Не треба обећавати нове рекорде, али је сигурно да ћемо у сваку утакмицу улазити са циљем да побиједимо. Сматрам да смо против Челика одиграли најбољи сусрет у другом дијелу првенства, а права је штета што нисмо постигли још који гол јер смо имали доста шанси. Ипак, три бода су три бода и сада се треба окренути припремама за гостовање Славији. Ја, нажалост, у том сусрету нећу моћи да помогнем саиграчима због три жута картона, али се зато враћам за дерби против Сарајева – закључио је Стајић.

За меч у Источном Сарајеву у тим ће да се врати дефанзивац Борис Распудић, а уколико не буде непредвиђених проблема са повредама, стручни штаб ће моћи да рачуна на све остале играче.

Шеф стручног штаба Владо Јагодић налази се у Данској на семинару UEFA за тренере, а он ће у четвртак да води тренинг. Могуће је да Бањалучани тај дан оспутују негдје на мини-припреме, а у оптицају су хотел "Кардиал" у Бањи Врућици код Теслића и Бардача код Српца. За недјељу, 27. март, у 17 часова договорена је пријатељска утакмица са хрватском прволигашем Сплитом.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 18:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2009, 08:16
О свој то јо причи о ФК НК мислим да не треба расправљати овдје, ја тако пишем јер сам тако још у школи учио и мислим да је правилно, тако да опет понављам коме се не свиђа нек стави шта год хоће, али мислим да онда гријеши, и да не пише правилно.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2011, 21:50
Ма пустите то крају,као да је битно :D

Него да се ми окренемо Сплиту :
Лично би волио да Владо изведе први састав тј. почетних 11 који играју и лигу и да покажемо људима како се игра фудбал,јер мислим да ћемо побједом против Сплита привући много нових људи на стадион и на меч против Сарајева...
Надам се доброј утакмици,побједи и лијепом времену :)

Поздрав свима :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 19:55 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Nadam se i ja da će vrijeme da se popravi, pa već nekoliko utakmica redovno pada kiša, čini mi se da samo sa željeznićarom nije bilo kiše, a padala je i na Rudaru i teren je već duže vrijeme loš, ali kako dolazi proljeće, ja već sada u nedelju očekujem teren u odličnom izdanju, sjetite se samo kakav je bio prije utakmice sa Lozanom u Banjaluci...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2009, 08:16
Ево плакат ако ће ко штампати
Slika
Велика
Kod:
http://img688.imageshack.us/img688/4827/boracsplitvelika.jpg

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 20:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2011, 16:45
http://img135.imageshack.us/i/dsc00703m.jpg/

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

сад сам поносан на себе. :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 20:58 
Bič božji
Bič božji

АЛЕКСАНДАР je napisao:
сад сам поносан на себе. :D

A da, ti si kreator ove slike, jel...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

да да :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 21:03 
Bič božji
Bič božji

АЛЕКСАНДАР je napisao:

Ma vidio sam danas taj grafit, u stvari sinoć... Odlično je urađen, to je na zgradi u ul. Novice Cerovića, do bivše Firence...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 21:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Гоца повећај ово улаз слободан!

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Ma vidio sam danas taj grafit, u stvari sinoć... Odlično je urađen, to je na zgradi u ul. Novice Cerovića, do bivše Firence...

аха..
бај д веј, ја сам креатор наљепница.. по којима је урађен графит.

сад сам прочитао оно питање поново па сам видио да си написао "слика" што је двосмислено у овом случају па рекох да разјасним. :)
свака част момцима који су цртали. :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

[ 121509 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711 ... 6076  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]