banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 25 Jun 2026, 18:42 Danas je 25 Jun 2026, 18:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 121510 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710 ... 6076  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Mar 2011, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
UEFA potvrdila: Bit ćete suspendovani 1. aprila

Na sastanku Izvršnog komteta UEFA-e koji se održao jučer i danas u Pariuzu među mnogim tačkama našla se i tema o suspenziji N/FSBiH. Članovi ovoga tijela Evropske fudbalske asocijacije kojim je predsjedavao Michael Platini još jedno su potvrdili odluku od suspenziji našeg saveza koji će na snagu stupiti od 1. aprila 2011. godine ukoliko N/FSBiH ne usvoji promjene u Statutu, koje između ostalog podrazumjevaju da savez ima jednog predsjednika, a ne tročlano Predsjedništvo.

Izvršni komitet je odobrio novi oblik evropskih kvalifikacija za SP 2014 godine, pri čemu će 53 reprezentacije koji će učestvovati u kvalifikacijama biti podjeljene u osam grupa od po šest ekipa, i jednu grupu koju će činiti pet selekcija.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Dok ne vidimo šta će biti sa ovom suspenzijom neću puno da pišem oko igračkog kadra, ali se definitivno slažem sa borčevim navijačem da nekim igračima treba opasno podebljati ugovor i da nam treba nekoliko brzih pojačanja ukoliko budemo igrali kvalifikacije za LŠ.

čak i da bude ova suspenzija ja se sve nadam da će se uvesti kod nas neki protektorat ili bilo koje drugo riješenje, samo da igramo u Evropi. Nadam se da će se i klubovi za sebe boriti!!!

Ne bi bilo loše da izvrše nekakvu vrstu pritiska ili lobiranja, da makar stave do znanja ovima iz FIFE koliko nam je stalo do toga da igramo Evropu i koliko je to važno za razvoj fudbala na ovim prostorima

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 17:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
На страну ово све у вези суспензије, ми ту нажалост ништа не можемо промјенити, него нам само остаје да бодримо наше играче док грабе ка титули па шта буде.

Знам да неки од вас прате само фудбал, али исто тако знам да вас има и доста који пратите и РК и КК Борац. Ове године Борац има солидне екипе у све три спорта,па би било лијепо мало свратити и на утакмице КК и РК Борац. Знам да је ово тема о фудбалском клубу, али пошто ову тему чита највише људи некако ми је најлогичније да овдје напишем.

РК Борац - поред Босне једини је озбиљан конкурент за титулу БиХ. У Сарајеву смо од Босне изгубили 2 разлике, тако да се надам да бисмо уз подршку, у дворани Борик могли да их побједимо са више од 2 гола разлике и тако освојимо титулу(наравно подразумјевају се побједе у осталим утакмицама). На путу ка шампионској титули и регионалној лиги наредне године ми бисмо РК Борац могли подржати на сљедећим утакмицама:

17. коло (1./2. април): Борац - Рудар
19. коло (22./23. април): Борац - Босна
21. коло (13./14. мај): Борац - Грачаница

КК Борац - ове године су се вратили из мртвих. Поново је активирана и школа кошарке, а сениори су без превише проблема обезбједили мјесто у Лиги 6 и сада ће се борити за прва 2 мјеста која воде у НЛБ лигу. Шансе нису баш велике, али доведена су три солидна појачања и далеко од тога да је Борац потпуни аутсајдер. Уз подршку са трибина све је могуће. Ево утакмица на које би се могло отићи:

3. коло (2. април): Борац Нектар – Чапљина Ласта
4. коло (9. април): Игокеа – Борац Нектар
5. коло (12. април): Борац Нектар – Широки ТТ Кабели
6. коло: Борац Нектар – Младост
7. коло: Борац Нектар – Босна АСА БХТ
9. коло: Борац Нектар – Игокеа

Бањалуко пробуди се! Вријеме је да Борац заузме мјесто које му припада! Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Schlager je napisao:
Ako je istorija uciteljica zivota,ona me uci da ce sad nasi ovo sve odbiti,sjebati Borac,i Evropu,i gradnju stadiona i dalji napredak ,a da ce nakon nekog vremena (kad popushimo) biti prihvaceno i to i sve ostalo. Ne pisem napamet,imam milion primjera,od kumanovskog sporazuma,pa do situacije u kojoj bi sad mi dali sve sto imamo da nam neko sad ponudi plan Z4 za Srpsku Krajinu gdje je za Srbe u Hrvatskoj nudjeno da imaju svog Predsjednika,svoju valutu,svoju Policiju,kulturnu autonomiju i dio vojske,ili Rambuje za Kosovo,gdje je nama Srbima nudjen bijeli papir da mi napisemo tekst sporazuma ali da jedini uslov bude da Nato bude garant svega i da dodje na Kosovo (a eno ih sad u Bondstilu kod Urosevca 10 000!), ili ne znam ni ja sta....

Prvi bih bio za ovaj tvrdi stav kad bi znao da cemo ispasti mudonje do kraja i da je ovo odlucujuci korak za nezavisnost Republike Srpske. Pri tom ne mrzim nikoga,cak sam siguran da bismo nakon te nezavisnosti imali idilicne odnose sa ovim Federalnim djelom,milion puta bolje nego sad,ali treba dobro izvagati imamo li u Federaciji sagovornika za to i imamo li relevantna ledja u svijetu za takav korak.
Ako nemamo,a odbijemo sve ovo,diskvalifikuju nas,ne napustimo ligu i nastavimo Premijer Ligu igrati za kikiriki,a nakon sto prodje ta suspenzija opet prihvatimo neke nametnute uslove,onda se ja ispisham u usta svima koji su zasluzni za to sjebavanje Borca,i politicarima i "sportskim radnicima" i medijima i svima koji to podrzavaju...toliko od mene na tu temu,vidjecemo sta ce biti.....

Odličan post i živa istina. To je najgore od svega, što nemamo nikakav plan i ako vidimo da sila stoji iza nečega i da ćemo morati popustiti kad tad, daj da prihvatimo taj statut uz što manje žrtava što bi se reklo. Nadam se ipak da su u FSRS dobro promislili i da znaju nešto što mi ne znamo, s tim naravno da oni nisu nikakav primarni kočničar i nije jedini problem u njima kao što neki žele prikazati.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
шлагер као и обично објаснио неке ствари.
и мени се све то вртило у глави...
и гледам сад баш на РТРС причају о Путиновом доласку у Србију и као РТРС ће преносити неку емисију РТС-а о томе..
вјерујем да ће и овај пут Додик отићи у БГ и мало попричати са Владимиром :)
много велике ствари се догађају задњих дана, како овдје код нас тако и у свијету.. запад је окупиран другим стварима, да смо паметни сад би могли направити крупне потезе.. видјећемо.. ово је већ политика :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidim da i RTRS počinje malo više misliti o Borcu, ja sam prije pisao a i mnogi drugi za prenose pa onda kako treba organizovati emisiju o stanju u savezu da se pojasni ljudima zašto su neke stvari neprihvatljive, i generalno da se više sažive sa Borcem ...

Emisija je bila, Borac su prenosili na radiu, e sad nadam se da će snimati i utakmicu sa Splitom i bilo bi dobro kada bi radili kao RTS da recimo te utakmice koje prenose daju tokom noći u snimku da mogu i ljudi koji su bili na stadionu a i ostali koji žele pogledati, snimiti...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Titula na nam se smijesi, i to jako nam se smijesi, ali netrabamo se opustati, ima jos da se igra, i svako utakmicu moramo da odigramo maksimalno ozbiljno.

Eh sada opet ta famozna prica oko suzpenzije. Nazalost kao i u svemu se umjesala ta politika, a iza te politike stoje samo "fotelje" koje su placene jako dobro. Licni interes tih ljudi je jedino bitan i nista vise, i da se nelazemo, sve tri strane su protiv usvajanja novoga statuta. Pateticno je samo, da svako objasnjava svoje razloge na svoj nacin, pa Bogdan Ceko ovo objasnjava kao korak ka nazavisnoti RS, dok Suljo Colakovic ovo tumaci kao odbranu BiH, a Iljo Dominkovic je ovdje neutralan. I tako jedni brane BiH,drugii vode RS ka nezvisnosti, samo sa jednim ciljem ostanka na funkciji i nista vise, preslikana slika danasnjih politicara.

I kao uvjek do sada cjenu ce mo platiti samo mi, obicni pacenici, platice igraci, klubovi. I na kraju kao i uvjek do sada upravo ta "FIFA" ce nam nametnuti statut, na isti nacin kao sto su nametnuli ovaj postojuci. "I hajamo Jovo opet na novo"

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 20:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Ajd malo da vas obradujem
ono sto je definitivno cak i da se desi najgori scenario a to je suspenzija da ce Komitet za normalizaciju imati dva mjeseca da sredi FS BIH(taman kad se nista ne igra, cudno zar ne :) ) . Prakticno ako novi ljudi srede stvari a posto ce raditi po diktatu UEFA to je vec jasno suspenzija ce biti skinuta jer su dva mjeseca dovoljna za aktiviranje. Uslov je da ovi ne bojkotuju previse takmicenja u BiH

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
A koji smo mi baksuzi ljudi moji,to ti je strasno,taman kad orgijamo po ovoj nakaradnoj ligi,taman kad smo doveli strasna pojacanja,kad imamo perverzan igracki kadar,kada smo nadomak kvalifikacija za Ligu Sampiona,kada nam trebaju renovirati stadion,napraviti sjever i jug,i jos milion lijepih stvari,nas ujebu...Nisam ja pesimistican,ali stvari stoje tako da je suspenzija vise nego sigurna.

E sad sto kazu ljudi,ako se iza toga svega cini nesto puno vise,puno jace,onda okej,svaka zrtva je opravdana,ali ako sviraju kurcu,i samo laju,a ne ujedaju,onda cemu sve ovo.Cemu gubljenje titule,vremena i novca,ako cemo sve to prihvatiti kad tad,i ako ce sve ostati isto.Nadam se da ovi nasi znaju sta rade,i da necemo izvlaciti deblji kraj...Ne znam,stvarno,ne znam sta da mislim.

Al opet nekako sad razmisljam,pa jbmu nije ni ta suspenzija bezazlena,da li UEFA zna kakve ce posljedice imati po fudbal u ovoj kvazidrzavi,fudbal koji se poceo razvijati ovih zadnjih nekoliko sezona...Sta ce biti sa klubovima,sa igracima,koje ti klubovi placaju,sta ce biti sa trenerima,pa sve ce se to raspasti,igraci ce otici,Vlado ce otici,mislim jednostavno je nemoguce da dopusti bilo ko normalan da se takva katastrofa desi!I jos jedno pitanje,u slucaju suspenzije,da li liga prestaje funkcionisati,odnosno da li prestajemo igrati utakmice,znaci konkretno Slavija,Sarajevo,prve dve koje nam idu?

Po mom nekom misljenju,a nadam se da sam u pravu,mislim da ce suspenzije biti,ali mozda nesto kratko,i onda ce ove guzonje iz Evrope uvesti neku vrstu protektorata,staviti svoje ljude nesto kao OHR,i nastavice se sve ubrzo,mozda za par mjeseci,nece biti vecih posljedica,a ni klubovi nece gubiti.To je pomeni jedino realno,i jedino normalno.Pozitiva je sto nece vise biti domacih krimosa i lopova u savezu,i rjesicemo se kukolja,pa ce i ova liga kakva je da je,biti bolja.

A postoji i scenarijo,manje vjerovatan da ovi nasi kad vide da nije sala,ipak u strahu za svoje "fotelje" prihvate u zadnjem trenutku sve uslove koje im namece Evropa.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
ФК Борац: Постигнут договор са Џајом
Datum: 21.03.2011 21:00
Autor: Славко Басара
БAЊAЛУКA - Управни одбор Фудбалског клуба Борац до 31. марта изнаћи ће начин и модел како да ријеши спор са Фудбалским клубом Џаја по основу тужбе. Разговарали смо с предсједником Џаје Миливојем Глишићем и постигли начелан договор, који ћемо реализовати до поменутог датума.

Ово је истакао вршилац дужности предсједника бањалучког премијерлигаша Срђан Шупут послије јучерашње сједнице Извршног одбора ФК Борац.

Први човјек Џаје Миливоје Глишић је изразио задовољство постигнутим договором, послије којег ће ускоро бити и потписан споразум између два клуба, да би се ријешио проблем исплате дуга.

- Драго ми је да је Управни одбор Борца једногласно донио одлуку о понуђеном приједлогу да коначно превазиђемо постојећи проблем. Задовољан сам разговором с челним људима и идемо ка реализацији овог случаја - казао је Глишић, који је јуче присуствовао сједници управе "црвено-плавих".

Фудбалски клуб Борац је у заједнички савез, односно на адресу Комитета за лиценцирање, послао сву документацију коју ће комплетирати до 31. марта, а у склопу ње биће и документ о договору са Фудбалским клубом Џаја.

- Евидентно је да је у цијелом случају Борац преварен, захваљујући ранијим структурама у клубу. Сада смо доведени пред свршен чин, јер немамо много времена да реагујемо - истакао је члан Управног одбора Борца Жељко Копања.

Поред директора Радмила Шиповца и члан управе Борца Ранко Травар је у претходном периоду радио на "случају Џаја".

- Понуђени приједлог послије низа разговора с Миливојем Глишићем је у овом моменту оптимално рјешење и за неколико дана сва права и обавезе биће дефинисани потписом заједничког документа - казао је Травар.

До 28. марта новосадска Војводина има рок да се изјасни о дугу према Бањалучанима за трансфер Немање Билбије, који износи близу 80.000 марака. У Борцу су истакли да неће бити проблема у вези са добијањем лиценце за наступ на међународној сцени, а према информацијама из Швајцарске клуб ће посјетити и делегација UEFA, која ће прегледати стадион и видјети да ли он задовољава критеријуме куће фудбала из Ниона.

На крају је Управни одбор ФК Борац донио закључак да се покрену правни поступци против одговорних људи из клуба који су у претходном периоду непредузимањем правних радњи изгубили милионски износ.

Приједлог Копање
Члан Управног одбора ФК Борац Жељко Копања дискутовао је и о стању у ФС БиХ, те презентовао лични став када је у питању могућа суспензија.

- Мислим да постоји договор како устројити у будућности Савез, а то је модел Савјета министара БиХ, по којем су заштићени и национални и ентитетски интереси. Ово је лични, а не став Управног одбора Борца, који се раније изјаснио по питању ФС БиХ - казао је Копања.

Iako je Kopanja rekao da je iznio licni stav, mislim da je boldovano sasvim realno. Ne bi on tek tako izasao sa ovim.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 21:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
Šajin je napisao:
На страну ово све у вези суспензије, ми ту нажалост ништа не можемо промјенити, него нам само остаје да бодримо наше играче док грабе ка титули па шта буде.

Знам да неки од вас прате само фудбал, али исто тако знам да вас има и доста који пратите и РК и КК Борац. Ове године Борац има солидне екипе у све три спорта,па би било лијепо мало свратити и на утакмице КК и РК Борац. Знам да је ово тема о фудбалском клубу, али пошто ову тему чита највише људи некако ми је најлогичније да овдје напишем.

РК Борац - поред Босне једини је озбиљан конкурент за титулу БиХ. У Сарајеву смо од Босне изгубили 2 разлике, тако да се надам да бисмо уз подршку, у дворани Борик могли да их побједимо са више од 2 гола разлике и тако освојимо титулу(наравно подразумјевају се побједе у осталим утакмицама). На путу ка шампионској титули и регионалној лиги наредне године ми бисмо РК Борац могли подржати на сљедећим утакмицама:

17. коло (1./2. април): Борац - Рудар
19. коло (22./23. април): Борац - Босна
21. коло (13./14. мај): Борац - Грачаница

КК Борац - ове године су се вратили из мртвих. Поново је активирана и школа кошарке, а сениори су без превише проблема обезбједили мјесто у Лиги 6 и сада ће се борити за прва 2 мјеста која воде у НЛБ лигу. Шансе нису баш велике, али доведена су три солидна појачања и далеко од тога да је Борац потпуни аутсајдер. Уз подршку са трибина све је могуће. Ево утакмица на које би се могло отићи:

3. коло (2. април): Борац Нектар – Чапљина Ласта
4. коло (9. април): Игокеа – Борац Нектар
5. коло (12. април): Борац Нектар – Широки ТТ Кабели
6. коло: Борац Нектар – Младост
7. коло: Борац Нектар – Босна АСА БХТ
9. коло: Борац Нектар – Игокеа

Бањалуко пробуди се! Вријеме је да Борац заузме мјесто које му припада! Slika

Дефинитивно се не смије пропустити утакмица са Босном 23. априла, Борац све држи у својим рукама и има велику шансу да прекине доминацију Босне, а да би то успјели Борик мора да гори. Улаз је бесплатан и нема разлога да се не дође. Могао би се одрадити неки маркетинг типа овог што радимо за ФК (али искуство ми говори да ће управа РК то врло добро одрадити да додатни маркетинг неће бити потребан). Било би лијепо да уз фудбалске имамо и рукометне шампионе.

Што се тиче КК Борац шансе за НЛБ лигу су мале јер Игокеа и Широки одскачу, али као што рече Шајин уз подршку са трибина све је могуће. Утакмице са Игокеом, Широким, Босном, па и са Младости сигурно гарантују добру кошарку.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 21:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
Зар прије није речено да је Билбијим трансфер око 100.000КМ?
Ма неће бити суспензије, наће се неки модус, компромис, тако то увијек бива.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 22:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 14:37
Brigate BL je napisao:
Ajd malo da vas obradujem
ono sto je definitivno cak i da se desi najgori scenario a to je suspenzija da ce Komitet za normalizaciju imati dva mjeseca da sredi FS BIH(taman kad se nista ne igra, cudno zar ne :) ) . Prakticno ako novi ljudi srede stvari a posto ce raditi po diktatu UEFA to je vec jasno suspenzija ce biti skinuta jer su dva mjeseca dovoljna za aktiviranje. Uslov je da ovi ne bojkotuju previse takmicenja u BiH

Baš si me obradovao, znači moguće je da će se ukinuti suspenzija, ako se stanje sredi za 2 mjeseca. E ono što me još interesuje, je, dali je istina da po nastanku suspenzije igrači iz naše lige mogu raskinuti ugovor, t.j. tražiti papire iz kluba i potražiti novi klub izvan zemlje, tu info. sam pročitao na onom tamo forumu, pa neznam jeli to tačno, ako da, pitanje je da li ćemo sa istim igračkim kadrom dočekati evropu, nadam se ako je to tačno, da će preovladati motiv da se titula osvoji...

Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tatamata je napisao:
A koji smo mi baksuzi ljudi moji,to ti je strasno,taman kad orgijamo po ovoj nakaradnoj ligi,taman kad smo doveli strasna pojacanja,kad imamo perverzan igracki kadar,kada smo nadomak kvalifikacija za Ligu Sampiona,kada nam trebaju renovirati stadion,napraviti sjever i jug,i jos milion lijepih stvari,nas ujebu...Nisam ja pesimistican,ali stvari stoje tako da je suspenzija vise nego sigurna.

E sad sto kazu ljudi,ako se iza toga svega cini nesto puno vise,puno jace,onda okej,svaka zrtva je opravdana,ali ako sviraju kurcu,i samo laju,a ne ujedaju,onda cemu sve ovo.Cemu gubljenje titule,vremena i novca,ako cemo sve to prihvatiti kad tad,i ako ce sve ostati isto.Nadam se da ovi nasi znaju sta rade,i da necemo izvlaciti deblji kraj...Ne znam,stvarno,ne znam sta da mislim.

Al opet nekako sad razmisljam,pa jbmu nije ni ta suspenzija bezazlena,da li UEFA zna kakve ce posljedice imati po fudbal u ovoj kvazidrzavi,fudbal koji se poceo razvijati ovih zadnjih nekoliko sezona...Sta ce biti sa klubovima,sa igracima,koje ti klubovi placaju,sta ce biti sa trenerima,pa sve ce se to raspasti,igraci ce otici,Vlado ce otici,mislim jednostavno je nemoguce da dopusti bilo ko normalan da se takva katastrofa desi!I jos jedno pitanje,u slucaju suspenzije,da li liga prestaje funkcionisati,odnosno da li prestajemo igrati utakmice,znaci konkretno Slavija,Sarajevo,prve dve koje nam idu?

Po mom nekom misljenju,a nadam se da sam u pravu,mislim da ce suspenzije biti,ali mozda nesto kratko,i onda ce ove guzonje iz Evrope uvesti neku vrstu protektorata,staviti svoje ljude nesto kao OHR,i nastavice se sve ubrzo,mozda za par mjeseci,nece biti vecih posljedica,a ni klubovi nece gubiti.To je pomeni jedino realno,i jedino normalno.Pozitiva je sto nece vise biti domacih krimosa i lopova u savezu,i rjesicemo se kukolja,pa ce i ova liga kakva je da je,biti bolja.

A postoji i scenarijo,manje vjerovatan da ovi nasi kad vide da nije sala,ipak u strahu za svoje "fotelje" prihvate u zadnjem trenutku sve uslove koje im namece Evropa.

Ma igraće se liga i dalje sve normalno samo što će vjerovatno biti neka temporalna suspenzija. Pošto vide da prijetnje suspenzijom ne pale, Onda će nas vjerovatno suspendovati uz klauzulu da suspenzija prestaje za 2 mjeseca pod uslovom tim i tim, neće UEFA sahraniti fudbal ali će samo na neki način napraviti jači pritisak da dobiju Statut kakav žele i ljude u savezu kakve žele.

Nisu ni oni idealni, i u njihovim redovima je korupcija al kod njih je kapital a naše je da se povinujemo zahtjevima.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 22:54 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Nov 2010, 10:17
Citiraj:
http://www.youtube.com/watch?v=lTBPfa0zoNY

Лекција за све!
Све наше кореографије у задњих неколико година у 40 минутном видеу.Ко је правио не знам али није неко са наших простора.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 00:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2011, 16:45
odlican novi grafit kod firence u Boriku :)

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 08:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Gledam sinoc vremensku prognozu na onom rtl-u,kazu sunce do subote,u nedelju kisa...Nadam se da grijese,al ustase su to,ne grijese oni.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
Родољуб Петковић: УЕФА и ФИФА кажу – узми или остави
Генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске у разговору за Фронтал.РС појашњава тренутно стање у Фудбалском/Ногометном савезу Босне и Херцеговине.

Све то у сусрет 29.03.2011. када је заказана скупштина Ф/НСБиХ, на којој би требало да се одлучује о усвајању новог статута, који је главни камен спотицања. Без обзира што спорт треба бити одвојен од политике, тешко се отети устиску да се преко посљедица покушава прејудицирати рјешење за узроке, односно да се у спортским савезима покшава ријешити нешто што, од избора прошле године није могуће ријешити у заједничким институцијама, а поготово Федерацији БиХ.

Разговарао: Бојан Лолић

ФИФА и УЕФА захтијевају нови статут Фудбалског/Ногометног савеза БиХ. Које су главне карактеристике тог статута и шта се њиме битно мјења у односу на садашње стање?

Прије свега треба познавати ту проблематику. Све зависи од тога како ко прилази коментарисању тих ствари. Ту нема ништа нејасно.

Дакле, што се тиче статута, у овом тренутку постоји актуелни статут ФСБИХ, који подразумјева да се на челу савеза налази институт трочланог предсједништва. Статут је настао на основу изјаве из Лозане, коју су представници Међународног олимпијског комитета, на челу са тадашњим предсједником Самараном, потписали са представницима Олимпијског комитета БиХ о конституисању свих спортских савеза на нивоу Босне и Херцеговине, по принципу уређења државног предсједништва. Сви струковни савези у БиХ, као и олимпијски комитет, на бази тога су урадили своје статуте, међу њима и ФСБИХ.

ФСБИХ настао је 2002. године, а састављен је од два ентитетска савеза, на чему смо ми инсистирали, јер је једино то по Дејтону релевантно. ФСРС партиципира са једном трећином у свим структурама од скупштине, преко извршног одбора до разних комисија.

У међувремену, прије годину дана, из ФИФА и УЕФА покренута је иницијатива за реконструкцију статута, који тек на следећим изборима треба да ступи на снагу. Да појасним, у децембру 2006. године усвојен је заједнички статут по којем се избори тек сада требају први пут спроводити. Међутим, тражи се измјена овог статута и императивно укидање института предсједништва и инаугурације предсједника.

Дакле, главни фокус новог статута је укидање предсједништва и постављање једног предсједника. Мјења ли се тим статутом нешто и у другим тјелима (нпр: у скупштини, извршном одбору (ИО))?

Круцијално не, све новије ствари које су предложене су прихваћене.
Али, ево добили смо информацију да је одбијена једна оправдана жалба коју су предали људи из жупанија, а тиче се круцијалног питања статуса, хајдемо рећи, Хрвата.

ФИФА и УЕФА су тражили да је код гласања у ИО ФСБИХ, који броји 15 чланова, једанаест гласова довољно да се донесе одлука. Ту Хрвати долазе у врло неповољну ситуацију. Они су тражили да буде дванаест, јер би онда свака компонента била заштићена, у констелацији да је шест Бошњака, пет Срба и четири Хрвата. Прије пар дана представници ФИФЕ и УЕФЕ су укинули тај амандман.

Значи, биће једанаест, а са једанаест представници ФСРС и Бошњаци могу донјети сваку одлуку, без Хрвата. То је апсолутно некоректно и то је наравно за Хрвате неприхватљиво, али и врло опасно за будућност фудбалског спорта са, рекао бих, непредвидивим реакцијама у наредном периоду.

Да ли је за избјегавање често помињане суспензије, неопходно да се усвоји нови статут?

Да, то је императив. ФИФА и УЕФА су увеле санкције условно са 31. мартом, односно 1. априлом уколико не би дошло до усвајања статута који подразумејва увођења института једног предсједника, умјесто трочланог предсједнштва.

ФСРС и већински дио представника жупанија, дакле хрватска компонента, на скупштини одржаној 16. јула су одбили такав приједлог, тражећи да остане статут са институтом предсједништва у једној модификованој форми, гдје на конгресе и одређене састанке не би ишли тројица чланова предсједништва, плус генерални секретар, плус савјетници и преводиоци, него би особа која би у том мандату била предсједник, пошто је мандат подјељен у три дијела, заступала савез и ту нема ништа спорно.

Чак и овај статут, који је овдје на снази, по члану 35 предвиђа институт предсједника. То је у овом тренутку господин Чолаковић, а његов потпредсједник је господин Чеко. Наш став је био на скупштини ФСБИХ 16. јула прошле године, која је већином гласова одбила приједлог ФИФА и УЕФА, а прихватила наш. У међувремену, ми смо имали скупштину 5. марта, гдје је једногласно заузет став да треба да остане предсједништво.

Ми смо зарад боље информисаности јавности, као ФСРС доставили своје амадмане на овај статут и од 25 наших амандмана увојена су 22. Свјесни проблема које има савез, свјесни одређених потреба за реконструкцијом статута, дали смо скупштини приједлог који је компромисног карактера, а то је да се уведу привремене мјере у савез, јер је то неопходно, али да се не санкционишу клубови и репрезентације, јер они нису ништа криви. Међутим, расположење представника ФИФА и УЕФА је лоше.
Њих не занима зашто је кординатор за реконструкцију статута Имамовић, којег су они предложили, а именовао ИО, поднио оставку, нити да је утврђено да су нелегитимни избори у појединим кантонима произвели нелегитимну скупштину на нивоу Федерације. Све је то анатемисано и речено: узми или остави.

Какве су шансе да се 29. марта на скупштини Ф/НСБИХ усвоји статут и избјегне суспензија?

Ја сам врло реалан, можда би најбоља варијанта била да се не одржи скупштина. Поставља се питање како ће се скупштина уопште одржати. Кординатор, који је поднио оставку, у свом документу, који је доставио ФИФА и УЕФА, јасно је навео да су по њему избори у одређеним кантонима били нелегитимни. Самим тим ни избори у Федералном савезу не могу бити легитимни.

Поставља се и питање верификације мандата и ко ће их осим нас, наших делегата, дати? Ми смо апсолутно све што је било потребно испунили и све своје приједлоге доставили, ФСРС је „на центру“. До нас није. Наравно да ће из федералног дијела ићи ка томе да смо ми ти који опструишемо. Тачно је да је стандард ФИФА и УЕФА предсједник, али ово је специфична земља и специфични услови. Овдје је све конституисано на бази трочланог предсједништва. И ми не сматрамо да предсједништво ни по којем основу не може бити проблем.

Једноставно имамо неразумјевање од стране ФИФА и УЕФА, које је кулминирало њиховом посјетом прије неколико дана, гдје нису показали ни минимални проценат толеранције. ФИФА и УЕФА су тражили да се ИО ФСБИХ на сједници одржаној 11. овог мјесеца изјасни о свим овим стварима о којима сам вам ја говорио. ИО се изјаснио, међутим ни то за њих није релевантно. Поново је 8-2 уз три суздржана било за предсједништво, поново смо дошли до тога да су нелегитимни избори. То је потпуно изван стандарда. Дошли смо у врло тешку, невјероватну ситуацију, под пријетњом санцкијама које имају несагледиве последице.

Ако претпоставимо да се сједница одржи и на њој не усвоји нови статут, прибојавате ли се реакције јавности кад наступе санкције за клубове и репрезентацију?

Код нас не постоји никаква кривица, став скупштине ФСРС је експлицитан и ту нема никакве дилеме. Што се тиче реакције јавности, ми већ сад имамо одређену реакцију јавности, коју креаирају федерални медији под одређеним притисцима. ФСРС је консултовао све подручне савезе и наше клубове премијерлигаше око тога, упознао и упозорио са свим тим стварима.

Међутим, политику води ФСРС са органима у којима сједе представници клубова, а не неко изван тога. Ситуација јесте врло тешка, и да вам не говорим која све лица су предложена у савезу Федерације за одређене структуре, лица која су некад била у савезу и који су одговорни за жестоке проблеме које савез има. На крају крајева, сад са тим дуплим уговорима од којих је тај са Кентаром најопаснији, јер људи траже 5 милиона евра, плус проценат од сваке одигране утакмице репрезентације до 2014. године.

То је крај савеза у финансијском смислу, уопште не требају санкције.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 12:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ако сам ја добро разумио овај предсједник ништа не значи? Скупштина је та која донсои одлуке, а предсједник се само слика у том фазону. Значи да она прича о некој угрожености не пије воду, јер битан је број чланова у скупштини из појединих народа.

Citiraj:
Ако претпоставимо да се сједница одржи и на њој не усвоји нови статут, прибојавате ли се реакције јавности кад наступе санкције за клубове и репрезентацију?

Код нас не постоји никаква кривица, став скупштине ФСРС је експлицитан и ту нема никакве дилеме. Што се тиче реакције јавности, ми већ сад имамо одређену реакцију јавности, коју креаирају федерални медији под одређеним притисцима. ФСРС је консултовао све подручне савезе и наше клубове премијерлигаше око тога, упознао и упозорио са свим тим стварима.

Немате ви сад никакву реакцију а имаћете будите сигурни, само чекате да нас суспедујете и то баш кад требамо играти ЛШ.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 13:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Nov 2010, 10:17
dadolino je napisao:
odlican novi grafit kod firence u Boriku :)

Можеш ли усликати у пролазу па поставити овдје...;)

Vrh

[ 121510 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710 ... 6076  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]