Stajić "častio" Gacko Autor: Slobodan Babić
ponedjeljak, 14 mart 2011 10:15
Fudbaleri Modriča Maksime na proljećnoj premijeri Prve lige Republike Srpske pobijedili su Mladost, 3:0, ali će po svoj prilici ostati bez bodova. Kako smo saznali, Modričani su suspendovani od strane Fudbalskog saveza BiH zato što do 18. februara nisu isplatili novčani dug od osam hiljada maraka prema nekadašnjem igraču Dušku Stajiću i zbog toga nisu mogli da igraju prvenstveni duel sa Gačanima.
- Disciplinska komisija FSBiH donijela je odluku da Modriča Maksima do 18. februara mora da izmiri dug prema fudbaleru Dušku Stajiću. Ukoliko to ne uradi, slijedi im automatska suspenzija, koja prestaje da važi ako klub isplati dug ili ima potpisan sporazum sa igračem po pitanju isplate - objasnio je Goran Ćejić, stručni saradnik u Fudbalskom savezu Republike Srpske.
Na naše pitanje šta se može desti ako FK Modriča Maksima nije isplatila dug ili ukoliko nema potpisan sporazum sa fudbalerom, naš sagovornik je odgovorio:
- Ukoliko nemaju ništa od toga, a protivnički tim uputi žalbu komesaru za takmičenje, onda Modričani gube bodove i uslijediće im disciplinska mjera od FS Republike Srpske.
Predsjednik prvoligaša iz Modriče, Zdravko Jovanović, ističe da nema papir o suspenziji.
- Imamo samo obavješetenje da moramo izmiriti novčani dug prema Dušku Stajiću, ali nismo dobili nikakav papir o suspenziji - kategoričan je Jovanović.
Duško Stajić, nekadašnji fudbaler Modriča Maksime, sada uzdanica banjolučkog Borca, tvrdi da nema ništa potpisano s rukovodstvom kluba iz Modriče.
- Nudio sam im ranije dogovor, koji oni nisu prihvatili. Zvali su me uoči njihovog subotnjeg meča s ekipom Mladosti da bih pristao na potpisani sporazum i da će me poslije toga isplatiti, što nisam pristao - izjavio je Duško Stajić.
Rončević: Žalićemo se
Mišo Rončević, sekretar Fudbalskog kluba Mladost, izjavio je da će se žaliti zbog utakmice s Modriča Maksimom.
- U toku današnjeg dana želimo još jednom da se uvjerimo u vjerodostojnost suspenzije Modriča Maksime. Bude li sve to tačno, proslijedićemo žalbu komesaru za takmičenje i očekujemo da ćemo dobiti bodove za zelenim stolom - rekao je prvi operativac prvoligaša iz Gacka.
Stajic "siluje" i kada ne igra.