|
Ajd da i ja šarnem koju o ovom što smo uradili do sada... Ekipa je nesumnjivo jaka, možda jedna od najjačih poslije rata u cijeloj bih, a Borčeva sasvim sigurno... Počelo je u Antaliji, sa nekim rezultatima koje smo očekivali, a prvi put smo imali priliku da Borca gledamo direktno sa priprema u Antaliji, već tamo se vidjelo da ćemo nastaviti kao u prvom dijelu sezone, dakle čvrsto i jako, pojačano nazad i sa visokim postotkom realizacija ofanzivnih akcija...
Za mene je sezona počela u Beogradu, tamo smo sve vidjeli na djelu, tu je sve počelo, pokazali smo veliki kvalitet, pamet, dozu fudbalske drskosti, ali i još nešto, pokazali smo da volimo da igramo fudbal na kvalitetnom terenu, na komotnom (velikom) igralištu... Ostalo sve znate...
Široki, dan ranije naš prvi pratilac došao na minus 2, veliki pritisak na momcima, ali odgovorili su zadatku, znalački postavljen sistem igre, možda nakon današnjeg rezultata neko misli da je Široki loš, međutim igrači Širokog su danas uradili ono što su naši momci uradili u prvom kolu, dakle OTJERALI TRENERA...
Drina, utakmica ponovo na lošem i teškom terenu, pobjeda već upisana, vrlo teška za igranje, ali smo odigrali korektno, čak na momente lijepo, možda ne u nekom visokom ritmu, ali sasvim korektno i dovoljno za tri boda, prvi put smo prešli u formaciju sa jednim zadnjim veznim, vrlo rizično, ali Vlado zna šta radi... Pokušao je, ponovo sa tim sistemom, nakon što nam se to obilo od glavu u utakmici sa Veležom, kada je bilo 1-1...
Zadnja u nizu je ova u Vrapčićima, jedno od dva najteža gostovanja u ligi ovog proljeća, drugo je Tuzla... Odigrali smo rutinski, rekao bih na bod, po njega došli i uzeli ga, ljepote nije bilo, ali smo ih dobro pritisnuli u zadnjih 10 minuta, na njihovom bunjišto, to je teško sa kim god da igraš, a pogotovo sa ekipom koja se bori za opstanak i koju gura jedna politička elita iz pederacije, poseban osvrt na suđenje, odlično je bilo i mi rijetko kada imamo ovakvo suđenje kada igramo kod kuće, a pogotovo na strani...
Igrali smo mi prije četri godine odlično u Vrapčićima, odigrali ljepoticu polusezone, zabili tri gola, ali znate šta je najgore, primili smo četri i otišli kući popišani, tapšali nas po ramenima, dobri ste, super igrate, a mi u drugu ligu na kraju sezone, znači neka hvala...
Čelik, sve ste već rekli, ali eto da ja kažem da mislim da se ponovo u Banjaluci vraćamo u sistem sa dva zadnja vezna, osigurana sredina, a u napadu će neko da proradi... Mislim da ćemo konačno pored tri boda biti zadovoljni i samom igrom...
_________________ ZATO ŠTO JE NAŠ I ZATO ŠTO JE JEDINI...
|