Јагодић: Треба поправити ефикасностСваки почетак седмице у Фудбалском клубу Борац намијењен је за анализу утакмице из претходног викенда. Тако је на дневном реду била и зворничка Дрина, пред коју је тренер бањалучког премијерлигаша Владо Јагодић јасно упозоравао своје пулене.
- Имали смо 19 шутева, четири зицера и промашен пенал. Одиграли смо против Дрине онако како смо се договорили, а недостајала је само боља реализација као, рецимо, она у Широком Бријегу, када смо од три шансе искористили двије. Остварили смо циљ, побиједили и са те стране можемо да будемо задовољни – казао је шеф струке Борца Владо Јагодић.
У 40. минуту овозимско појачање Борца из румунског Клужа Раде Вељовић је промашио једанаестерац. То је могло скупо да кошта "црвено-плаве".
- Не могу да будем незадовољан залагањем Вељовића. Ради се о класном играчу, цијеним његову жељу за голом јер сам и ја некад био нападач и знам како се осјећао на дебију пред бањалучком публиком. Ипак, поступак који је направио при извођењу пенала се не може толерисати у Борцу.
Прије свега, Вељовић није био одређен за шутера најстроже казне. Пенал је требало да изведе Стево Николић или Дражен Међедовић, поготово што код мене није пракса да играч који је фаулиран шутира пенал – казао је Јагодић.Ипак, у брзини се десило то да је Вељовић узео лопту и промашио.
-
Пустио сам то јер нисам могао да утрачим у терен и спријечим га, али је зато добио укор. Извинио се саиграчима и стручном штабу и рекао да му је жао због свега. Убудуће овакве ствари нећемо толерисати. Схватам да је имао велику жељу да постигне гол на дебију, али је у њој и сагорио – јасан је Јагодић.
Стратег "црвено-плавих" у први план увијек истиче колектив, ријетко када хвали појединце.
- Немам ту праксу, али морам да кажем да ми је драго због Вукашина Беновића, који је одрадио све оно што се од њега тражило. Иако на припремама није био на висини задатка, против Дрине је искористио шансу на најбољи начин и изборио се за свој статус. Схватио је да смо појачаним радом на тренинзима може да успије. Такође, издвојио бих и одличну партију Бранислава Крунића и Дарка Малетића – истакао је Јагодић.
Јагодић је створио заиста моћан колектив којем само чудом може да измакне титула.
- Код мене нема фаворита за први тим, сви играчи равноправно конкуришу и играју најбољи и најспремнији. Томе сам стремио и то имам сада у играчком кадру. Против Вележа у комбинацији биће и Милан Ступар. Имам широк избор играча и чим се поправе услови и терени, играћемо атрактивније и ефикасније – задовољан је Јагодић.
Сљедећи испит је против Вележа у Мостару, који је на старту прољећа такође остварио двије побједе, као и Борац. На клупи "рођених" је бивши тренер Борца Миломир Одовић.
- Ако не буде буре у отвореној игри, настојаћемо да побиједимо домаћина. Када играмо прса у прса, ниједног ривала се не бојимо. Квалитетнији смо од Мостараца и идемо на побједу. Добро се међусобно познајемо и неће бити никаквих тајни. Одовић је направио одличан посао у Врапчићима, а ми ћемо наступити са играчима који су највише показали у микро-циклусу између два меча – закључио је Јагодић.
Извињење Вељовића
Нападач Раде Вељовић јавно се извинио саиграчима, навијачима и стручном штабу за промашени пенал и суботу против Дрине.
-
Извињавам се и за пенал и за пропуштене прилике. Желио сам да покажем колико вриједим и да сам заслужено дошао у Борац, али чини се да сам у превеликој жељи сагорио. Настојаћу убудуће да се сличне ствари не понављају – казао је Вељовић(Глас Српске)