banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 12:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 6006  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Gazimestanac87 je napisao:
Jooooj druze kakav grahovac jos je on "zelen"

Ja sam ga gledao pedesetak puta u mladim kategorijama,i toliko mi je talentom odskakao od vrsnjaka,da nije slucajno kapiten juniorske reprezentacije BiH,pravi paker,a znam pouzdano da ga niko ne gura,jer smo cak i neki dalji rodjaci,ali nije to razlog sto ga hvalim,da je los,stvarno bih rekao da nema pojma,ali eto,vidjecete da ce napraviti najbolju karijeru od svih nasih igraca od rata....
i ja mislim da ga ne treba odmah protiv Laussene gurati,ali tim sam pravio misleci vise na prvenstvo...Ako bude pameti,na njegovom odlasku cemo zaraditi za jednogodisnji budget nekad,zato treba njega forsirati a ne neke tatine sinove ili jos gore,igrace na pozajmici.....

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Jul 2010, 08:10
U Čarter letu za Švajcarsku biće i Dalibor Dafinčev novinar radija RS. Ići će radio prenos, samo je pitanje hoće li biti kopletna utakmica ili će se uključivati svakih 15 minuta po 2-3 minuta. I mogu vam reći da mi se to više sviđa od TV, jer naš makedonac koji navija za Borac od malih nogu puno bolje to radi od Prnajtovića, ili nedaj bože Ćorsovića. Tranzistor u ruke ko nekad pa uz Borac do prvog gola u 21. vijeku u Evropi-
ZA Schlagera
Prenos utakmice iz Novog Sada je bio sasvim sigurno. Sjećam se da je radio onaj lala Jorgić, Jorgović ili tako nekako. Možeš pitsti i nekog iz te generacije, a istina bilo je i protiv Prištine, kada smo izašli u onim čuvenim dresovima sa reklamom Levita - upala ti kita. tada smo već bili Mančester, ali jbg nije nam se dalo. Treća na TV je bila Finale Kupa, a potom duel s Metalistom, obje utakmice, pa onda kada se upalo u prvu ligu, jedno 4-5 utakmica išlo je u snimku od pola sata poslije sportskog pregleda. To je tada bilo kao da te danas prenosi Eurosport, ili Arena Sport.
Sjećam se jednog interviju Hriste Stoičkova kada je igrao za csk- a iz Sofije. Uvijek sa volio igrati dnevne utakmice, jer tada sam imao vremena da se istuširam dođem kući i gleda, jugoslovenski sportski pregled. Brate kakva smo liga bili, sila......

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Krajisnik iz Luke je napisao:
[color=#FF0040][color=#FF0040]E da se malo prisjetimo kako je to nekad Borac prolazio s bratskim klubom, pardon boranijom iz Novog Sada.
PS Ovo pisem za ove koji 0 -0 smatraju kapitalnim uspjehom. A ja mislim da nije, jer smo mi uvijek bili bolji, veći, jači. Jer se zovemo Borac!

Bio je to kraj 1987. godine. Završavao sam prvo polugodište sedog razreda, koji su tada nazivali najozbiljnijom stepenicom u školovanju. Kažu oni stariji ako si tu dobar, sve ostalo je lako. I tako je bilo i kod mene. Sa prvim brigama i lošim ocjenama iz fizike i hemije, dočekah revanš utakmicu 1/4finala Kupa maršala Tita. Meni neide u školi, a mom Borcu na zelenom terenu. Druga liga Zapad igra se po posljednji put, od sljedećeg proljeća startuje Jedinstvena liga ,a u nju ide prvih 8 sa zapada i istoka. Borac posreće, tu negdje između 11-13 mjesta. Jedino malo nade i vjere dade taj Kup i eliminacija Osijeka i Spartraka na penale. I u tim mečevima bio je to melem na dušu. Mi mali drugoligaši istina na penale uz preko 10.000 duša uz pomoć Tonče oderašmo tzv veliane,ali daleko je pehar. Otrežnjenje stiže već u prvom meču u Novom Sadu, Bilo je 0-3, a moglo je i 0:5,6,7. Eta tako so dobro igrali. bio prenos na državnoj televiziji. Revanš srijeda, datum nije ni bitan, ujutru se obaavezno kupuje TEMPO. Uh kako su to dobre novine bile, a još kadan se pojavi neki mali pasos iz Banjaluke, srce puno. Otvaram srednje strane, a na njima FK Velež, jesenji prvak Jugosalvije. Gledam Tucea, Kajtaza, braću Jurić, Petranovića, Međedovića, Barbareza i mislim se u sebi. O bože .... oćeš li dočekati da jednom i tvoj Borac izađe na posteru u tempu. da Juga vidi Sulju, Lipeta, Maria, Lupeta, Durguta, Božu, Karu, Tončija, Bikija, Ćelu, Nenada. Kao da sam bio neki prorok, pa dočekah tu svoju želju nekih pola godina kasnije ito ne samo u Tempu. Bijaše crveno -plava četa i u SPRINTU, TIMU, EHU, ASU.....
Snijeg padao tri dana, te srijede stade, ali napolju srce puca. Otac strastveni navijač Borca još od vremena Hune, Paše Bećirbašića imade čir na želudcu. Povraća krv, ali hoće na utakmicu. Stric nešto razboritiji reče: sjedi kod kuće p oovom kijametu, nevažna utakmica, idemo u nedjelju gledati Bačku, ta je važnija. Ja ću malog povesti i onako nemamo nikakvih šansi.
Pola sata pred utakmicu dolazeći na stadion krenusmo na Istok. Na tribinama sve ukupno možda 1.000-1200 ljdi. danas pišu o toj utakmici 3,4,5.000 ali brate lažu. Kada smo iz tunela tribine počeli izlaziti, neožeš naprijed. Snijeg na tribinama 1,5 metar. Vidimo mi okolo naraod razgrće, pa tako i ja i stric, tek toliko da naprvimo malo mjesta za stat. Utakmica počinje u 18 časova, a napolju minus srce puca. Tad po prvi put u životu vidjeh crvenu loptu i crvenim krpama označene stative i prečke da se razaznaju u snijegu. Utakmica počinje vidi se da Borac želi, ali po teškom terenu teško išlo. Treba priznati Vojvodina je tada imala ekstra tim. Na golu Skakić, danas trener Leotara, Miloš Šestić, Šapurić, Mijucić, koji je nekoliko mjeseci ranije okitio se svjetskim zlatom u Čileu, današnji trener Zoran Marić , strašan centrsfor Vorkapić, Beganović, Mijić, a sa klupe ih vodio Ivica Brzić. Dan ranije u Glasu taj isti Brzić izjavio kada su ga pitali šta misli o revanšu: Volim doći u Banjaluku, ovdje u Hotelu Bosna imate zaista odlične frizere. I bome ga ošišaše Krajišnici za sve vremena !!!
Utakmica sve više dobija na dinamici, ali nema gola. Centaršutevi Mataje i Malbašića stalnio idu po zemlji, kao da je ona crvena lopta preteška. I onda se igrao 23. minut, po menui ključni trenutak meča: Mario Mataja u jednom trenutku kada je lopta otišla u aut do Istoka namjerno kopačkom gazi loptu i probija je. A mi siromašan klub, nemamo druge, igraj daljes bijelom. ja sa tom bijelom loptom nisam vidio ni jedan gol. Samo radost igrača. Ostalo je sve istorija. Šest komada smo utrpali Zoranu Mariću i društvu, a mogli smo još. Sav promrzao idem kući. Radost se mješa sa tugom, kako mi je tata, jer ostao je povraćajući krv. Ulazim, a on već čuo rezultat, zdrav kao čini mi se nikada u životu. I kad kažu da ljubav prema nečemu, a u ovom slučaju Borcu nemože izliječiti....
Te noći spavao sam kao mali buda, jer čuvali su me anđeli u crveno -plavoj boji. Sanjao sam, sanjao, i nisam se budio sve do finala 11. maja, pa Evrope i Metalista, Proletera,....
Nadam se da nisam smarao prave navijače Borca, jer ovo je priča tada 13-godišnjeg dječaka koji tada, a ni sada nikada neće reći da je Vojvodina, Crvena zvezda, Real, ili Mančester bolji od njegovog Borca. jer kada čvrsto vjeruješ onda se te želje i ostvare.
PS AKO JE PREBACIVANJE SLIKE USPJELO: NAGRADNO PITANJE ZA SVE BORČEVCE I PONEKOG ZALUTALOG ZVEZDAŠA, KO JE NA SLICI:Svi odgovori se važe osim jednog: Dušan Savić, nije on.

krajisnik stvarno dobro napisano vratilo me godinama unazad i probudilo neke lijepe uspomene. I ja sam bio na utakmici malo sam kasnio jebiga pobjego citav razred sa zadnja 4 casa umalo me neizbacise iz skole ali vrijedilo je utakmica ko u transu snijega ima kao na jahorini ma smrzo sam se ali oko srca toplo. i mislim da su pukle 2 crvene lopte pa onda nastavili sa nevidljivom bijelom tangovkom

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2010, 10:02
Schlager je napisao:

Ja sam ga gledao pedesetak puta u mladim kategorijama,i toliko mi je talentom odskakao od vrsnjaka,da nije slucajno kapiten juniorske reprezentacije BiH,pravi paker,a znam pouzdano da ga niko ne gura,jer smo cak i neki dalji rodjaci,ali nije to razlog sto ga hvalim,da je los,stvarno bih rekao da nema pojma,ali eto,vidjecete da ce napraviti najbolju karijeru od svih nasih igraca od rata....
i ja mislim da ga ne treba odmah protiv Laussene gurati,ali tim sam pravio misleci vise na prvenstvo...Ako bude pameti,na njegovom odlasku cemo zaraditi za jednogodisnji budget nekad,zato treba njega forsirati a ne neke tatine sinove ili jos gore,igrace na pozajmici.....

Dobro druze ako tako mislis vjerujem ti!!!
Vidjecemo!!!Daj boze da ga onda ubaci

Slika

http://www.fkborac.net/sajt/

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
U Čarter letu za Švajcarsku biće i Dalibor Dafinčev novinar radija RS. Ići će radio prenos, samo je pitanje hoće li biti kopletna utakmica ili će se uključivati svakih 15 minuta po 2-3 minuta. I mogu vam reći da mi se to više sviđa od TV, jer naš makedonac koji navija za Borac od malih nogu puno bolje to radi od Prnajtovića, ili nedaj bože Ćorsovića. Tranzistor u ruke ko nekad pa uz Borac do prvog gola u 21. vijeku u Evropi-
ZA Schlagera
Prenos utakmice iz Novog Sada je bio sasvim sigurno. Sjećam se da je radio onaj lala Jorgić, Jorgović ili tako nekako. Možeš pitsti i nekog iz te generacije, a istina bilo je i protiv Prištine, kada smo izašli u onim čuvenim dresovima sa reklamom Levita - upala ti kita. tada smo već bili Mančester, ali jbg nije nam se dalo. Treća na TV je bila Finale Kupa, a potom duel s Metalistom, obje utakmice, pa onda kada se upalo u prvu ligu, jedno 4-5 utakmica išlo je u snimku od pola sata poslije sportskog pregleda. To je tada bilo kao da te danas prenosi Eurosport, ili Arena Sport.
Sjećam se jednog interviju Hriste Stoičkova kada je igrao za csk- a iz Sofije. Uvijek sa volio igrati dnevne utakmice, jer tada sam imao vremena da se istuširam dođem kući i gleda, jugoslovenski sportski pregled. Brate kakva smo liga bili, sila......

Ja ne mogu vjerovati da mi je tako nesto moglo promaci,da ja ne znam da ima prenos iz Novog Sada! To mi je toliko nevjerovatno,da me jos niste ubjedili ni ti ni RBA,moracu jos nekoga pitati!

Nabrojao si dobro sve prenose te generacije,ali ne znam da li je u Banjaluci bilo,ali u Srbiji jeste jer sam tamo bio tih dana,utakmica jedinstvene Druge lige Borac Cacak-Borac Banjaluka u proljece 1989,mislim da smo izgubili 1-0 ili 2-0.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:32 
Pripravnik
Pripravnik

evo fotkice koju sam obećao

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gdje je??

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:35 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
ZA Schlagera

Prenos je isao na tv iz Novog Sada, znam da nas je tada ukopao Mario Mataja, bio je tamo najlosiji igrac jer ga je valjda gledao selektor olimpijske reprezentacije, Cabrinovic ili ko je vec bio, ipak i pored lose partije on je postao reprezentativac...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

OBAVIJEST ZA SVE!!!
Ukoliko nigdje ne budete mogli pratiti prenos utakmice bice textualni prenos lozana borac na uefinom sajtu!!!!
JBG!!!
BOLJE ISTA NEGO NISTA!!!

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:37 
Pripravnik
Pripravnik

Svaka čast Šlager, evo kad evociramo uspomene, sjetih se i ja utakmice u Čačku. Prvoproljećno kolo 1989. godine. Utakmicu prenosio pokojni Vladan Stojković, Borac izgubio 2-o, a igrač utakmice bio naš Albert Pobor. Bilo me sramota koliko ga je Vladan hvalio. Mi ga nešto nismo mirisali, pored Bože u Buvača koji su bili majstori s loptom, ali je bio zahvalan igrač, nešto poput Kataneca, a injegov gol ćelom u Prištini glavom sa 16 metara i danas se pamti.
Inače utakmiocu u Čačaku izgubil ismo zahvaljujući lucidnosti Stojanovića i Šušića i gle kakver slučajnosti slejdeće sezone obojica su postali stanovnici Banje Luke i bili dobri igrači.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:39 
Pripravnik
Pripravnik

neznam što nemogu prikačiti fotku stalno mi pokazuje da imam premalo znakova na baneru, nekontam

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A o kakvoj je fotki rijec???
:D :D :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:42 
Bič božji
Bič božji

Cacane smo u Banjaluci dobili sa 2-1, nakon sjajno odglumljenog penala Labuda Knezevica u 80 i nekom minutu... Neprocjenjivo

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:48 
Pripravnik
Pripravnik

Nisam sad siguran ali mislim da smo u prvom kolu jeseni dobili imenajke iz Čačka sa 2-1, a da je pobjedonosni gol postigao Senad Lupić u 88. minutu iz slobodnog udarca. Sad nisam ni ja siguran, ali nekako mi tako ostalo u glavi, ali pamtim fantasičan ambijent, noćna utakmica reflektori oko 10.000 na tribinama i ljubav prema Kužeu. Takav se više neće roditi, da ga tako narod primi. Znam da je bio skoro u Banjoj Luci i vjerujem da mu je odiseja u Borcu jedna od najdražih u karijeri, koja nije baš siromašna

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:53 
Bič božji
Bič božji

Prva utakmica je bila sa OFKOM, u BG je bilo 0-1, a u Banjaluci 2-0 za nas, a sa Cacanima smo igrali pred sami kraj sezone kada smo vec imali pritisak moranja i cini mi se da su to najteze osvojeni bodovi u Banjaluci te sezone, Knezevic je par minuta ranije usao na teren i odglumio penal za pobjedu...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Schlager je napisao:

Vidjecemo!!!Daj boze da ga onda ubaci

Граховац је тренутно највећи Борчев таленат. :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i ja mislim da ga ne treba odmah protiv Laussene gurati,ali tim sam pravio misleci vise na prvenstvo...Ako bude pameti,na njegovom odlasku cemo zaraditi za jednogodisnji budget nekad,zato treba njega forsirati a ne neke tatine sinove ili jos gore,igrace na pozajmici.....[/quote]

Vidjecemo!!!Daj boze da ga onda ubaci[/quote]

Граховац је тренутно највећи Борчев таленат. :wink:[/quote]

Dobro dobro vidjecemo!!!

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Nisam sad siguran ali mislim da smo u prvom kolu jeseni dobili imenajke iz Čačka sa 2-1, a da je pobjedonosni gol postigao Senad Lupić u 88. minutu iz slobodnog udarca. Sad nisam ni ja siguran, ali nekako mi tako ostalo u glavi, ali pamtim fantasičan ambijent, noćna utakmica reflektori oko 10.000 na tribinama i ljubav prema Kužeu. Takav se više neće roditi, da ga tako narod primi. Znam da je bio skoro u Banjoj Luci i vjerujem da mu je odiseja u Borcu jedna od najdražih u karijeri, koja nije baš siromašna

e takav kakav je bio kuze takvi su rijetki sjecam se kako ga je zapad pratio aplauzom od izlaza iz svlacionice pa do klupe tad i nikad vise

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
jeste da nema nikakve veze sa Borcem ili mozda opet ima ali moram da ovo pokazem:

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će narednih sedmica biti razmotrena mogućnost da u Banjaluci bude formiran vaterpolo klub koji će se takmičiti u Prvoj ligi Srbije.
"Dogovorili smo se sa predstavnicima Vaterpolo saveza Srbije da narednih sedmica vidimo mogućnost osnivanja vaterpolo kluba u Banjaluci", rekao je Dodik novinarima tokom boravka na Olimpijskom bazenu gdje se vaterpolo reprezentacija Srbije pripremala za Evropsko prvenstvo i Svjetsku ligu.
On je istakao da se Olimpijski bazen u Banjaluci pokazao kao jedan od najboljih regionalnih objekata i da su stvoreni uslovi za popularizaciju ovog sporta.
Dodik je rekao da je ovo posljednji dan priprema vaterpolista Srbije pred Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Svjetsku ligu, navodeći da je ovo realizacija ranijeg dogovora.
"Drago mi je što je rukovodstvo Vaterpolo saveza imalo razumijevanja za našu želju da se reprezentacija priprema ovdje. Dogovorili smo se sa Vaterpolo savezom Srbije kontinuirano prisustvo reprezentacije, trudićemo se da budemo dobri domaćini uvijek kada reprezentacija po rasporedu bude imala termin da se ovdje priprema, biće nam dragi gosti. Navijaćemo za njih. Radovaću se njihovim finalima", naglasio je Dodik.
Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović izrazio je nadu da će noformirani klub biti dobro pozicioniran u budućnosti.
"Osim toga, moguće je formiranje jadranske lige i to da Banjaluka bude značajan činilac u toj ligi. Cilj osnivanja kluba jeste i da na stotine djece dobije priliku da pokuša da trenira, nauči plivati i odavde izađe desetak kvalitetnih reprezentativaca sa svih prostora gdje žive Srbi, pa tako i iz RS", rekao je Sovrović, ističući da mu je izuzetno zadovoljstvo ponovo biti u Banjaluci.
On je rekao da je vaterpoliste dočekalo izuzetno gostoprimstvo, naročito premijera Dodika.
"Svi reprezentativci izuzetno su zahvalni za ovih osam dana u Banjaluci i toplom prijemu svih, od hotela do bazena i svih ljudi koji su ih pozdravili u Banjaluci", rekao je Sovrović, dodajući da će zbog svega i neke buduće utakmice i pripreme reprezentacije biti u RS.
On je naglasio da će reprezentacija Srbije, ako postigne uspjeh u Zagrebu, prvo svratiti u Banjaluku da proslavi uspjeh, a potom u Beograd. "Nadam se da ćemo imati podršku ljudi iz RS u Zagrebu na plivalištu, a ne samo pored TV ekrana. Kupićemo određeni broj karata, koje ćemo distribuisati navijačima", dodao je Sovrović.
Svjetska liga počeće u Nišu od 13. do 18., a Savez je dogovorio sa Radio-televizijom RS direktne prenose, odričući se svoje nadoknade.
Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić uručio je prigodne poklone premijeru Srpske Miloradu Dodiku.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 22:05 
Pripravnik
Pripravnik

RBA 1987 GRIJEŠIŠ !
OFK je bio u drugom kolu i dobili smo na Karaburmi 1-o golom Sulje Beširovića, a utakmica igrana subotom, pa je bilo naveče pregled na sportskoj suboti. A u revanšu u Banjoj Luci bilo je 1-1. Razbio nas onaj dugokosi Đurđević, kasnije prešao u Partizan, ali kažu da je bio mafijaš, pa mu mafija u Grčkoj prosvirala rafal kroz noge. Bili su penali i naravno naš Tončo donio nam bod 4-2, i to je jedina utakmica u sezoni koju nismo dobili uz onu posljednju antologijsku s Proleterom. Tu godinu sam znao napamet čini mi se da je treće kolo bio Pelister, bilo 3-1 za nas, a onda srijeda i Metalist

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 6006  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]