|
Ne znam,sto se tice te suspenzije,mislim da je to samo zastrasivanje,mislim sad neki rokovi da se daju,malo mi je to previse kurcevito,a stvari nisu bas tako jednostavne,da bi se izmjenile na brzinu.Iskreno,ako gledamo nas klub,Borac uopste nema takoreci "svoje" ljude u savezu,a boga mi,ni FSRS nesto posebno ne pomaze.Pojma nemam,covjek stvarno nije pametan u ovakvim situacijama,ista se stvar desava kao i u ovoj nakaradnoj drzavi,samo je ta posast presla iz politike i na sport,doduse uvijek je bila u sportu,samo sto se pritajila.Svaki dan u novinama isti tekstovi,iste price,iste bajke,ista obecanja,ja sam jos mlad,a pocinje me nervirati,mogu misliti kako se osjecaju ljudi koji to gledaju vec nekoliko desetina godina.Dodik vuce jednu stranu konopca,one balije iz federacije drugu,a Hrvati pojma nemaju ko su,sta su,gdje ce,sta ce,oni se negdje na sredini nalaze,al blizi su kao nama Srbima,kao sad smo dobri.Ma joj cirkus,cirkus.Ista stvar i u savezu,ovi hoce da ukino troclano predsjednistvo,a ovi nasi nece ni da cuju.Slijepa ulica,i gdje je sad tu rjesenje?!Ako nijedna strana nece da odstupi od svoga stava,pa makar ni truncicu,napretka nema.Ne kazem ja da mi moramo popustiti,ali nece ni oni,i ispastace narod,ispastace klubovi,ispastacemo mi navijaci,kojima politika nije uopste bitna.I kad onda vidi FIFA,UEFA ili ko vec,da se patimo,i da smo toliko maloumni na nivou drzave,a kamoli sporta,rece brate ovima nema spasa,eno ih odvoji od svijeta,Evrope,pa nek igraju neku kupus ligu,nek rade sta hoce vidis da nisu dobri.Ponekad pomislim da ce jednog dana,svi odustati od nas.
Sta ja znam,ja sam osoba koja se vodi politikom "pametniji popusta",i cesto to primjenjujem.Mozda to i ne valja,ali drugari moji,stedi zivce,kosu,zdravlje ma sve.Ali opet ne znam koji djavo uopste zele ukidanje troclanog Predsjednistva,kad je funkcionisalo sve ove godine,samo bezveze pometnju prave,opet ponavljam,ako se nasi politicari ne mogu dogovoriti o stvarima na nivo drzave,koja je realno prioritet,kako onda ocekuju da se neki mesetari i sibicari koji sjede na svojim masnim guzicama u foteljama,i lade muda,dogovore?
Sto se mene tice,mene iskreno boli jedna stvar i za FSBIH,i za federacijskim fudbalskim savezom,i za ovim nasim FSRS,ma puca mi ona stvar majke mi moje mile!Nek bude 10 predsjednika,i nek se svi karaju u dupe na sjednicama,i ne rade nista pametno,nek se nastavi ova lakrdija,meni je samo bitno da moj Borac ne ispasta!Krivo mi je braco,krivo mi je sto idemo naprijed,sto smo prvi put u zivotu na dobrom pravcu,svi slozni,predsjednik,uprava,igraci,trener,simpatizeri,navijaci,ma i one cistacice na Gradskom su uz nas,svi disemo kao jedno,i zajedno ostvarujemo dugo sanjani cilj,a to je EVROPSKI BORAC!Pogledajte rezultate zadnjih nekoliko godina,Borac je konacno postao standardni ucesnik Evrope,i prioriteti kluba i cilj,ostaju uvijek isti,vrh tabele svake sezone,i tacka!Ima problema,ali i s tim se uhvatilo u kostac,i polako,bice to sve dobro,vrijeme ce donijeti stabilnost i bolju organizaciju.Pa evo sad ce nam do septembra ako Bog da napraviti i stadion... I onda dodju neki smrdljivci,koji se u sport razumiju kao Mara u krivi kurac,i sve to upropaste.
Nadam se da je ovaj post bio napisan bez razloga,i da ce sve na kraju ispasti okej,da nas nece suspendovati.Ne bi bilo fer.
_________________ Robin je saren,al je Betmen crn.
|