borcev_navijac je napisao:
Posteno!
Mada moram da priznam da je za mene kao covjeka koji zivi u gradu Banjaluci ovo na neki nacin porazavajuce, jer tesko da mogu da zamislim ijednog beogradjanina a znam ih gomilu, kojeg boli uvo ili za zvezdu ili za partizan zavisno od toga za koji od ta dva kluba navija.
Ne znam bas nijednog covjeka iz beograda koji navija za klub koji nije iz beograda.
Mislim da covjek treba da ima i patriotizam ali i neki lokalpatriotizam, naravno u razumnoj mjeri, ali opet to je samo moje misljenje.
Zivio ti meni.
P.S
Zasto kad govorim o Borcu govorim o lokal patriotizmu, zato sto je Borac jedan od znacajnih simbola grada Banjaluke.
Суштина разлике је у овом што сам болдирао. Ја сам локалпатриота. Али рецимо да ти пробам то математички објаснити... теби важи "Бања Лука = Борац", а мени важи "Бања Лука >> Борац".
Кад си споменуо Београд, размишљај рецимо овако... ОФК Београд је клуб са пуно већом традицијом од Звезде и Партизана. За разлику од Звезде и Партизана, никад није био близак властима. На крају крајева, има име тог града у свом називу. Дакле, по тој логици има пуно више права да буде "београдски" клуб од рецимо Звезде.
И сад замисли играју ОФК и Звезда, излазе играчи ОФК-а на терен и Цигани звижде њима. Мислиш да неки Циган Београђанин тиме звижди свом граду?
Или играју Партизан и Земун и Гробари звижде играчима Земуна који излазе на терен? Да ли неки Гробар који је из Земуна тиме звижди свом граду?
Живио!
П.С. И да... све похвале за утакмицу у недјељу! Ово данас личи баш на тим који зна да игра. Само још обезбједите паре за људе!