Potrudio sam se jutros da procitam sve postove koje nisam citao jos od nedjelje ujutro i vidim da je uglavnom sve receno,pogotovo od strane momaka koji su bili u Bg,ali ipak da napisem i ja svoje vidjenje. Bio sam utucen poslije utakmice,jer nikad nisam zadovoljan poslije poraza,ali su me kolege forumasi sa kojima sam gledao utakmicu,brzo vratile u normalu svojim pozitivnim dozivljajem svega vidjenog,a posebno kad su mi predocili cinjenicu da smo vodili i odlicno stajali na terenu dok nam nije izmijenjeno pola tima!Ipak,do zadnjeg sekunda sam se nadao da cemo bar izjednaciti,mada sam prije utakmice ocekivao pobjedu,uostalom i pisao sam ovde o tome.Nema veze,bice bolje.
Frenetican zvizduk Severa nasim igracima,mi je na neki nacin i sjeo,mnogo vise nego neka potcjenjivacka sutnja,ili jos gore aplauz,jer najgore sto se moze desiti jednom timu je da te neko omeksa prije utakmice. Nikad necu zaboraviti SP ove godine u JAR i nasu prvu utakmicu protiv Gane kad onaj iskusni lopov Apiah ide od jednog do drugog naseg igraca,smjeska se,ljubi sa Stankovicem i sve ostalo,zato sto je bio rezervni igrac na toj utakmici,a da je bio u prvih 11 ne bi ih pogledao!
Kapa do poda Lesinarima i Red Firm,a pogotovo kolegi RBA koji je na Zapadu bio sa Borcevim salom!!! Mozda bih se i ja "ohrabrio" i stavio borcev sal da se na Zapadu placao ulaz,ali ovako je i tamo bilo tonu budala,i ipak sam se odlucio za casual varijantu! Ne trebam ni pisati da je na,skoro punom, Zapadu brojcani odnos bio sigurno bar 30-1 u njihovu korist! Ipak,naravno da se nisam mogao suzdrzati kad smo dali gol i skocio sam dva metra u vis,kao i ostali nasi...
Vidim da se jako puno pise i o paralelama BG-BL,pa cu se malo vise zadrzati tu nego na ovim taktickim varijantama za koje nisam neki strucnjak....Beograd je metropola,i u svakom pogledu velegrad,za sve gradove ex-yu,Banjaluku,Zagreb,Sarajevo,nebitno.Pogotovo se to odnosi na velicinu,poslovne mogucnosti,kao i na mjesta gdje covjek moze kvalitetno provesti svoje vrijeme,a posebno impresivno djeluje bezbroj zgradurina raznoraznih institucija. Medjutim,u BG je sve komplikovano,od najobicnijih situacija da odes kupiti hljeb,pa do ne daj Boze situacije da mores otici autom na neki sastanak,pa se probijati kroz onu guzvu,traziti parking i sl....Najruzniji utisak ostavljaju jako oronule fasade po cijelom gradu i samom centru (osim mozda novih naselja u Jurija Gagarina na Novom Meogradu ili Bezaniji)....Kad se nakon toga proseta nasim centrom,i uporedi ta uredjenost,cistoca,ima se osjecaj kao da si u Cirihu,i tacno se po tim stvarima,i jos mnogima kao sto je psovanje u gradskom prevozu i sl,moze odmah primjetiti da smo mi ipak 400 kiloimetara zapadno od njih.Zato bismo,ipak trebali malo vise cijeniti ovo sto imamo,jer Banjaluka je grad po mjeri covjeka,i sve nam je na dohvat ruke!Trebamo voljeti svoj grad (cak i kad je nekad,nazovi guzva u saobracaju to je smijesno),razvijati ga,isto tako i nas klub koji iz mjeseca u mjesec zajedno rastu,a ne nametati neko lazno rivalstvo sa Beogradom kao gradom ili njegovim klubovima jer tako mozemo samo poceti da licimo na Zenicu ili Tuzlu koji mrze i maju kompleks Sarajeva,na Split koji je frustriran Zagrebom,Prijedor Banjalukom i slicno,a ja mislim da imamo takav grad da stvarno nemamo razloga za to...Pa cak i klub! Iako se po svemu vidi da smo bili u gostima daleko najvecem ex-yu klubu,mislim da ni po cemu nismo pokazali inferiornost,ni po manirima,ni po navijacima,a i na terenu smo bili potpuno ravnopravni.
Da,i necu vise pisati na forumu jer pisete da Graha nema pojma o fudbalu
BrigateBl,vracaj se momentalno!