Dobro vece! Rece covjek srednjih godina sa osmijehom od uha do uha.
Ko nije danas bio propustio je....mnogo! Jeste da je bilo dobrano hladnije nego u BL jutros, ali isplatilo se.
Za pocetak cu pohvaliti Lesinare. Bio sam sa drugarima na Zapadu, medju cigama, i mogu reci da je grmilo iz kaveza. 'Bem ti lebac, noge i dalje cupkaju u ritmu
psihijatrije! I
domacini su komentarisali da nijedna gostujuca srpska grupa nije tako
drmala na Marakani.
A sada o doktoru i njegovoj druzini.
Steta sto nemamo ni priblizne finansijske mogucnosti kao Zvezda, jer bi ova ljudina, koju imamo na klupi, sa takvim budzetom, izborila grupnu fazu Evrolige SVAKE godine.
Prvo poluvrijeme, sa najjacim sastavom, odigrali smo skolski! Bas onako kako je trebalo, jer treba uzeti u obzir da vecina igraca nikada nije igrala pred 25000, nije igrala na terenu ovolikih dimenzija, kao i to da jos uvijek uigravamo ekipu. Dakle, uzevsi navedeno uz obzir, cilj je bio da odigramo pristojno, da se ne obrukamo i da im eventualno zabijemo jedan medju rogove. Planirano-ispunjeno!
Avduka- Da se mene pita vec danas bih poceo pregovore i poduplao mu primanja. Jednostavno, boljeg golmana tesko da mozemo naci. Daleko sigurniji od onih nesrecnika na golu Zvezde.
Stupar- vrlo dobar do povrede. Nije mi djelovalo da je teza povreda, prije ce biti da je Vlado reagovao iz predostroznosti. Njegova zamjena,
Dujakovic, odigrala ocajno. Malog je spucala takva trema da nije mogao ni da trci za igracem koji bi ga prosao. Ali treba imati razumijevanja, probio je led pa ce valjda biti bolje.
Coric- Doktor za odbranu. I on mi je izgledao poprilicno OK dok je odlazio na klupu.
Stakic (banjalucki De Mikelis)
- Vrlo dobro odigrao, imao par dobrih uklizavanja, odnosno blokada centarsuteva.
Napravio jednu gresku iz koje smo mogli popiti gol. Za ovu ligu ce biti vise nego dovoljan.
Zara- na klupu! Razumijevanje mogu imati za Dujakovica, ali za njega bas i ne.
Benovica u prvu!
Raspudic- borben kao i uvijek.
Mikic- kao najstariji igrac trebao bi ipak da pocinje sa klupe.
Stajic bi, po meni, trebao da ima prednost. Kakva sutina! Steta sto ne udje, Zapad se vec bio zaledio.
Krunic- pojacanje. Iskusan, smiren igrac, cudi me da je odigrao skoro cijelu utakmicu. Ipak nije prosao Vladine pripreme.
Medo i Maleta- dvojac koji je pokazao najvise. Odigrase momci dupli pas zbog kojeg se i ide na stadion. Iz.ebase Zvezdinu odbranu u 2 poteza! Majstorija!
Rade- jeste mrljavio, ali na prvu se vidi da ce razvaljivati u ovoj ligi. Jak do zla Boga!
Petra- bice treci stoper.
Beograd, kada je
sivkasto vrijeme, je jako deprimirajuci grad. Ne znam je li to do mene, ali tako mi je svaki put kada odem tamo a bude ovakvo vrijeme.
Svuda podji, kuci dodji.