kibicer je napisao:
Nijedan igrač na planeti ne može doći do izražaja u punom kapacitetu na postavljenu odbranu protivnika, nego se tu mora uključiti cijeli tim da se kroz kombinatoriku i stečene mehanizme dođe do nekog riješenja.Savić je postavljen na krilo da se kroz tranziciju dolazi do rezultata, i do sada se pokazalo kao vrhunski potez i 80% golova Borca je došlo iz tranzicije od kad je on na toj poziciji.Najbolji je asistent i ima više slobode nego na centrali gdje su ga markiranjem gušili, pa je tako u nekoliko utakmica prije postavljanja na krilo bio neprimjetan..Za mene lično najbolji igrač lige i ne treba ga mjenjati sa ove pozicije.Graha me je pozitivno iznenadio i dobio je na stabilnosti i slobodi prema naprijed...Bukvalno imamo 6 napadača/polunapadača trenutno u timu, i igramo najbolji fudbal u 33 godine koliko je prošlo od moje prve utakmice na Gradskom, čak smo bolji i efikasniji od one ekipe iz CL, samo da se ništa ne dira !
Izvlačiš zaključak na osnovu drugog poluvremena sa Zrinjskim i Širokim Brijegom gdje su protivnici igrali spuštenog garda. Protiv Sarajeva Savić nije učestvovao ni u jednom golu, protiv Veleža isto nije funkcionisalo kao ni u jesenas u svim utakmicama na toj poziciji, a i prije kad je Žiža to pokušavao.
Krila kao Vuković i Hrelja mogu igrati 1 na 1 i na postavljenu odbranu, mogu da se izvuku na šut, u duelu da izguraju protivničkog beka... sjeti se kako smo dali gol Olimpiji, izborili penal protiv Rapida...
Savić je i prošle sezone bio naš najbolji asistent, a jesenas dok je igrao AMF dao je i 5 golova.
Ne slažem se ni da ima više slobode na krilu, sjeti se njegove asistencije u Beču, sa sredine ušao na DESNO krilo i ubacio, što je sad neizvodljivo. Bilo je utakmica gdje je bio neprijmjetan na sredini, ali je više utakmica bio neprimjetan na krilu.
Ne igra se svjesno na tranziciju, nego je kao što veteran reče Savić "žrtva" Hiroša koji isto igra dobro, a Savić je dobar na krilu iako je na sredini još bolji.
Dugoročno i pogotovo u Evropi se ne može igrati uvijek isto jer se treba naći najbolje rješenje za različite protivnike. Tu dolazi do izražaja Vinkova limitiranost i strah od rotacije.