banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 01 Jul 2026, 06:01 Danas je 01 Jul 2026, 06:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 121543 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588 ... 6078  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Feb 2011, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Koga zanima da vidi šta nas čeka 20- og imate u 17:00 na Sport klubu derektno Zvezda protiv Rumuna.

Čuo sam da nam je taj Horn dao drugi gol iz ofsajda u jeku naših napada ali o tom ne treba trošiti riječi, to nije pravi odraz snaga i pravi pokazatelj

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Citiraj:
Kako zaustaviti nelegalno oduzimanje imovine?

Banja Luka oduzima imovinu FK
Jedinstvo

Piše: A. Beganović
Utorak, 08.02.11. 10:30.

Na adresu našeg portala stiglo je saoštenje od predsjednika FK Jedinstvo iz Vrbanje, Admira Čavke, povodom pokušaja oduzimanja imovina ovog kluba od strane grada Banja Luke, a isto vam prenosimo u cijelosti.
"FK Jedinstvo je šokirano je posljednjom odlukom opštine Banja Luka i gradonačelnika ovog grada, gospodina Dragoljuba Davidovića, u kojoj se predlaže potpuno odzimanje imovine, od 15 dunuma zemlje, u vlasništvu banjalučkog Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Vrbanje.

Naime, bez ikakvoga obrazloženja gradonačelnik predlaže da se kompletna imovina kluba oduzme i prepiše na grad Banja Luku. FK Jedinstvo postoji još od 1953. godine, a stadion kao i kompletna infrastuktura upisni su 1/1 na klub. Nažalost, početkom nemilih događaja na našim prostorima klub je prestao sa radom da bi, zatim, 2005. godine nastavio sa aktivnostima. Klub je, također, predao tužbu za povrat uzurpirane imovine u maju 2009. godine i taj proces je u toku.

Kompletnu imovinu kluba trenutno bespravno koristi FK Džaja i to još od 1993. godine kojem se namjerava prepisati imovina FK Jedinstvo. FK Jedinstvo je simbol Vrbanje, simbol Banja Luke, i predstavlja jedan od stubova povratka i opstanka Bošnjaka na ovim prostorima. Jedinstvo je uvijek bio multietnički klub, kao što je i danas, i jedini cilj kluba je da nastavi svoje postojanje.

FK Jedinstvo se iskreno nada će se ovaj proces zaustaviti, i ovim putem pozivamo sve institucije koje su u mogućnosti da pomognu pri zaustavljanju ove očite zloupotrebe. Oduzimanjem imovine FK Jedinstvo dovelo bi do automatskog gašenja kluba, što bi bilo katastrofalno za sve povratnike i simpatizere kluba", navodi se u saopštenju.

Ovog sam je se i bojao, znaci opet odugovlacenje koje samo ide na stetu nas.

Nije mi nikako jasno da ovaj Glisic cjelo vrijeme boravi dole u Vrbanji bespravno, i na osnovu toga, on dobije nas na sudu. Nevjerovatno je ovo sve, ocigledno da se radi o debelim talovima, preko Spice i Lolica koji su prvo dopustili da dode do ovoga, pa preko mnogo mesetara koji se vrte oko Borca. Sramota :o

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 18:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Bice nayalost jos losih vijesti tokom ovih dana oko tuzbi

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 19:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
Ne želim ni u ludilu da branim Glišića ali... FK Jedinstvo ne postoji još od kraja 80-ih godina. Ako se tijelo koje upravlja određenim udruženjem građana ne sastane 5 godina, to udruženje automatizmom prestaje da postoji. To je slučaj sa bivšim FK Jedinstvo. Ova priča oko povratka Bošnjaka i slično nije smiješna nego je lažna i maliciozno plasirana. O izvoru ovog teksta u postu banjalučkog behara, i o portalu na kojem je objavljen, ne želim trošiti riječi. Oni su nadaleko priznati i poznati kao vjerodostojni i objektivni sportski portal. Eto dobiće i Pulicerovu nagradu za objektivno novinarstvo. :lol:

Ono što me brine su informacije koje govore da ćemo i narednih dana slušati dosta ružnih vijesti iz suda.

Mnogo toga ne valja u našem klubu. Bilo je, a i dalje ima mnogo kukolja u žitu zvanom FK Borac. Međutim, način na koji sarajevski i drugi federalni mediji pokušavaju da nas diskredituju je tragičan. Sjećam se, nekad su ti isti mediji bili jako dobri u manipulacijama i dezinformacijama ali vidim da su i na tom polju potpuno osiromašili. Dok su 'zapadnjaci' gurali lovu bilo je i kvalitetne manipulacije, ali ovo sad je postalo smiješno.

U Beograd idemo u sopstvenom aranžmanu. Koliko sam ja upoznat Lešinati će ići u Beograd, ako se danas nisu drugačije dogovorili.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 19:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
upravo tako po Zakonu klub koji godinu dana ne odrzi skupstinu trebao bi biti ugasen
ali kod nas u praksi je to puno drugacije jer vecina klubova nije odrzala skupstinu

iz Suda su neke tuzbe vec dosle a neke se tek spremaju ne znam da li sudovi sad poceli da rade ili postajem paranoican da je sve nekako tempirano...
majku mu nesto stoji godinama i onda u sedam dana sve dodje na naplatu

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 19:31 
Veteran
Veteran

kod kuće i na strani je napisao:
Isto tako mi nije jasno kako je naše sudstvo odjednom postalo ekspeditivno, ili je to samo u slučajevima gdje je naš klub na optuženičkoj klupi?! Primjera radi, ja sam podnio jednu tužbu sudu prije 12 godina i tek sad sam dobio poziv za prvo ročište.

Petko Šušnjar. Vrhunski profesionalac i čovjek koji je u Borcu, u saradnji sa drugim dokazanim prijateljima kluba, uradio mnogo dobrih stvari.

Neće me začuditi da se ovakva informacija pojavi u sarajevskim, i drugim ''poštenim'' domaćim medijima.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne želim ni u ludilu da branim Glišića ali... FK Jedinstvo ne postoji još od kraja 80-ih godina. Ako se tijelo koje upravlja određenim udruženjem građana ne sastane 5 godina, to udruženje automatizmom prestaje da postoji. To je slučaj sa bivšim FK Jedinstvo. Ova priča oko povratka Bošnjaka i slično nije smiješna nego je lažna i maliciozno plasirana. O izvoru ovog teksta u postu banjalučkog behara, i o portalu na kojem je objavljen, ne želim trošiti riječi. Oni su nadaleko priznati i poznati kao vjerodostojni i objektivni sportski portal. Eto dobiće i Pulicerovu nagradu za objektivno novinarstvo. :lol:

Ono što me brine su informacije koje govore da ćemo i narednih dana slušati dosta ružnih vijesti iz suda.

Mnogo toga ne valja u našem klubu. Bilo je, a i dalje ima mnogo kukolja u žitu zvanom FK Borac. Međutim, način na koji sarajevski i drugi federalni mediji pokušavaju da nas diskredituju je tragičan. Sjećam se, nekad su ti isti mediji bili jako dobri u manipulacijama i dezinformacijama ali vidim da su i na tom polju potpuno osiromašili. Dok su 'zapadnjaci' gurali lovu bilo je i kvalitetne manipulacije, ali ovo sad je postalo smiješno.

U Beograd idemo u sopstvenom aranžmanu. Koliko sam ja upoznat Lešinati će ići u Beograd, ako se danas nisu drugačije dogovorili.

Prvo nesto provjeri pa onda lupaj. Jedinstvo postoji, i takmici se redovno( igrom slucaja od kosmije sin igra u njihovim pionirima par puta sam ih gledao ovdje kod mene na Napredovom). Naravno da ova prica o povratku i povratnicima nema nikakve veze sa ovim sporom, to valjda odmah ide po automatizmu u Sarajevu,.

Zalosno je da se ova prica provlaci i sa ove standarne nacionaisticsticke strane, pa ce Glisic ispasti zrtva u ovome svemu, a svakom slucaju sve puca po Borcu :(

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
нека прича ко шта хоће, али да оволике тужбе одједном се појављују и то све у исто вријеме, то нeма шансе да је случајност!
надам се да ће Борац подигнути тужбу против оних који су одговорни за ово са Џајом, па нека се њима блокира рачун и нека они то плаћају.

јеботе толики се људи обогатише на рачун Борца и сад опуштено шетају Бањалуком

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
гдје постоји фк јединство?
гдје тренирају? на стадиону који им је узурпирао џаја?
ја не знам да у Врбањи има иједан други стадион?

то се можда скупе викендом рекреативци, обуку дресове и оду одиграт утакмицу. што радим и ја је л` и пола форума.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
гдје постоји фк јединство?
гдје тренирају? на стадиону који им је узурпирао џаја?
ја не знам да у Врбањи има иједан други стадион?

то се можда скупе викендом рекреативци, обуку дресове и оду одиграт утакмицу. што радим и ја је л` и пола форума.

Misim da oni treniraju na stadionu koji koristi Dzaja, kolega mi je pricao da oni navodno placaju kiriju Dzaji, dok se neokonca sudski spor, a Jedinstvo postoji vec jako dugo. Oni se takmice u ovaj nasoj gradskoj ligi, gledao sam ih par puta kod mene na Napredeovom.

Citiraj:
U općini Banja Luka za danas je zakazana prva rasprava između Grada Banje Luke i Fudbalskog kluba Jedinstvo zbog prijedloga Grada da se zemlja na kojoj se nalazi stadion ovog kluba stavi na raspolaganje Banjoj Luci, iako je već uknjižena na ime Fudbalskog kluba Jedinstvo.

- FK Jedinstvo gruntovno i katasterski vlasnik je 1/1 kompletnog stadiona. Zemlju je Jedinstvu dao Selim Kovačević, otac poznatog igrača Borca Abida Kovačevića. To su podaci koji se nalaze u nadležnim institucijama, tako da ne postoji nijedan pravni osnov za ovo - izjavio je za "Dnevni avaz" Admir Čavka, direktor FK Jedinstvo.

Zemlja je tokom rata oduzeta Jedinstvu i predata na raspolaganje tada novoosnovanom Fudbalskom klubu Džaja. Po završetku rata Jedinstvo pokreće spor za povrat svoje imovine koji u ozbiljnu fazu ulazi 2009. godine. I to je jedan od razloga zbog kojih se u ovom trenutku, također, ne smije vršiti prepis imovine.

Čavka dodaje da se iza svega krije namjera Grada Banja Luka da nakon oduzimanja Jedinstva istu zemlju uknjiži na FK Džaja, kojem Grad već duguje novac, nakon čega bi se dugovi poravnali.

Potvrdu Čavkinog stava nismo dobili u Administrativnoj službi Grada Banja Luka, odakle je Republičkoj upravi za geodetske i imovinskopravne poslove uistinu upućen zahtjev za utvrđivanje prava raspolaganja nekretninama.

Nema pravnog osnova

- Ono što je sigurno jest da je fudbalski stadion Jedinstvo već uknjižen i s te strane Grad Banja Luka nema pravnog osnova za ovakav zahtjev, a sve dalje mogu govoriti tek nakon rasprave - rekao je Branko Gudalo, advokat koji zastupa FK Jedinstvo.

Admir Čavka naglasio je da će iskoristiti sva pravna sredstva u BiH kako bi sačuvao ono što, kako kaže, pripada Jedinstvu, igračima kluba, navijačima i stanovnicima Vrbanje.

Ocito da ce se ovo jos dugo vuci po sudovima, sto je najgore upravo za nas Borac, i naravno da je jako cudno da se ovo sve deseva u par dana, ali ocito da je kod nas sve moguce :x

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 23:20 
Veteran
Veteran

Banjalucki_Behar je napisao:
Misim da oni treniraju na stadionu koji koristi Dzaja, kolega mi je pricao da oni navodno placaju kiriju Dzaji, dok se neokonca sudski spor, a Jedinstvo postoji vec jako dugo. Oni se takmice u ovaj nasoj gradskoj ligi, gledao sam ih par puta kod mene na Napredeovom.:x

Nađi mi Jedinstvo!

http://www.fsrs.org/index.php?n=modules/rlige

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 23:24 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Banjalucki_Behar je napisao:
Misim da oni treniraju na stadionu koji koristi Dzaja, kolega mi je pricao da oni navodno placaju kiriju Dzaji, dok se neokonca sudski spor, a Jedinstvo postoji vec jako dugo. Oni se takmice u ovaj nasoj gradskoj ligi, gledao sam ih par puta kod mene na Napredeovom.:x

Nađi mi Jedinstvo!

http://www.fsrs.org/index.php?n=modules/rlige

Šta se ti sada praviš naivan, ti kao nemaš pojma da postoji jedinstvo, pa lično je muftija banjalučki čamdžić kapiten ekipe...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 23:42 
Veteran
Veteran

Dobio sam nekoliko privatnih poruka. Ljudi su mi sve lijepo pojasnili. FK Jedinstvo. Past simple tense. Pametnom dosta.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 23:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
Ловина осјетила плијен (паре), па навалила. Чињеница је да ове судске тужбе долазе у тренутку када је Борац остварио приходе од продаје играча, иако смо продали само два играча то је ипак досад највећи прилив тог типа.

Када наиђе неки проблем најлакше је свалити кривицу на неког другог и рећи он је "непријатељ" и он је крив за све што нам се дешава. Сада видимо непријатеље у лику Џаје, Петка и сличних, а не видимо да је тај непријатељ међу нама. Сваки играч, тренер или било која трећа страна има право да штити своје интересе и да се бори за њих, има право да тужи уколико сматра да су ти интереси повријеђени, па уколико је тужба неоснована, оптужена страна ће изнијети доказе и оповргнути тужбу. Нама није крив Суд, који је донио такву пресуду, нису нам криви ни Џаја, ни Петко, јер они штите своје интересе и имају право на то ма колико смијешно те тужбе звучале и биле неосноване, нама су криви они који штите, или боље речено који би требало да штите интересе Борца. Криви су они који су допустили да те и такве тужбе тако олако прођу и да Борац изгуби те парнице.

Кључно питање је да ли су ти пропусти случајни или намјерни?! Да ли је све ово дио једног добро изрежираног сценарија? Знајући како ствари функционишу у нашој земљи, то засигурно не би изненадило. Потребно је наћи легалан начин како извући паре из клуба. Принцип је једноставан, ја ћу теби пустити да прође тужба, добијаш пресуду, послије братски подијелимо паре и сви сретни. Можда ова моја "теорија завјере" нема везе са конкретном причом о тужбама, можда су у питању неке друге шеме и шаблони. Али без обзира која шема је у питању чињеница је да Борац увијек извлачи дебљи крај.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 11:32 
Bič božji
Bič božji

Zašto klub nije pokrenuo tužbu protiv tog istog Šušnjara kada je ovaj zaboravio da ponese registraciju Ace Vrhovca na utakmicu finala kupa, koju smo tada možda i izgubili zato što taj igrač nije mogao da igra zbog tog propusta...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 11:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2010, 22:01
Nema nama svrhe zaliti za prolivenim mlijekom,sto nisu isli na rocista,zasto Petku otkaz u pola godisnjeg i bez disciplinske komisije i ostalo. Nama je bitno da se ubuduce ne ponove ovakvi propusti i da se sa ljudima pokusa dogovoriti na nacin koji je moguce da klub ispostuje. Ljude koji su napravili ovakve stvari treba imenovati i vidjeti ima li nacina pokrenuti neku prekrsajnu ili krivicnu odgovornost ako nije nastupila zastara. Ne znam kakva je dokumentacija u klubu i ima li podataka kakve nas jos tuzbe cekaju ili dugovanja ali ako nema traziti od suda i ici u rijesavanje sporova i to sve javno objaviti i povuci crtu. Kakve prijetnje Janjetovicu,Grahovcu,Susnjaru i inim nema od tog vajde niti je prihvatljivo da klub Borcevog renomea to sebi dozvoljava. Teka kad ovo napravi klub mozemo realno odrediti ambicije i ciljeve.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 19:38
максел je napisao:
Ловина осјетила плијен (паре), па навалила. Чињеница је да ове судске тужбе долазе у тренутку када је Борац остварио приходе од продаје играча, иако смо продали само два играча то је ипак досад највећи прилив тог типа.

Када наиђе неки проблем најлакше је свалити кривицу на неког другог и рећи он је "непријатељ" и он је крив за све што нам се дешава. Сада видимо непријатеље у лику Џаје, Петка и сличних, а не видимо да је тај непријатељ међу нама. ...нама су криви они који штите, или боље речено који би требало да штите интересе Борца. Криви су они који су допустили да те и такве тужбе тако олако прођу и да Борац изгуби те парнице.

Кључно питање је да ли су ти пропусти случајни или намјерни?! Да ли је све ово дио једног добро изрежираног сценарија? Знајући како ствари функционишу у нашој земљи, то засигурно не би изненадило. Потребно је наћи легалан начин како извући паре из клуба. Принцип је једноставан, ја ћу теби пустити да прође тужба, добијаш пресуду, послије братски подијелимо паре и сви сретни. Можда ова моја "теорија завјере" нема везе са конкретном причом о тужбама, можда су у питању неке друге шеме и шаблони. Али без обзира која шема је у питању чињеница је да Борац увијек извлачи дебљи крај.

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Zašto klub nije pokrenuo tužbu protiv tog istog Šušnjara kada je ovaj zaboravio da ponese registraciju Ace Vrhovca na utakmicu finala kupa, koju smo tada možda i izgubili zato što taj igrač nije mogao da igra zbog tog propusta...

Борац је дужан да Петку исплати 27 000 марака + камата = 50 000. А Шушњар данас 'ладно изјавио: ''Волим Борац и нисам хтио да идем до краја. Уз нормалан разговор, који нисам имао свих ових година, све се може договорити.''

Шта он и слични њему подразумијевају под овим КРАЈ!!!??? Стечај, гашење клуба, исисивавање задње марке из наше светиње!!!??? Па Петко бураз, не би ни ја причао и завитлавао се с неким кад знам да ми камата сваким даном расте, да ћу се добро огребати и да ћу бити, како каже наш свијет, баш добар након тога!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 12:24 
Bič božji
Bič božji

Ma svi mi više manje znamo ko je Petko, znači jalija obična, ali eto nadam se da ću se sresti sa njim pa da ga onako malo priupitan dali on stvarno misli da je zaradio tih 50 000 maraka :angry4:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 12:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vjerovatno je kraj blokiranje racuna putem IP a kamate idu do visine glavnice,ne mogu biti vece ali ja mislim da se sa svima koji su tuzili klub a iole su normalni da se odreknu kamata i na rate da se placa.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 12:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

RBA nije u samo Petko bitan,mada si u pravu svi znamo sta je radio i ko je. Nego dalje nacin postupanja sa ovim presudama sto su dobili povjerioci zbog propustanja ili gluposti kao u slucaju Petka,cuj tkaz u pola godisnjeg pa robijo

Vrh

[ 121543 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588 ... 6078  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]