Citiraj:
AНТAЛИЈA - Капитен фудбалера Борца Вуле Тривуновић од петка ујутро је нови члан пољског прволигаша Краковије.
Стамени штопер репрезентативног потенцијала потписао је двоипогодишњи уговор са Пољацима и тако ће се придружити саиграчу са Градског стадиона Бојану Пузигаћи, који је прије неколико дана такође појачао Краковију. Детаљи трансфера нису познати, али очигледно је да је Борац добио обештећење за капитена с којим је имао уговор до јуна ове године.
- Понуда Краковије је била конкретна, све смо брзо договорили и на изузетно коректан начин сам се растао с Борцем. Настојаћу што прије да се прилагодим новој екипи, а олакшање ће ми бити чињеница да већ некога знам, а то је Бојан Пузигаћа - рекао је Тривуновић.
Сада већ бивши капитен се у петак ујутро поздравио са бившим саиграчима из Борца, раздужио "црвено-плаву" опрему и прикључио се табору пољског клуба.
- Искрено, помало ми је жао што са Борцем нећу освојити титулу шампиона Премијер лиге БиХ послије пехара Купа. Тако је то у професионалном фудбалу. Пређеш из редова јесењег шампиона једне у редове посљедњепласираног тима друге земље. Циљ с Краковијом је опстанак у елити Пољске - казао је Тривуновић.
У Борцу ће настојати брзо да реагују и надомјесте одлазак квалитетног дефанзивца. Већ постоје одређења размишљања, а међу кандидатима је и Немања Јаничић, бивши јуниор Борца који је пет претходних сезона наступао за будвански Могрен.
- Сигурно је да размишљамо у правцу да доведемо адекватну замјену за Тривуновића. Још увијек је рано причати о именима, али реаговаћемо брзо и попунити упражњено мјесто. Разговарали смо с неколико играча и могуће је да већ током викенда један од њих буде прикључен нашим редовима - истакао је спортски директор Борца Дарко Љубојевић.
Када је у питању рапорт са припрема Борца у Aнталији, Бањалучане су у Турској дочекали одлични услови. Сви су одушевљени том чињеницом.
- Заиста имамо сјајне услове за квалитетан рад. Настојаћемо да их искористимо на најбољи могући начин - казао је шеф стручног штаба Владо Јагодић.
На крају треба додати да ће искусни голман Aсмир Aвдукић и сљедећих шест мјесеци носити дрес Борца. Његов трансфер у Вислу из Кракова је пролонгиран.
Нови капитен
Одласком Тривуновића поставља се логично питање: Ко ће бити нови капитен Борца? Најкомпетентнији да понуди одговор је спортски директор Дарко Љубојевић.
- Још увијек нисмо размишљали ко ће с траком наслиједити Вулета, али имамо одређена размишљања. Обавићу и разговор с тренером Јагодићем и донијећемо заједничку одлуку. Пошто смо против Каирата играли са два тима, капитен првог је био Драшко Жарић, а другог Борис Распудић - казао је Љубојевић.
Ова реченица везано за трансфер, да није смијешно било би жалосно. "Очигледно" да је Борац добио обештећење, па најбоље да није. Па шта би било да је милионски трансфер, како би тек онда крили. Све и један трансфер кад се обави у Европи у истом тренутку се зна његова вриједност, разумио би да се крије колико се играчу плаћа, али крити колико си добио од продаје нема оправданог разлога. И како да човјек не посумња у мутне радње.
Шиповац данас каже дао рок до понедељка, а овдје пише Авдука остаје.
Кад смо код Шиповца, неко је данас писао против њега, али моје лично мишљење је да он није актер мутних радњи, већ да њега стално потурају у јавност, а ако се такве радње и одвијају, онда то обавља неко из сијенке, неко кога "нема нигдје".
Можда ово што сам написао изгледа као црњак, није све тако црно, сви смо ми данас прилично задовољни напретком клуба, далеко је то од идеалног, али напредак у задње три сезоне је видљив, и клуб је сваке године јачи, али неке ствари сигурно сметају и треба се борити против њих.