|
Otisao Vule,okej.Nisam htio nista pisati,jer nekako cini mi se da smo ovdje dosta podjeljenih misljenja,i stalno opravdavamo igrace,zahvaljujemo im se,opravdavamo njihove odlaske,sa parolom "moraju sebi obezbijediti zivot",itd,itd...Sve ja to shvatam,ali ne shvatam zasto se konstantno dopusta da se gazi po svetinji,da se gazi po nasem Borcu?!Stalno se provlaci kroz rijeci pojedinaca,Borac je iznad svakog,Borac je ovo,Borac je ono,a je li Borac to stvarno?
Iz godine u godinu pravimo iste greske,napredujemo u nekim manje bitnim segmentima,ali one krucijalne greske,iznova,i iznova pravimo,i nikako da se opametimo,nikako.Ponavljam se kao papagaj,ali to me grize i to ne mogu sebi da prestanem ponavljati,a to je zasto se potpisuju jebeni ugovori na pola godine,godinu,godinu i po?I ako se vec potpisuju,zasto se pola godine ranije ne zatrazi produzenje ugovora,zasto se ceka zadnji trenutak,i uzda se u neka "usmena" obecanja i dogovore?Pa skacemo sami sebi u usta,ponistavamo se,kako Borac moze biti iznad svakog kad taj neko nece da produzi ugovor,i mi mu se prilagodjavamo?
Evo meni i dalje ne ide u glavu,kako smo izgubili najboljeg stopera Premijer Lige!Ne ide,ne shvatam kako se takve stvari desavaju,iznova,i iznova,i iznova,i stalno kao pokvarena ploca,kao da smo retardirani svi zajedno.Znaci zasto se cekalo 5 do 12,da se sjetimo da produzimo ugovor sa tako bitnom karikom u nasem timu,i onda dodjemo u situaciju,da smo PRISILJENI PRODATI IGRACA ZA SICURIJU!!!Opet ponavljam,ako igrac nije iznad kluba,zasto se Vuletu nije reklo,je l neces produziti ugovor do ljeta?!Necu.Okej,ajde na pomocni,treniraj sa Jandricem i omladincima,suspendovan si iz prvog tima,pa ti vidi hoces li stagnirati citavu polusezonu,ili ces fino odigrati kao musko,pomoci klubu,maticnom,izboriti Evropu,odigrati i to,i onda ides za obestecenje koje nama odgovara!I kraj jebene price,kraj!Zasto se tako nesto uradi,zasto mi zalimo Vuleta?Svaka njemu cast,ja ne kazem,ali hoce li propasti ako produzi ugovor do ljeta?Pa jebem mu mater,ne tjeramo ga da ostane u fenjerasu,vec u lideru tabele,da odigra Evropu,da se cuje za njega,da mu skoci cijena,da mi budemo bolji,da vise zaradimo,obostrana korist!Ali nema...Nema od te price nista,jer nas igraci ucjenjuju,i mi smo njihove zrtve,Borac je zrtva pojedinaca.
Jos jedna stvar,sto se mene tice,volio bi da je uprava prije 2 sezone,objavila,znaci sluzbeno obavjestenje,da ne planiraju napad na vrh tabele,vec zele praviti tim,koji ce biti sastavljen od vecinom Borceve djece,koji su se spremni obavezati klubu na ugovore od 3,4 godine,i koji ce napredovati,i da nemamo prevelika ocekivanja,i da sve sto se desava bude iznenadno.I kad se dovode pojacanja,nek se dovode samo oni koji zele potpisati visegodisnje ugovore!!!Ako dodje neka zvijezdica,i kaze ja hocu na godinu dana,kazes dovidjenja prijatno,mi ne radimo tako!mi smo ozbiljan klub,koji ima principe.Ma joj iznerviran sam skroz,znam da ce me sad neki i napasti,jos bi milion stvari napisao,ali mi se ne da.
Da me ne shvatite pogresno,ja sam prezadovoljan ovom trenutnom situacijom,i svemu sto je Borac postigao,dakle napredak je ocigledan i sve to stoji,sve znaci super,ali ako zelimo da stvarno budemo ozbiljan klub,i ozbiljan kolektiv,moramo se skoncentrisati na ozbiljne poslove.
Valjda cu jednog dana dozivjeti da prestane zacarani krug rasprodaje igraca svakih pola godine,i kretanja jovo na novo...
_________________ Robin je saren,al je Betmen crn.
|