banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 13:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5590, 5591, 5592, 5593, 5594, 5595, 5596 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 27 Avg 2023, 09:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Bilo bi dobro na ćoškovima tribina izgraditi neke poveznice u vidu zgrada ili nekog tržnog centra gdje bi bili pabovi, restorani, butici i ostali lokali koji bi se iznajmljivali i direktno donosili zaradu. Neka fora kao sa stadionom Djenove da to sve bude kao jedan kompletna cjelina bez šupljina. Tako bi svi bili srećni, mi sa stadionom koji ne mjenja lokaciju a i gradski tajkuni koji žele neku vrstu zarade od te lokacije.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 09:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 07 Mar 2016, 16:18
Нови стадион ако већ није могуће да остане на истом мјесто, онда максимална удаљеност новог стадиона може бити једино иза Делте. А они себи нека куће праве на приједорског петљи.
Волио бих да гријешим, али мислим да су то само пусте жеље око новог стадиона.
Писао сам и раније да би било најбоље да се сруши исток, и дио сјеверне трибине код слова А. И онда да се фино направи нови исток са кровом који би био спојен са сјевером, и новом југом који би био спојен са западом.
Можда стадион тада не би изгледао претјерано лијеп за око, али би свакако био много, много јефтинија верзија него нови.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 09:27 
Veteran
Veteran

А и ти нови стадиону у Србији о којима пишете, како се пише прављени су тако што каже наш народ, држи воду док мајстори оду. Терени су криминално лоши, и на једном као и на другом стадиону. С' поља стадиони изгледају лијепо, а унутра крш. То ће се почети распадати кроз коју годину реко бих. А ако тако планирају и овде да граде, онда нека хвала.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2010, 10:02
Нит ће се правити нови стадион, нит Градски рушити, али ајд кад већ причамо о томе, даћу и ја своје мишљење. Цијеним да се тренутни Градски итекако може "затегнути" , јужна трибина, кров на исток, простори између трибина се попуне објектима као што је неко предложио (кафићи, бутици, ложе, зашто не и неке фан зоне), простор испод истока се итекако може средити, претворити у пословне просторе, само што, гле чуда, све тражи вријеме и новац.

Slika

http://www.fkborac.net/sajt/

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
pendula je napisao:
Gdje bi igrali dok se zavrsi,svi nabrojani u Srbiji su drugoligasi i treca ligi,jos gradnja u Srbiji i ovdje nebo i zemlja,vjerujem da bi se gradio 5 godina.Igrati 5 godina u drugom grqdu je suludo,ma da budimo realni kakav novi stadion,dize se kredit da se penzija isplati al ajd kad mastamo da pricamo teoretski sta bi kad bi...

Teoretski Krupa ili neka tribina od 3000 mjesta na BSK-ovom stadionu.

Ne znam što toliko smeta atletska staza, ona ima svega 6 linija i odmah je uz ogradu zapada i istoka. Zapad i istok su skroz blizu terena, istok ništa nije puno dalji nego na Grbavici koja nema atletsku stazu.

Slika

Jesu sjever i potencijalni jug malo dalji, ali to su svakako navijačke tribine. Lešinarima ne smeta, gostima ne smeta. Ko dolazi da gleda fudbal, zapad i istok su blizu terena.

Druga stvar je Koševo, 9 linija, pa onaj pijesak za skok u dalj, pa luk stadiona, sto redova tribina. Kod njih je zapad baš predaleko.

Na Gradskom stadionu ne bih radio neka prepravljanja postojećih tribina. Samo južnu tribinu, krov na istoku i poslovne prostore ispod svih tribina.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 09:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Meni nije jasno zasto se istok ne moze osposobiti,ne mora to biti ne znam ni ja sta,pa evo samo lajicki, sad ne znam trebaju li kakve dozvole sta,ali napraviti neku pokretnu ogradu,kad se ne igra utakmica napraviti,kafanu,prodavnicu apoteku,bilo sta,vjerujem da se 5 lokala moze srediti,to je desetak hiljada mjesecno stotinjak godisnje,utakmica se igra svakih 15 dana dok je sezona ladno moze funkcionisati,ili jos jednostavnije napraviti kao zapad,skinuti ogradu...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 10:02 
Veteran
Veteran

Ако би направили нови исток, ту би могло да буде много више пословних простора, него код актуелног истока.
За ово што ја пишем потребни је између 15-20 милиона марака, што и није нешто, а имали би сасвим фин стадион за наше услове.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 10:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Nije loša ni ta ideja da se nekim objektima popuni šupalj prostor između istoka i susjednih tribina. Mislim da je to i jedan od većih problema našeg stadiona kad kamera snima a iza se vide automobili kako prolaze, to nas šupa

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ja ne znam sta vama smeta lokacija kod PD petlje. Niti je to nesto udaljeno,niti je to losa lokacija.Ajd za ove starije sto ce ici autom na stadion,ali kad cujem da je nekom od 16 godina problem otici do PD petlje, pa dajte molim vas.To je 5km od sadasnjeg stadiona, mozes biciklom,autobusom, sta vec...na kraju krajeva..to je sat vremena hoda.

Misljenja sam da je stari stadion najbolje srusiti, zemlju prodati za dobre pare, a pare usmjeriti da se napravi taj novi stadion.Uostalom, to rade svi i u Engleskoj.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 10:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2020, 15:53
Ne bi bilo lose poganjati i Zeptera pa da napravimo i jedan Borac tower od 50ak spratova. Neka ovaj forumas sto barata ciframa da neki predracun za to.

Wizzy mislim da je glupo prodavati tu zemlju. To bi trebali pokloniti SNSDu kao znak zahvalnosti za sve sto su uradili za nas klub i nas ovih godina.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 10:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
wizzy_bl je napisao:
Ja ne znam sta vama smeta lokacija kod PD petlje. Niti je to nesto udaljeno,niti je to losa lokacija.Ajd za ove starije sto ce ici autom na stadion,ali kad cujem da je nekom od 16 godina problem otici do PD petlje, pa dajte molim vas.To je 5km od sadasnjeg stadiona, mozes biciklom,autobusom, sta vec...na kraju krajeva..to je sat vremena hoda.

Misljenja sam da je stari stadion najbolje srusiti, zemlju prodati za dobre pare, a pare usmjeriti da se napravi taj novi stadion.Uostalom, to rade svi i u Engleskoj.
Kakav takav ali sradion je nekakva zelena površina u gradu.ž u kom su one postale rijwtkost. Najbolje da ga sruše i naprave zgrade.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 10:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2019, 23:10
Овако је то било замишљено већ сада давне 2010. год...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Послато са SM-G780G помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 11:00 
Veteran
Veteran

wizzy_bl je napisao:

Јел ти ово пишеш као навијач, или лобираш за интересе странке?

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
ББЛ je napisao:
wizzy_bl je napisao:

Јел ти ово пишеш као навијач, или лобираш за интересе странке?
kad ima veze sa strankom, ja to otvoreno i kazem.Ovo pisem kao stanovnik BL i neko ko povremeno ode na utakmicu.Vise bih volio otici do PD petlje i pogledati tekmu na novom stadionu, nego na ovakvom stadionu u centru grada. Iako mi to znaci odlazak autom, a sada do stadiona mogu pjehe zs 15min

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 11:53 
Veteran
Veteran

Сам си рекао одеш повремено, тако да теби не би био проблем да одеш на утакмицу и до Шамца, а камоли до ПД петљи. Ја као неко ко редовно идем на све утакмице, мени би стадион на ПД петљи итекако био проблем.
А ако се икада и деси да добијемо нови стадион, као што сам већ рекао ако није могуће да буде на истој локацији, онда максимална удаљеност новог може да буде иза Делте. Не долази у обзир никаква петља, Буџак, код крамара и слично.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
Upravo tako, mišljenje koje je relevantno je od ovih 1500 koji dolaze na svaku utakmicu i momaka koji se cimaju svaki drugi vikend po bosanskim vukojebinama i tako godinama.

Novi stadion najviše i komentarišu ovi što i ne navijaju za Borac, to se vidjelo poslije utakmice sa Austrijom u Beču. Odjednom se pojavi nekih 10 nepoznatih forumaša koji znaju šta nam treba.
Poštujem različito mišljenje Borčevaca koji su u manjini kao što je kolega skypostman, ali se ne slažemo.
Mišljenje tamo nekih padobranaca je irelevantno.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 12:33 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ovako, ovaj stadion je u kompletu za rušenje, sem zapadne tribine, ali i ona je dkoro na ivici raspada.
Istok je kritičan, betončina na kiši, ledu, suncu stoji skoro pedeset godina, na pojedinim mjestima, armatura je izvurila iz betona i metal je nagrizla korozija i samim tim je ugrožena čitava tribina.
Rekonstrukcija kvalitetna bi bila skuplja nego gradnja novog stadiona. Krpljačina je već nešto drugo.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
@RBA u kojem pravcu bi priča mogla da ide po tebi? Je l realno da na toj lokaciji nikne novi ili

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Feb 2011, 08:16
Kad već šupljiramo o nemogućoj misiji, bolje je za početak uložiti pare u akademiju, da ti momci ne žive po raznim stanovima u kojima im se povremeno isključuju režije. Takođe, svjedoci smo mizernog broja kvalitetnih igrača koji izađu iz juniora, a to je rezultat što se ne vodi računa gdje i kako žive, kako se ponašaju i šta jedu.

Da ne tražim ozbiljnije klubove kako to rade, evo primjer iz Sarajeva. https://youtu.be/8yB4eAuHZxY?si=EhwvioDiuHplmbZK

Citiraj:
Razvoj i unaprijeđenje Akademije FK Sarajevo jedan je od primarnih ciljeva našeg kluba bilo da se radi o kratkoročnim ili dugoročnim planovima. Zbog toga sa ponosom možemo objaviti da će naši akademci koji dolaze iz drugih gradova Bosne i Hercegovine sada imati još bolje uslove za rad i razvoj pri Akademiji FK Sarajevo.

Od ove sedmice naši akademci su počeli koristiti novi objekat koji se nalazi u blizini Trening centra u Butmiru. Predviđeno je da u ovom prostoru može boraviti 30 polaznika Akademije, uz dodatno osoblje koje će se brinuti o svim stvarima koje su potrebne za razvoj jednog mladog fudbalera.

Slika
Slika
Slika

Već 5-6 godina vrte priču o beton hali a temelja ni u priči. Trenutno zemljište sigurno je interesantno raznim investitorima, ali vidjeli smo stav Lešinara i to treba poštovati. Oni su pokretačka snaga publike, 20 godina rade marketing a klub to iskorištava .

Ako bi nekad došlo do ideje za renoviranje, moj stav je da istok treba srušiti i izgraditi novi koji bi imao svu komociju kao npr u Beču. Natkrivena komotna tribina sa stolicama na preklapanje, na vrhu tribine prostor za osvježavanje, hranu i toaleti. Sa vanjske strane tribine osposobiti poslovne prostore i sobe za akademiju. Ali ipak godinama šupljiraju, jednom godišnje puste pivo na stadionu po zborovskim cijenama (skuplje nego na Generali Areni), tako da ćemo i dalje uživati u špicama i lošem fudbalu.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2023, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Ma jebeš akademiju, i što igračima kasne plate svako malo. Daj da srukamo 50-100 miliona eura u novi stadion pa nek' zjapi prazan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5590, 5591, 5592, 5593, 5594, 5595, 5596 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]