RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Mi kao da navijamo za klub koji nikad nije igrao u nožem rangu, pa ruku na srce mi smo više bili niželigaš nego li smo igrali u društvu najboljih, ako se bojite ispadanja i toga da ćemo igrati nižu ligu, onda bolje da se odmah prebacite na neki drugi klub...
Mi smo klub koji je pretrpio najveće nepravde, kralo nas je gdje se stiglo, pa nas su sudije devastirale u Rudanci protiv Nikos Kanbere, a da ne pričam šta su za nas bila gostovanja u Gacku, Sokolcu, Milićima itd. Ako je tako bilo u tim manjim mjestima po RS onda zamisli kako je bilo po Federaciji... Evo ja ću ti reći šta se desilo one čuvene sezone kada su nam namjestili ispadanje, kad smo došli na Grbavicu, čivjeku koji je tada bio u klubu, fina ste ekipa i fino igrate, šteta što morate ispasti. Tada je bilo nekoliko kola do kraja, a mi desetak bodova od zone ispadanja, treba li da vam kažem kako se ta sezona završila po nas.
Što se tiče faulova, statistika jeste nakaradna, ali mi smo takva ekipa, puna nespremnih igrača koja teško pravi i faul, to se najbolje vidjelo protiv Zrinje, ljudi nas pretukli na terenu našeg stadiona, pa koga može Tatar da faulira, a na kraju kad pogledaš statistika kaže da nismo napravili faul, a to je često zbog načina na koji naši igraju, a ne zato što sudija navlači. Konkrerno sunoć i Hus kaže dobili smo faul u tridesetoj minuti, a realno mi ga nismo ni napravili ranije jer smo takvi kao ekipa, kilavi, anemični i prespori...
Dok god ovako pljuju po nama,znajte da vrijedimo i da se boje za rezultat, kad vas počnu tapšati po ramenu i govoriti dobri ste i simpatični,onda znate na kom smo nivou...
Slažem se i potvrđujem da smo klub koji je pretrpio najveće nepravde unazad 20+ godina. Činjenica je da smo unazad 2-3 godine zaštićeni od raznih federalnih spletkaroša koji bi najradije da dođu u Banja Luku na izlet. Koliko su nam zla nanijeli, teško da ćemo im ikad moći vratiti.
Sa druge strane, razumljivo je da je većini mučno gledati iživljavanje na Igmanu, Leotaru, Posušju itd. Evropa se mora igrati i to je pod moranje, cilj ne bira sredstva.
Neko kaže mi smo za njih gospoda. E pa gospodo, nismo gospoda već se valjamo u istom blatu. A zašto se valjamo? Pa zato što je to najveći domet i kapacitet ljudi koji su prisvojili Borac. Da li se može izvući iz blata? Može i mora, ako ne znaju kako neka prepišu recept od uspješnih fudbalskih klubova koji su na sličnom nivou kao FK Borac. I naravno liferovati sve uhljebe, ulizice, poltrone koji tapšu po ramenu zarad sitnih privilegija.