banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120109 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 6006  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jul 2010, 11:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2010, 08:23
borat je napisao:
sta je za reci sa ovom zadnjom slikom,.kakve su ovo stepenice u lozi :)

To je ulaz za VIP ložu,taj dio zida gdje se završava stepenica se siječe i ide prema loži. Kako sam ja skontao

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Defanzivac Zvezde na pozajmici u Šerifu

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, Ognjen Vranješ karijeru nastavlja u moldavskom šampionu Šerifu iz Tiraspolja. Dva kluba su dogovorila jednogodišnju pozajmicu štopera i ukoliko se nametne Moldavcima, oni bi sledećeg leta mogli da otkupe njegov ugovor, piše Sport.

Vranješ je na „Marakanu" stigao u januaru 2009. godine ali je od tada odigrao samo četiri meča u crveno-belom dresu. Minulu polusezonu proveo je kao pozajmljen igrač u kruševačkom Napretku.

Ovo sam kopirao zbog naknade za treniranje i mehanizma solidarnosti.
Kao sto vidimo u clanku, Serif mozda i otkupi Vranjesa sljedece godine, naravno ako se pokaze tamo.
Ono sto je bitno je da bi i nas klub mogao nesto zaraditi po osnovu gore navedenih naknade i mehanizma ( prema propisima FIFA-e maticni klubovi imaju pravo na ovu naknadu za sve transfere igraca kog su stvorili dok isti ne napuni 23 godine).
A znamo da Serif ima bogatog vlasnika pa bi se moglo desiti da i nama kapne neka crkavica, narocito ukoliko bi npr. transfer iz Zvezde u Serif bio barem u visini 1 miliona KM. Nama bi tada pripalo 40-50 hiljada KM, sto je dovoljno za jednog kvalitetnog igraca u nasoj ligi.

Pa eto, neka borcev_navijac i kompanija imaju ovo u vidu. :D

@Cadjo
Hvala za slike.

Poslednji put menjao Simpatizer dana 06 Jul 2010, 11:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 11:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
veteran 1987 je napisao:
stvarno je ovdje receno puno dobrih stvari o marketingu i podrzavam svaku, ali mislim da bi borac morao da bude puno agresivniji na tom polju. takodje bi promocije trebalo raditi od osnovnih skola jer bi na taj nacin sebi privlacili djecu to jest od malena bi ih usmjravali da zavole borac kao svoj klub,da dobiju taj osjecaj pripadnosti. Ovdje je glavni problem sto ljudi kazu `nemam ja sta gledati tamo neko zepce ili orasje`. barcelona kad u kupu kralja igra sa treceligasem dodje 90 000 ljudi nije ih briga skim igraju oni dodju da gledaju barcelonu jer imaju taj osjecaj pripadnosti i odanosti klubu naravno sad ce neki reci pa kako mozes to porediti,i nemogu ali hocu reci da je to jedini ispravan stav

Meni se čini da sve to sada izgleda mnogo bolje nego prije rata,ili neposredno nakon rata.Sva ova djeca izbjeglica iz Glamoča,Drvara,Grahova,Sanskog Mosta itd koja su rodjena u Banjaluci se osjećaju kao pravi Banjalučani i mahom navijaju za Borac,isto tako i djeca domicilnih Banjalučana ne pamte više Jugu,kao ni zlatne dane Zvezde i Partizana, i nemaju neki odnos prema klubovima iz Srbije.

U moje vrijeme je to bilo mnogo lošije,od recimo 18 muškaraca u razredu jedno 5 je navijalo za Zvezdu,4 za Partizan,po 2 za Hajduk i Dinamo,jedan za neki egzotični klub tipa Velež,Željezničar,jedan nije pratio sport uopšte,i možda nas trojica od tih 18 smo bili Borčevci,a sad sam siguran da bi u takvom jednom razredu bar 10 navijalo za Borac,ako ne i više....

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 11:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2010, 08:23
kod kuće i na strani je napisao:
Ja sam ipak za da probamo nešto organizovati. Siguran sam da bi mnogi dali svoj doprinos što organizaciono što na mnoge druge načine. Ja bih dao svoj puni doprinos u smislu pripreme i organizovanja kampanje i promocije. Mnogi od nas bave se raznim poslovima pa bi svako u svom domenu mogao pomoći. Pitanje je samo koliko ljudi žele da otkriju svoj pravi identitet jer bi se u slučaju bilo kave naše organizacije morali sastati. Ja nemam problem s' tim. Nas nekoliko koji smo uz Borac 20 i više godina mogli bi sigurno nešto napraviti. Kad smo mogli obilaziti razne 'livade' u prvoj ligi RS i u premijer ligi bih možemo valjda uraditi nešto na promociji našeg Borca.

Možda sam ja opet samo zanesenik pa mislim da se možemo organizovati na ovakav način i da je sve ovo moguće uraditi u sredini kakva je Banjaluka.
Znam da mnogi i dalje čekaju na prvi neuspjeh pa da likuju pa je pitanje koliko je u takvom okruženju moguće uraditi nešto na promociji Borca. Nadam se da je moguće.

AJ Borac

Znaš me, znam te :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Schlager je napisao:
veteran 1987 je napisao:
stvarno je ovdje receno puno dobrih stvari o marketingu i podrzavam svaku, ali mislim da bi borac morao da bude puno agresivniji na tom polju. takodje bi promocije trebalo raditi od osnovnih skola jer bi na taj nacin sebi privlacili djecu to jest od malena bi ih usmjravali da zavole borac kao svoj klub,da dobiju taj osjecaj pripadnosti. Ovdje je glavni problem sto ljudi kazu `nemam ja sta gledati tamo neko zepce ili orasje`. barcelona kad u kupu kralja igra sa treceligasem dodje 90 000 ljudi nije ih briga skim igraju oni dodju da gledaju barcelonu jer imaju taj osjecaj pripadnosti i odanosti klubu naravno sad ce neki reci pa kako mozes to porediti,i nemogu ali hocu reci da je to jedini ispravan stav

Meni se čini da sve to sada izgleda mnogo bolje nego prije rata,ili neposredno nakon rata.Sva ova djeca izbjeglica iz Glamoča,Drvara,Grahova,Sanskog Mosta itd koja su rodjena u Banjaluci se osjećaju kao pravi Banjalučani i mahom navijaju za Borac,isto tako i djeca domicilnih Banjalučana ne pamte više Jugu,kao ni zlatne dane Zvezde i Partizana, i nemaju neki odnos prema klubovima iz Srbije.

U moje vrijeme je to bilo mnogo lošije,od recimo 18 muškaraca u razredu jedno 5 je navijalo za Zvezdu,4 za Partizan,po 2 za Hajduk i Dinamo,jedan za neki egzotični klub tipa Velež,Željezničar,jedan nije pratio sport uopšte,i možda nas trojica od tih 18 smo bili Borčevci,a sad sam siguran da bi u takvom jednom razredu bar 10 navijalo za Borac,ako ne i više....

Pa nebih bas bio siguran grad banjaluka je mnogo narastao, mislim da posjeta neprati taj rast populacije a sto se tice odnosa zvezda /partizan /borac tu si u pravu ali mislim da tu jos ima puno prostora za rad, mi bi svoju publiku trebali uciti od malih nogu, nekakvim akcijama tipa svi na stadion pa svako kolo druga skola na tribine kolektivno tako se proizvodi buduca publika ako me razumijes

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 11:30 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Pa evo oko toga marketinga i stvaranja privrženosti klubu, klub morao da krene u marketinšku kapanju jako i bez odlaganja, a sada ću navesti i zašto... Pogledajte šta se dešava sa Zvezdom i Partizanom, postali su vreće za nabijanje i kantanje po evropi, a mladi ljudi tj djeca nisu baš sa tim oduševljeni jer niko baš ne voli da navija za gubitnike... Takav problem sa odlivom mladih pristalica i navijača u zadnjem desetljeću ima i sama Zvezda jer je evidentno da je Partizan pravio bolje rezultate u Evropi i samim tim veći broj dječaka i djevojčica se okretao Partizanu...
Sličnu stvar mi imamo danas u Banjaluci, dakle nekadašnji Beogradski velikani polako padaju u zaborav i djeca se okreću Borcu, ali baš zato klub treba da nastupi ofanzivno prema toj djeci i da im pomogne da se okrenu jedinom i logičnom izboru, a to je "NAŠ KLUB, NAŠ GRAD", pogledajte kakav problem ima Vojvodina sa posjetom na svojim utakmicama, pa možemo reći da smo i sa tog aspekta veći klub od Novosadskih lala...
Dosta stvari se može uraditi, a da za to ne treba baš puno novca, samo treba malo više volje...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Откад немам нет углавном уђем преко телефона да прочитам шта се дешава и могу вам рећи да са уживањем читам све ове дивне вијести о Борцу ;)
До сад сам грдио управу, али сад морам рећи, свака част! Надам се да ће се овако наставити и у наредним годинама.

Такође написали сте доста одличних идеја за маркетинг које ми се баш допадају. Слажем се да Борцу треба шоп у ком би се могли купити сви навијачки реквизити на једном мјесту(дресови, тренерке, мајице,капе , качкети, шалови, оловке, упаљачи, календари, привјесци, свеске, блокови и остало...).

Међутим, колико сам ја упућен, већ сада се у НААИ шопу поред дресова мое купити борчева капа и шал који ми се баш допада. Видио сам га прошле зиме код неколико момака и баш је екстра. Црвено плави са бјелим пругама између и са грбом клуба који је у одлично одрађен. Мислим да кошта 20 КМ.

ето толико за сад. поздрав свима

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka

Čađo je napisao:
kod kuće i na strani je napisao:
Ja sam ipak za da probamo nešto organizovati. Siguran sam da bi mnogi dali svoj doprinos što organizaciono što na mnoge druge načine. Ja bih dao svoj puni doprinos u smislu pripreme i organizovanja kampanje i promocije. Mnogi od nas bave se raznim poslovima pa bi svako u svom domenu mogao pomoći. Pitanje je samo koliko ljudi žele da otkriju svoj pravi identitet jer bi se u slučaju bilo kave naše organizacije morali sastati. Ja nemam problem s' tim. Nas nekoliko koji smo uz Borac 20 i više godina mogli bi sigurno nešto napraviti. Kad smo mogli obilaziti razne 'livade' u prvoj ligi RS i u premijer ligi bih možemo valjda uraditi nešto na promociji našeg Borca.

Možda sam ja opet samo zanesenik pa mislim da se možemo organizovati na ovakav način i da je sve ovo moguće uraditi u sredini kakva je Banjaluka.
Znam da mnogi i dalje čekaju na prvi neuspjeh pa da likuju pa je pitanje koliko je u takvom okruženju moguće uraditi nešto na promociji Borca. Nadam se da je moguće.

AJ Borac

Znaš me, znam te :D

e sad znamo se ali pitanje je dali zelis da budes anoniman ili pilot :salute:

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 11:38 
Bič božji
Bič božji

Biti anoniman, jel to možda ovo ??? :D :D http://www.youtube.com/watch?v=glZEVkBQzYM

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka

to je, sve u cilju anonimnosti :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 11:50 
Bič božji
Bič božji

Hehehehehehe, a ovo je ekskluziva sa priprema iz Novog Sada, džimi priprema ekipu za teška iskušenja koja su pred nama http://www.youtube.com/watch?v=hSwR4VW5 ... re=related

Jeste malo off, ali da malo unesemo smijeha na ovu temu...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 12:06 
Stara kuka
Stara kuka

e ovo je vec rad na taktici pa nemojmo od dzimija ocekivati previse :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Protiv Vojvodine tim koji će istrčati protiv Lausanne

U trećem kontrolnom susretu Borac poražen od Donjeg Srema. Prvi susret protiv Švicaraca sudi Rus Vladimir Petaj. Marić se nada ostanku Stevanovića

Nevrijeme koje je zahvatilo Vojvodinu donekle su poremetile pripreme banjalučkog Borca. Ipak, Banjalučani su da sada zadovoljni odrađenim, ali očekuju da im i vrijeme u narednim danima ide na ruku.

“U toku dana se smjenjuju četiri godišnja doba”, kaže trener Borca, Zoran Marić.

Borac je u Novom Sadu odigrao i treću pripremnu utakmicu. Nakon trijumfa nad Dunavom iz Banovaca (3:0) i remija sa OFK Beogradom (1:1) pobjednik Kupa BiH je poražen od Donjeg Srema 1:2.

“Nastupli smo u kombinovanom sastavu. Malo nas je stigao i umor. Već protiv Vojvodine ću početi polako slagati tim koji će zaigrati protiv Lausanne”, ističe strateg Banjalučana.

Duel protiv Vojvodine bit će odigran sutra sa početkom u 18 sati. Očekuje se da nastupi i Miroslav Steevanović, za čije se usluge interesira upravo Vojvodina.

“Stevanović bi nam mnogo značio u narednoj sezoni. U Vojvodi je prejaka konkurencija i ne vjerujem da bi puno igrao”, riječi su Marića.

Do kraja priprema u Novom Sadu "crveno-plavi" će još u petak odigrati susret protiv Novog Sada, a onda slijedi povratak kući.
Ruski arbitar Vladimir Petaj sudit će prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu, Lausanne - Borac koja je na programu 15. jula (19.30). Inače, Lausanne je odigrala i treći kontrolni meč. Protivnik je bio Deportivo Saprisa iz Kostarike, a Švicarci su slavili sa 2:1. Golove su postigli Silvio u 26. i Borhes u 66. minutu.

Vi se tu zajebajete, a Dzimi misli ozbiljno. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Simpatizer je napisao:
Defanzivac Zvezde na pozajmici u Šerifu

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, Ognjen Vranješ karijeru nastavlja u moldavskom šampionu Šerifu iz Tiraspolja. Dva kluba su dogovorila jednogodišnju pozajmicu štopera i ukoliko se nametne Moldavcima, oni bi sledećeg leta mogli da otkupe njegov ugovor, piše Sport.

Vranješ je na „Marakanu" stigao u januaru 2009. godine ali je od tada odigrao samo četiri meča u crveno-belom dresu. Minulu polusezonu proveo je kao pozajmljen igrač u kruševačkom Napretku.

Ovo sam kopirao zbog naknade za treniranje i mehanizma solidarnosti.
Kao sto vidimo u clanku, Serif mozda i otkupi Vranjesa sljedece godine, naravno ako se pokaze tamo.
Ono sto je bitno je da bi i nas klub mogao nesto zaraditi po osnovu gore navedenih naknade i mehanizma ( prema propisima FIFA-e maticni klubovi imaju pravo na ovu naknadu za sve transfere igraca kog su stvorili dok isti ne napuni 23 godine).
A znamo da Serif ima bogatog vlasnika pa bi se moglo desiti da i nama kapne neka crkavica, narocito ukoliko bi npr. transfer iz Zvezde u Serif bio barem u visini 1 miliona KM. Nama bi tada pripalo 40-50 hiljada KM, sto je dovoljno za jednog kvalitetnog igraca u nasoj ligi.

Pa eto, neka borcev_navijac i kompanija imaju ovo u vidu. :D

@Cadjo
Hvala za slike.

Nemojte me držati za riječ, ali negdje sam pročitao da je ugovorena otkupna klauzula za Vranješa u iznosu od 150 000 evra, tako da od tih 40-50 hiljada maraka nema ništa -na taj način. Ima nešto drugo, naime, kad je Vranješ prelazio u Zvezdu, ugovoren je procenat za Borac, 15 % navodno, što će reći 20-ak hiljada evra za Borac, što opet dođe 40K KM :D , ali treba čekati godinu dana. Naravno, mora i on zadovoljiti Moldavce, a ako to ne uspije, bolje da se vrati u BL.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
vidim ovdje se radi punom parom ka evropi :D i to je dobro. ako bude kakva organizacija, ja nemogu mnogo toga ponuditi ali imam zato dobru volju, pa tako da sam i ja za. zelio bih da pitam ako neko zna, hoće li se prodavati sezonske karte za istok ali ne mislim na one kod lesinara? posto ce sad biti stolice i na istoku. :D

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Pa evo oko toga marketinga i stvaranja privrženosti klubu, klub morao da krene u marketinšku kapanju jako i bez odlaganja, a sada ću navesti i zašto... Pogledajte šta se dešava sa Zvezdom i Partizanom, postali su vreće za nabijanje i kantanje po evropi, a mladi ljudi tj djeca nisu baš sa tim oduševljeni jer niko baš ne voli da navija za gubitnike... Takav problem sa odlivom mladih pristalica i navijača u zadnjem desetljeću ima i sama Zvezda jer je evidentno da je Partizan pravio bolje rezultate u Evropi i samim tim veći broj dječaka i djevojčica se okretao Partizanu...
Sličnu stvar mi imamo danas u Banjaluci, dakle nekadašnji Beogradski velikani polako padaju u zaborav i djeca se okreću Borcu, ali baš zato klub treba da nastupi ofanzivno prema toj djeci i da im pomogne da se okrenu jedinom i logičnom izboru, a to je "NAŠ KLUB, NAŠ GRAD", pogledajte kakav problem ima Vojvodina sa posjetom na svojim utakmicama, pa možemo reći da smo i sa tog aspekta veći klub od Novosadskih lala...
Dosta stvari se može uraditi, a da za to ne treba baš puno novca, samo treba malo više volje...

Примјер шта је агресивни маркетинг...

У Триглаву ће у другој половини јула бити отворен Ред Стар Шоп (фришка информација од Бигмена 8) ). У плану је и отварање Ред Кафеа у Бањалуци. Дакле, имаћете ситуацију да ФКЦЗ у центру Бањалуке има продавницу својих обиљежја, а локални клуб нема. Једино што је иоле добро у овој Звездиној управи је маркетиншки дио.

И наравно... Маркетингом се привлачи маса (на трибине, да купују улазнице, дресове, шалове). Вјерност се не постиже тиме. Али то је већ друга прича невезана за Борац.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 12:50 
Bič božji
Bič božji

shoole je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:

Примјер шта је агресивни маркетинг...

У Триглаву ће у другој половини јула бити отворен Ред Стар Шоп (фришка информација од Бигмена 8) ). У плану је и отварање Ред Кафеа у Бањалуци. Дакле, имаћете ситуацију да ФКЦЗ у центру Бањалуке има продавницу својих обиљежја, а локални клуб нема. Једино што је иоле добро у овој Звездиној управи је маркетиншки дио.

И наравно... Маркетингом се привлачи маса (на трибине, да купују улазнице, дресове, шалове). Вјерност се не постиже тиме. Али то је већ друга прича невезана за Борац.

Upamti da djeca ne navijaju za gubitnike, to je jedina istina, zato ti je poslednjih godina u Banjaluci više djece koja navijaju za Milan , Manchester nego li za Zvezdu i Partizan, ove velike klubove iz Evrope sam naveo slučajno, a nadam se da ćeš shvatiti poentu...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 12:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jun 2010, 09:43
nemojte biti iznenadjeni, ali evo da vam kazem da sam cuo da postoji pristojna ponuda za kajkuta i za njega i za klub i da bi on mogao da ode, pa reko da prenesem sta sam cuo :)

mislim ponuda iz inostranstva

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Ти ниси схватио поенту. Ја ти пишем о маркетингу једног клуба, ти о губитницима и побједницима.

Шта значи "неки клињо у БЛ навија за Манчестер"? Купиће његов оригинални дрес? Отићи ће на градски дерби у Манчестер? Ако Манчестер пропадне (као што је рецимо пропао други европски великан Нотингем Форест), биће и даље уз Манчестер?

Нема у БЛ навијача великих европских клубова. Неко симпатише сад Манчестер због Видића, неко Интер јер је првак Европе, неко Ливерпул због традиције. Ако неко из БЛ стварно воли неки клуб, то су или Партизан или ФКЦЗ или Борац (барем велика већина).

Али да вам не кварим тему...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2010, 12:57 
Bič božji
Bič božji

borcev_navijac je napisao:
nemojte biti iznenadjeni, ali evo da vam kazem da sam cuo da postoji pristojna ponuda za kajkuta i za njega i za klub i da bi on mogao da ode, pa reko da prenesem sta sam cuo :)

mislim ponuda iz inostranstva

Šteta, ja mislio da ga uvalimo želji i još im za to uzmemo lovu :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120109 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 6006  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]