Volim Borac je napisao:
DA, uprava lose odradila prelazni rok. TACNO.
Ali je odradila, znaci da se treba utvrditi ko ih je namazao za te igrace, kojim semama itd. opet kazem ti igraci su dosli, znaci da se nesto radilo ali nije se dobro radilo. Da li za to treba sve rastjerati ili zauazeti cvrst stav da se sada sami iz govana vade to je stvar ...neko je dobro napisao, ne postoji transparentnost , mozda bi ljudi doveli "velika" pojacanja, ali nije se Lemi otvorio ...mozda kazem ... mozda su puni ko brod ali nece ...
Trener je dokaz gore navedenog, da ih "neko" maze, laze i vrti iz njihovog orkuzenja. Ludnica je dovesti ovog indijanca pored zivog Vuleta, Marinka itd.
Da li je uprava zabranila igracima da trce na terenu, da pobjede Posusje ili poginu na terenu protiv Zrinjskog?
O cemu pricamo...nepostovanje Kluba, navijaca Kluba pa i tvog poslodovca koji ti daje 16 000 puta vecu platu od prosjecne plate covjeka koji dodje na tribine da se nervira zbog toga sto tebe boli kurac ili ti je sujeta povrijedjena ili hoces jos 5000 na vec preplacenu platu za nase uslove.
Kljuc svega je TRENER, tako je bilo i sa Markom, i opet smo i u istoj sitauciji, ukoliko dodje osoboa koja ce autoritetom pocistiti preplacene manekene, motivisati ostatak i pun gas i koncentracija na prvenstvo do kraja ima nade ...sve drugo vodi u jos veci ocaj ...
.
To sam ja ranije napisao... najvecu zamjerku prema Vici (a u sustini mislim na Upravu) imam to se bave menadzerskim poslom, a jos su zeleni (tj ljudi oki njih ih zajebu). Nema niko protiv da potpis7 nekog super talenta i da ga guraju do beskonacnosti, ali dzaba da guras nekog poluigraca kojeg ti je neko uvalio kao supertalenta. Neces na njemu nista zaraditi, jer jednostavno nije dobar, a napravices sranje u ekipi i klubu donjeti lose rezultate.
Uprava za pocetak treba naci 3-4 covjeka iz regije koji znaju posao vodjenja kluba, platiti ih koliko god traze +procenat od menadzerisamja i sve ove sadasnje ZASLUZNE sportske radnike i wanna be menadzere oko kluba poslati u 3pm, da vise ne smiju prici poslovima kluba, vec smao na stadion da gledaju fudbal, te da ih se sjeti jednom godisnje na nekoj proslavi. Mogu menadzerisati u Krupi, BSKu, Vrbasu, ili tako nesto...
Meni iskreno nije jasno dovodjenje ovog raspalog tenera, a jos manje dati mu ugovor na 2 godine. Za pocetak, ko god je preporucio ovog trenera, a da je blizu upravi, udaljiti ga za stalno sa stadiona.
Opet preskacemo jednu bitnu stvar a to je da igraci nisu spremni (kao i svake godine) i to je zamjerka Marku na losim pripremama. Ebem ga, pronaci dobre kondicione trenere, koji ce spremiti igrace za 90min, a usput ih nece preforsirati da se ljudi povrijede.