bokac je napisao:
Šta činiti u situaciji kada drugo dijete konstantno provocira vaše dijete i govori mu nešto što se njemu ne sviđa?
Primjer situacije je, sin (5.5g) od komšije svaki dan govori mom dječaku (3.5g) da je beba čim ga vidi, i kako on još piški u pelenu i kako se neće niko igrati sa njim jer je beba, do te mjere da moj sin počinje plakati. Najgore što se i druga djeca odmah prikače i svi se sjate oko njega i ponavljaju to. Roditelji te druge djece ne reaguju na to iako su tu.
Ima li ko iskustva sa tim?
Моју ћерку (4,5) у вртићу стално неки дјечак провоцира да је беба и да ће ићи у јаслице да спава, те је кад шетају у пару, кад је он њен пар, он јако стиска за руку да је боли.
Она нама то прича и кад кажемо да треба да каже тети она вели - нећу, то се тетама не говори (рано, јадна, научила мејданску омерту

). Ми смо је некако убиједили да она сам ато каже тети, а и ми смо јој рекли. Тета је то јако фино ријешила - пошто има један дјечак који се мојој ћери свиђа и друже се, тета је рекла том дјечаку да не да на њу и да су они увијек пар у шетњи. <3
А на игралишту, док није ишла у вртић сам то лако рјешавао - буквица дјетету и питам ко је тата или мама и одведем за руку обоје и врло озбиљним тоном објасним шта нећу трпити (исто и ћери кад она прави проблем да чују дјеца и родитељи на игралишту урадим). Жена, с друге стране, се посвађала са пола комшилука (нетактична) па је више и не водим на игралиште на 5 метара од улаза, већ на друга.