ne znam dal se iko od aktivnih forumasa potucao te 1991 po zapadnoj slavoniji,ili sam bas toliko ostario

...pa ako nije,aj da napisem koju....
uglavnom,sto se tice situacije na ratistu,u pravu su ovi sto tvrde da nakon pada varazdinskog i bjelovarskog korpusa,vise nije bilo ni slicno!!!
nakon sto nam uzese tih par stotina tenkova,tog momenta se zavrsava ona mantra i prica "mogli smo uc u zagreb"

....sve do pada varazdinskog korpusa,najopustenije moguce smo uzimali staru gradisku,novi varos,gredjane,kosovac,bogicevce jedne,druge.....kad pade taj trifunovicev varazdinski i (vecinu) tih 200-tinjak tenkova postavise pred nas,pet puta smo isli u napad na Gorice (linija Dragalic,Medari,Sagovina prema Novoj Gradisci) i pet puta popusili!!!!
A tek kad pade i onaj bjelovarski (mislim da se taj komandant ubio!!),sa jos vise tenkova,mozda i 300,e tad je krenula njihova opsta kontraofanziva gdje su zauzeli i Pakrac,Lipik,dosli do Bijelih Stijena i gdje je otpor jos samo pruzala ona esencija,ono najjace sto je tad bilo kod nas....1 Oklopna i 16 krajiska na prvom mjestu,uz naravno 5 kozarsku,2 krajisku,vukove sa vucjaka...uspjeli smo to zaustaviti na Bijelim stijenama,kod motela Stari Grabovac i u Medarima...3 januar i Vens -Ovenov plan nas je mozda vec tad spasio poraza i bljeska 3 godine ranije
Krole,sad me malo zagolica sa tim komandanom Varazdinske kasarne Popovom....je li imao stan u Boriku,Pentagon zgrade i kcerku Cecu?...Ako jeste,i ako je znas,bas bih volio obnoviti kontakt sa njom...
I naravno,jedna pikanterija...posto sam ja cak i tad bio podvojena licnost(mate taraba,jurica spindl.......),kao ovo u mom potpisu,pa se u Zapadnoj Slavoniji pojavljivao u dve uniforme,jednoj preko SDS,a drugoj regularnoj JNA,moram vam reci da nisu ta oba korpusa pala potpuno u ustaske ruke

....mozda dvadesetak dana prije pada tih bjelovarskih i varazdinskih korpusa ili garnizona,poslali su JNA i Kadijevic u Okucane,jedan oklopni bataljon da razdvaja nas pobunjene Srbe i Hrvate,ono kao tampon zona

...i ne samo da su ti tenkovi i ljudi spaseni i ostali na nasoj strani do kraja rata,vec taj sto ih je doveo da nas razdvaja od hrvata je danas vkjerovatno heroj RS i vjerujem da ste svi culi za njega....Milan Celeketic
A Trifunovic...da smo juce pisali,rekao bih isto sto i Krol...a danas,vec ono...o pokojnicima ili najbolje,ili cutati...
Zivjeli