banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Feb 2026, 16:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jan 2026, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Pa ispred hitne nije pociscen led, cemu se nadati. Imamo debile u GU.

Ljudi sa kojima sam pricao, a koji su izgubili nekog, su uglavnom zadovoljni sto konacno postoji spomenik sa imenima, e sad moglo je to mnogo bolje… Ali, kakva je vlast, dobro je da ima bilo sta.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2026, 15:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Apsolutno, ni izvedba ni lokacija mi se ne svidja. Sramota je sto se cekalo 30 godina da se napravi nesto, tako da eto sta je tu je. Park kod Delte je recimo bio idealan po meni da se napravi nesto grandiozno, ovako zgurano sve u tih 500 metara centra Banjaluke.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2026, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ja se slazem da je bolje bilo da je u parku kod delte, jer svaki spomenik mora dominirati okolinom. Jedino sto bi dole bio izlozeniji vandalizaciji.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2026, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Споменик је скарабуџен, значи било је све дај да им направимо нешто да их скинемо с ..... Дај да направимо нешто док није нестало слободног простора за градњу иначе би правили споменик од националног значаја негдје иза Врбање.

Труле вође Републике Српске би сада требали организовати екскурзије преживјелим члановима породица погинулих да обиђу споменик.

Сваки стуб симболише једну бригаду једноставним гуглањем можете наћи податак да су неке бригаде постојале само на папиру нису биле попуњене па због тога нису могле учествовати у оружаним сукобима.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2026, 19:57 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Neću da kudim, da je moglo bolje, moglo je ......

Ali ...... tih 69 stubova ne mogu da simbolizuju 69 brigada. Jer VRS je imala i pukove i samostalne jurišne bataljone i divizije.
Postoje jurišni bataljoni koji su imali više gubitaka (poginuli i ranjeni) nego pojedine lake brigade.

I naravno, opstrukcijom ministarstva i još nekih na spomeniku se nisu našla imena svih poginulih. Nedostaje 1 poginuli iz moje jedinice koji je poginuo 1991. Navodno će se uraditi još neka ploča naknadno, a ne treba tako.

Gledajući sa druge strane porodično ..... sa očeve strane 14 poginulih a sa majčine 11 poginulih. I njihova imena i prezimena se nalaze na spomeniku. Nalaze se na istom stubu jedni za drugim.

Neka im je laka srpska zemlja i Bog dušu da im prosti.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2026, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Практично сам налетио данас туда, мада сам пролазио и кад је Миле држао говор на отварању, па сам видио да су ставили плоче.

Пришао сам колико се могло од оноликог леда свуда, и читао низ имена на најближем споменику. Шта да кажем, осјетио сам неки посебан пијетет, нека свештена тишина у тим тренуцима. На страну све, и ондашње и садашње околности, једноставно, кад читаш та имена, вријеме стаје и пред собом као да видиш те људе које и не познајеш... а којима дугујем захвалност што сам свој на своме, што сам овдје могао да одрастем, студирам шта желим, радим. Нисам имао никаква очекивања, кажем, налетио сам, али једноставно је породило осјећаје...
Какво је, да је, битно да је урађено, сматрам.

Нека им је лака земља и слава им!

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2026, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam ponovo pregledao slike, Савић prezime sortirano kako treba, pretpostavljam da ih ima još. Moje prezime nema nikakav poredak.

Ja sam se baš iznervirao, da tako proste i jednostavne stvari nisu bili u stanju odraditi kako treba… A ako ćemo iskreno, osim što su promašili lokaciju, i prostor između stubova je dosta uzak, prosto su tu ne osjeti monumentalnost. Dakle, od dizajnera do izvođača je svaki korak i elemenat odrađen diletantski.

A nije ni čudo, svi Draškovi projekti su takvi, stepeništa bez rukohvata, podesti na kojima se zadržava voda, ostaci armaturnih mreža vire i vrebaju prvu žrtvu… Rasvjeta koja ne radi…

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2026, 10:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ni ja nisam uspio skontati kako su sortirali imena i prezimena.
Na jednoj ploči ide niz prezimena pa onda inicijal imena oca i ime, ali ništa ni sa čim nema veze.

Veliki propust je što sa gornje strane stubova nema ništa što zadržava snijeg, tako da on slobodno klizi i može da padne na glavu nekome ko je došao tu.
Druga stvar koja mi je loša je što ljudi prave nekakvo svetilište od toga, pa ostavljaju tamo na središnjem dijelu svijeće, cvijeće i ostale stvari.
Em ne priliči, em neuredno izgleda...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2026, 04:19 
Bič božji
Bič božji

spavac je napisao:
treba raditi sto prije po pitanju safarija..vec par dana se razvlaci po svim medijima i naravno sa slikom opet o ocrnjavanju srba..taman kad smo nesto izlobirali i smit se malo smirio, neko zapocinje novu farsu...guardian je takodje objavio dirljivu pricu o safariju i snajperistima na srpskoj strani koji su eto divljali po sarajvu..u svojo prici ubaci poznati sarajevski par, a sam kontekst teksta govori da su ih ubili srbi, vikend safari snajperisti..a zna se da su ih ubili muslimani..to guardian nece da objavi..

https://www.facebook.com/share/r/1C6XvaBnWx/

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2026, 08:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

https://www.youtube.com/watch?v=yLxd8GOpabc

Ovaj Francuz je dosta objektivno predstavio rat u Sarajevu, ovde intervjuiše Alijine snajperiste dok pucaju po Srbima na Grbavici.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2026, 23:12 
Bič božji
Bič božji

Da smo stoka, jesmo i to je neupitno ....... neko je oštetio dva imena i prezimena na dve ploče na spomeniku. Sad sam vidio.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2026, 07:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Kako jbt, cime? Ne znam imaju li kamere, ako ne sve pod kamere staviti i oplesti lagano po dzepu i bubrezima.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2026, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vandalizacija je neizbježna, samo je pitanje kako to držati pod kontrolom.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2026, 21:23 
Bič božji
Bič božji

Rekoh li da smo stoka. Gospođa šeta psa unutar spomenika.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2026, 01:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Kako jbt, cime? Ne znam imaju li kamere, ako ne sve pod kamere staviti i oplesti lagano po dzepu i bubrezima.

Kako bi snimao 69 stubova.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2026, 08:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Dronom...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2026, 23:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Vandalizacija je neizbježna, samo je pitanje kako to držati pod kontrolom.

Па данас бар камере нису проблем. А ово ко би се усудио вандализовати, наћи изговор да му полиција сваких 7 дана упада у стан, да му се направи пакао од живота до те мјере да се одсели из Републике Српске.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2026, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
Ja sam stvarno mislio da ste vi pametni Banjalučani.
Ime mog oca ne postoji tamo uzgred budi rečeno. A nije mi ni bitno. Čovjek je dao svoju glavu juna devedeset druge. Taj nazovi spomenik ionako nije ništa drugo nego sramota naših boraca. Gomila betona koji nicemu ne služi. Porodice poginulih ionako niko ne spominje. Pred izbore samo penzioneri glavna tema, i onda poslije izbora idemo kod Subašića na žurku u javnu kuhinju.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2026, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
На данашњи дан 20.јануара 1970.године у Јутрогошти, општина Приједор, рођен је мајор Жељко Зорић.

Завршио је Вишу војну школу Копнене војске ЈНА у Сарајеву 1990. године. Факултет безбједности завршио је у Бањалуци 2012. године, на којем је и магистрирао 2013.године. Докторант је Факултета безбједности у Београду. У ЈНА обављао је дужност командира вода Војне полиције у батаљону Војне полиције 5. војне области Загреб и командир чете војне полиције у 327. моторизованој бригади. Службовао је у гарнизонима Загреб, Сарајево и Бањалука.

У Војсци Републике Српске је од оснивања на дужностима:
-командир чете у 1. батаљону Војне полиције 1. крајишког корпуса ВРС;
-замјеник команданта 1. батаљона Војне полиције;
-командант 1. батаљона Војне полиције;
-референт за војнополицијске послове у одјељењу родова у Команди 1.КК.
У току Одбрамбено-отаџбинског рата рањаван је четири пута и четири пута је ванредно унапријеђен.

За заслуге у одбрани Републике Српске одликован је Златном медаљом за храброст и Орденом Његоша трећег реда.

Запослен је као виши асистент на Факултету за безбједност и заштиту у Бањалуци. Аутор је више стручних и научних радова из области безбједности и криминалистике. Након вишегодишњег радног искуства у државним службама безбједности на руководећим позицијама, каријеру наставља почетком 2017. године у компанији Сектор секјурити радећи као руководилац Службе аналитике за послове процјене угрожености у пословању готовим новцем и другим вриједностима. Од 2018. године се налази на позицији директора Сектора физичког обезбјеђења.

Slika

Извор: https://t.me/debeljaca1vrs/46654

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2026, 00:04 
Bič božji
Bič božji

Moj nekadašnji komandir čete.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]