banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 23:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1971 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 99  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Nov 2012, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
I Đuru Pucara Starog

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Oni se također podrazumjevaju, što je vidljivo iz konteksta, naravno, i svim njihovim potomcima i slijedbenicima. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 12:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
tako je OFM, samo u kost! 8) :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 16:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ovaj OFM kad lupi i slaže tri šlepera ne mogu povući.... :roll:
Kratko pamćenje je srpsko prokletstvo uvijek bilo, tako su i Prvog rata invalidi prosili po Terazijama, majka Gavrila Principa prosila po BG a Milunka Savić je tek od njemačkog generala u logoru na Banjci dobila počasni stroj i poštovanje kad je pustio lično i naredio da se ne smije dirati. A omaražena komunistička vlast joj je riješila penziju i stambeno pitanje (mamicu im crvenu jel.. :roll: )
Prije koju godinu na hrvatskoj TV, ne državnoj nekoj od privatnih, njihov veteran rata baca ordenje u kontejner iz revolta zbog odnosa države prema njima jer nemaju ni posla ni krov nad glavom a prve su ih zvali kad je trebalo na oružje...
Poslije boja koplja u prašinu, a prašinare nogom u guJcu.... :angry3:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
A omaražena komunistička vlast joj je riješila penziju i stambeno pitanje

Jest, tako sto su je uhapsili i osudili na 10 godina robije (odlezala 4)

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Daj nepokoreni ne serlaj, šta sam to slagao? A za majku Gavrila me boli uvo, pa normalno da su joj komunisti dali peMziju kad je čitava ta loza bila u partizanima i ubijala Srbe, i još nešto za Gavrila člana "mlade bosne", koji je to on qrac bitan nama Srbima, uvalio nas je u takva govna u kakvim nismo bili nikad do tada, a ni poslije, on je bio običan besposličar i idiot, država Srbija mu nije bila dužna ništa, kao što nije bio ni vojnik države Srbije, niti mu je država Srbija bilo šta naredila, pa da je u njeno ime nešto radio, tako da njemu, a pogotovo njegovoj majci Srbi i država Srbija nisu bili dužni ništa.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 18:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
za majku Gavrila me boli uvo, pa normalno da su joj komunisti dali peMziju kad je čitava ta loza bila u partizanima i ubijala Srbe

Dali su je kome?????

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

'Avaz' Bošnjake iz VRS stavio na listu za odstrel

Sarajevski "Dnevni avaz" optužio je nekoliko stotina Bošnjaka koji su za vreme proteklog rata nosili uniformu Vojske RS da su radili na "stvaranju velike Srbije". Sarajevski list u svojevrsnoj poternici za "izdajnicima" ne samo što je objavio njihova imena, već i kućne adrese i pružio priliku raznim psihopatama iz FBiH da prozvanim prete ubistvima!

Tako se, između ostalih, na "Avazovom" spisku za odstrel našao i predsednik Skupštine opštine Brod Ismet Đuherić. Njemu novinari ovog dnevnog lista ne mogu oprostiti što je za vreme rata bio komandant brigade VRS "Meša Selimović".

- Ismet Đuherić bio je prvi komandant jedinice "Meša Selimović", u čijem su sastavu bili uglavnom Bošnjaci s područja Bosanskog Broda i Dervente. Danas Đuherić sa suprugom Hanumicom živi u Sijekovcu, a kao član Socijalističke partije RS izabran je za predsednika SO Bosanski Brod - navodi se u profašistikom pamfletu pod naslovom "Bošnjaci s kokardama na glavama", kog se, verovatno, ni Gebels ne bi postideo.
Ni Gebels ne bi bolje

Osim Đuherića, na meti "Avaza" našli su se i brojni drugi Bošnjaci koji su nekom nastranom analogijom, poznatom valjda samo autoru teksta, strpani u isti koš s osuđenim ili osumnjičenim ratnim zločincima.

- Nusret Dizdarević iz Dervente nasledio je Đuherića na mestu komandanta jedinice "Meša Selimović". Major Pašaga Halilović bio je komandant 3. semberske brigade VRS, sastavljene od nekoliko stotina Bošnjaka iz Bijeljine i Janje. Zamenik mu je bio Mujica Jahić, a jedinica je uglavnom ratovala u Posavini. Halilović je danas predsednik UO bijeljinskog preduzeća "Duvan" - "otkriva" "Avaz".
Golić: Neće me uplašiti!

Izet Golić, saobraćajni inženjer iz Rogatice, koga je "Dnevni avaz" prozvao da i "danas na glavi nosi šajkaču s kokardom", za Press RS kaže da su mu jasni motivi zbog kojih je ovaj list odlučio da njegovo ime stavi na spisak "bošnjačkih izdajnika".
- Za desetak dana trebalo bi da se pojavim u Hagu kao svedok odbrane bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića. Verovatno na ovaj način pokušavaju da me diskredituju i uplaše. Na njihovu žalost, od toga nema ništa - poručuje Golić.
Objavljujući imena i biografije još na desetine Bošnjaka iz Bijeljine, Kneževa, Ilijaša, Istočnog Sarajeva i Prijedora, koji su, prema logici novinara ovog lista, nesumnjivi zločinci čim su nosili uniformu VRS, u pomenutom tekstu posebna pažnja je posvećena "fenomenu" braće Izeta i Himze Golića iz Rogatice koji, kako se navodi, spadaju među najcenjenija imena Rogatičke brigade VRS. Takođe nisu zaboravljeni ni "Bošnjaci-četnici" iz Šamca.

- Izet Golić, predratni rukovodilac "Centrotransove" ispostave u Rogatici, i danas na glavi nosi šajkaču s kokardom. Tokom opsade Sarajeva, iz sela Petrovići ispod Trebevića, nekoliko meseci je iz minobacača gađao građane Sarajeva. Preživeli šamački logoraši s velikom dozom prezira spominju imena Fadila Topčagića Vojvode, Džemala Jasenice Andre, Avde Đuherića Coca, Mersada i Ajdina Mešića, Nizama Ramusovića Tota, Nasera i Jusufa Sejdića, Jasmina Kapetanovića, Ferida Jusufovića, Pašage Tihića, Jasmina Vejsilovića, Sabrije Kabaklića, Smaila Tirića Buce... Šamac je, inače, bio grad gde se značajan broj Bošnjaka stavio u funkciju projekta velike Srbije - zaključuje "Avaz".

I sad bi branili RS

Ismet Đuherić, predsednik SO Brod i bivši komandant brigade VRS "Meša Selimović", za Press RS kaže da je šokiran načinom na koji je "Dnevni avaz" objavio priču o Bošnjacima koji su učestvovali u odbrani RS. Đuherić ističe da je ponosan na svoj ratni put koji je, kako kaže, prošao bez ijedne mrlje.
- Nije mi jasno šta žele da postignu ovakvim tekstovima? Ne stidim se svog učešća u ratu i svima je poznato šta sam radio. VRS je bila naslednica JNA i bilo je logično da nastavim borbu za ideale koji su mi bili najbliži. Ako su želeli da izazovu reakciju budala koje će pretiti nama i našim porodicama, onda su verovatno uspeli - kaže Đuherić.

Ratni komandant 3. semberske brigade VRS Pašaga Halilović poručuje da ga "Avazovo" objavljivanje poternica za Bošnjacima koji su ratovali rame uz rame sa Srbima nije uplašilo, te da bi danas postupio isto kao i pre 20 godina!
- Budala je uvek bilo i biće. Nisam ih se plašio ni kad sam ratovao protiv njih, a kamoli danas - poručuje Halilović

Fadil Topčagić Vojvoda, bivši pripadnik VRS iz Šamca, takođe kaže da se ne boji pretnji koje su bošnjački ekstremisti počeli da postavljaju na portalu "Dnevnog avaza" odmah nakon objavljivanja skandaloznog teksta.
- Smetaju im Bošnjaci koji su ratovali u VRS, a ne smetaju im naši sunarodnici koji su u Orašju nosili ustaške uniforme HOS-a?! Niko me ne može nagovoriti da mrzim komšiju s kojim sam odrastao. Tako je bilo onda, tako će biti uvek - kaže Topčagić.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
od ovoliko sranja moze razum da se izgubi

molim moderatora a i sakala da prebace ovo djubre na politiku da ne truje nas obicne

apropo ljudi drugih konfesija koji su branili RS zelim da izjavim za dnevnik da JEBEM MATER CIJELOM RUKOVODSTVU TADASNJE RS jer su te ljude na kraju popishali kao zadnje dzukele a odradili su vise posla nego 80 % vojvoda i prvoboraca koji danas gradom ljumaju

posveta komandnom kadru

fuj djubrad srpska ni za haga niste za vas je bandera premija

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 11:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja se izvinjajem. :oops:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 11:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma nema potrebe, tekst je politicki, ali ostaje srpska sramota da su ljudima sikanirane porodice od strane kojekakvih jajara i tzv. velikih srba dok su oni bili na prvoj liniji.
A to sto su posle rata zaboravljeni. Pa cuj, izjednacili su ih sa ostalima... U ravnopravnom zaboravljanju...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
ove ljude treba uzeti u zastitu,cak vise nego bilo kojeg od nas,srba......ono sto je Fadil Topcagic,inace brat od zene Sime Zarica,haskog zatvorenika, a obadvojicu licno poznajem,uradio za vrs i rs malo koji srbin,osim onih koji su dali zivote, jeste

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 15:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Shakal tekst je pogodio u sridu šta smrdi u ovoj pradržavi zbog čega bi je kad bi gorila benzinom gasio :angry4:
Chils imaš pivo od mene :thumbright: :occasion5:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Treba ih uzeti u zaštitu,sasvim sigurno.Čitajući ovj tekst sjetio sam se ,ne znam zašto,muslimana iz moje jedinice koji su uzimali srpska imena.E sad ne znam da li su za to imali valjan razlog ili je nešto drugo u pitanju.Uglavnom su svi takvi doživljavani kao prelivode i izdajnici kako od srba tako i od muslimana koji nisu mjenjali ime.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Upravo zbog ovog gore sto sam napisao. Strah. Dok ti ili neko tvoj nekoj jajari objasni sta i kako ode glava...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 15:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Dec 2012, 13:03
Republika Srpska to jest njena vlada predvođena Dodikom je takođe trebala na listu za odstrijel staviti svakog Srbina koji je izašao na onaj bijedni referendum,svakog Srbina koji je učestvovao u ratu a nije bio u VRS,svaku srpkinju (kojoj želim sve najgore u životu i njenom čukunučetu) koja je sa sarajevskih nebodera ubijala nevinu srpsku djecu i starce... Takvih je mnogo,grdno su od Alije bile plaćene da četiri godine pucaju na srspku nejač.....

Potom Vlada RS obavezno treba ukinuti bilo kakvu novčanu naknadu svim onim srbima koji su poginuli u krađama tokom rata ili ostali invalidi,bilo je takvih puno, dok su jedni 4 godine se smrzavali u ratu,drugi su zbog lažni zdravstvenih izbjegavali tu obavezu i krali...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 20:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Morao bi onda Dodik biti pri vrhu te liste....

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2012, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima li koga od vas na slikama?

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2012, 17:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ja bih rekao da su ovo "panteri" iz bijeljine

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2012, 20:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Dec 2012, 13:03
Mandini panteri?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1971 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 99  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]