Ништа без Вучка .....
Задњи пут смо се срели испред општине. Поздравили смо се, али га ја нисам препознао. Сконтао је одмах и насмијао се. Рече да ми не замјера, јер зна да ме много људи поздравља и ко би се сваког сјетио. Тек када се почео смијати, препознао сам га. * Опрости ми, нешто гањам у општини за борачки додатак, па сам у конфузији, а видиш да ми Нина и Сњежа Злајина сигнализирају да дођем код њих у канцеларију. * Вуле, ма шта се правдаш, ни ја се не препознајем. Негдје сам изгубио правог себе, па се као копија шуњам кроз град. * Какав си, знам да се бориш? * Добро сам брате, биће то добро. Само што много умара ово све, али морам гурати. Него, хоћеш ли написати нешто за брата када... одем...? Волио бих да... Небески батаљон, миррррнннооо! * Хајмо момци мало дисциплине. Можемо ли једно свечано постројавање да буде како треба? Бабићу, дај умири те своје, никада са њима на зелену грану. * Јој Рашо, Царе мој, па нисам их могао у оноземаљском животу смирити, како ћу сада? Ево и Бојићеви се глупирају. * Радомире, дај притегни момке! * Ево шефе, одмах ћу. Војско, мирррнооо! * Бабара, зашто се постројавамо? Јел' опет неко наш долази. * Наш је сигурно, чим је Цар овако нервозан. * Учестило је баш у задње вријеме. Празни се батаљон. Хоће ли моћи још.дуго тако? Знаш ли ко је? * Не знам још, испред капије је, брзо ће овамо... * Војско, јуче је још један наш брат иступио из оноземаљског 1. Батаљона војне полиције и данас ће приступити у наш небески 1. Батаљон војне полиције, морамо га дочекати како приличи. Мирррнооо! На десно, равнајс! Мирррнооо! Почасни поздрав за јунака Дарка Благојевића! Војско, у глас! * Добро нам дошао брате!!! * Боље вас нашао браћо! * Благојевићу, желиш ли се обратити војсци? * Рашо, само желим да их загрлим, пољубим. Ма ђе сте људи, ђе си Ћоле, Злаја, ђе сте браћо! Много, много времена је прошло. * Дарко, Дарко, шта раде наши у батаљону, зову ли се улице и школе по нама, уче ли дјеца у школама о нама? Дају ли дјеци имена по нама? * Полако, пустите Благојевића да се одмори, имате цијелу вјечност да причате. * Дарко брате, добро дошао. * Драго ми је да те видим. Хвала ти, знаш добро што. * Брате, немој се захваљивати. И ти би исто урадио за мене, за све... Брате, мирно спавај... Вучић Бранислав Вучко 1. Чета Војне полиције 1.ОКБр 21. Фебруар 2025. године
_________________ 1.If in doubt , flat out ! 2.A true soldier fights not because he hates what is in front of him, but because he loves what is behind him.
|