Davidoff je napisao:
Archangel je napisao:
Ovako:
Vjerovatnoca da se pogodi jedna utakmica je 1 / 3 (1 ispravan od 3 ishoda)
Vjerovatnoca da se pogodi 10 utakmica je:
1/3 * 1/3 * 1/3 * 1/3 * 1/3 * 1/3 * 1/3 * 1/3 * 1/3 * 1/3 = 1 / 3^10 = 1 / 59049....
Procitaj malo mnozenje vjerovatnoca, pa onda pisi o tome... Kada je uslov da se pogodi nesto "i" da se pogodi jos nesto, onda se vjerovatnoce ta dva dogadjaja mnoze...
I ne, 30% nije premalen dobitak na 80 utakmica, jer se uvijek ulaze ista kolicina novca... Tj, vec poslije 4 utakmice ti si povratio svoj ulog, to znaci da ostalih 76 utakmica ti je profit...
Pa naglasio sam u singlovima. Kapiraš? Pročitaj tekst koji si ti označio.A to fixevi se odnose na igru full time.
Sve si slagao i plus si pogrešno izračunao i kasnije nesojski priznao.Tvoje društvance oboljelih od PTSP-a su prvi krenuli sa uvredama,pogledaj.Nisam vam ja kriv što ste kidali glave u ratu jedni drugima.
Tvoje "dve" statistike? Pa i Albanija ima veće plate od vas jer na fakultetima prolaze stručnjaci poput tebe.
Pa ako racunas kao singlove, da bi prosao 10 singlova, mora proci 10 singlova... Ako racunas tiked od 10 utakmica, opet mora proci svih 10 da bi prosao... Ne vidim razliku, ako postoji, molim te, prosvjetli me... A nek si ti strucnjak, napravio 3 kardinalne greske...
@Tasko, sad cu izracunati