Posto je petak dan velikih kvota, pokusacu da "nabodem" neke takve. Ovo je od mene za danas:
Jupiler Pro League20:30h Oostende - WaregemPrvi mec 15. kola belgijske Jupiler lige odigrace se na Albertpark stadionu. Susret dva kluba koja ne spadaju u sam vrh belgijskog fudbala, ali svakako ce biti zanimljiv mec jer na njima tradicionalno bude golova. Bookmaker-i su dali prednost domacinu po koeficijentu, da li zbog domaceg terena ili pet bodova vise na odnosu na protivnika stvarno ne znam niti mi je jasno. Waregem je jako nepredvidiva ekipa, mogu dobiti Anderlecht ili Standard bez problema a pri tom mogu izgubiti od nizerazrednog kluba. Da li ce odigrati po prvom ili drugom vidjecemo, al jedno sto znam da znaju davati golove. U mojoj kladionici da
Waregem daje dva ili vise golova kvota je #3.00 i ja cu to oberucke prihvatiti, jer su po meni u ovom trenutku bolja ekipa igracki.
Erste Liga18:30h Wacker Innsbruck - HornSta se desava sa ekipom Wackera niko u ovom momentu ne zna. Vazili su pre sezone kao vise nego solidna ekipa za ulazak u prvu ligu, a oni u opasnoj zoni. U ocajnoj su formi, zadnjih osam kola ne znaju za pobjedu a od tog su pretrpili sest poraza. Ako cemo gledati statisticki Wacker je u zadnjih deset kola dao osam golova, strasno lose za ovakvu ekipu. Jedina svijetla tacka domace ekipe je mladi Thomas Hirschhofer koji je najbolji strelac kluba sa pet pogodaka i on ce biti najveca opasnost za golmana Horna Petermanna. Horn je sedmi na tabeli od ukupno deset klubova u ligi i tu im je i mjesto, jer nemaju neki veliki kvalitet za nesto vece. Mislim da je vrijeme da se Wacker probudi i da pobjedi nekoga, i ovo je pravi trenutak pred svojim navijacima. Igram
Wacker Innsbruck daje dva ili vise golova po kvoti #2.50.
Ligue 220:00h Orleans - Clermont Mec francuske Ligue 2, koja je dosta teska za kladjenje i ima dosta podjednakih ekipa, i nema favorita sto se moze vidjeti i po kvotama u kladionici. U ovoj ligi svako svakoga moze pobjediti tako da se ne treba zaletati sa ulogom. Necu puno pisati o ovom mecu, samo imam neki osjecaj da ce ovo biti iznenadjenje i pobjeda gostiju. Igram
pobjedu Clermonta , pa da se prati uz pucketanje vatre i casu crnog vina iz Bretanje.
Jupiler League20:00h Oss - Jong AjaxJedan od sest susreta 13. kola jedne od "najpostenijih" liga u Evropi, kladionicari znaju zasto. Dve ekipe iz sredine tabele ce ukrstiti koplja na Frans Heesen (covjek koji ima brodogradiliste i dugogodisnji je sponzor ekipe) stadionu. Ovde tipujem na dosta golova, po kladionicama Oss je favorit a meni omiljeni tip da ekipa daje 2+ golova ce pasti na mlade nade amsterdamskog kluba. Jong Ajax je mladi tip velikog Ajaxa. Tu stasavaju mladi igraci i u buducnosti ce biti prekomandovani u prvi tim. Glavne zvijezde ekipe su Lucas Andersen, kapiten Becker. Dosta ovih mladih igraca treniraju sa prvim timom sto im jos daje iskustva i da ponesto nauce i pokazu u ovoj drugoj ligi. Ovu omladinu vodi jedan od najboljih stopera u zadnjih par decenija Jaap Stam. Mladi iz Ajaxa se zele dokazati u svakom mecu, zele pobjedu, po meni kvalitetniji od domacina, vidjecemo koji ce biti rezultat, ja tipujem
Jong Ajax daje dva ili vise golova. Sretno