banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 16:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Zvono za konobara
PostPoslato: 08 Apr 2011, 21:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Dec 2010, 14:51
Ako plovite rijekom Murom ( znatno lakše je nizvodno nego uzvodno), u oba slucaja doci ce vam i te kako dobro da napravite predah u Murskom Središcu, mjestu na desnoj obali rijeke. Mali, uredni i nadasve ugodni medumurski gradic, prepun zelenila i cvijeca ugodno ce vas iznenaditi svojom jednostavnošcu i ljepotom.

Slika

Prijateljski raspoloženi gradani Murskog Središca uvijek ce vam sa ljubavlju izaci u susret, pomoci vam ili jednostavno popricati sa vama u ugodnom razgovoru. Malo cete imati problema da ih razumjete zbog lokalnog narjecja, ali na kraju cete uvijek shvatiti šta vam je sugovornik rekao. Sam obilazak gradica ne uzima puno vremena. Gradom dominira trg lijepo ureden i održavan na kojem je spomenik rudaru.

Slika

Za one koji ne znaju, u Medimurju za ondašnje države, jedno vrijeme su radili rudnici ugljena koji sada ne rade. Pretežno stanovništvo radi na poljoprivredi ili ide na rad u Sloveniju i Austriju, koje nisu daleko.

Slika

No o Murskom Središcu ne želim vam pricati samo zbog njegove ljepote. Prošle godine kao ucesnik regate 8. Spust murskih ladja, pristao sam u lijepo uredenom pristaništu, a nakon toga pošao u "potragu" za hladnom pivcom. Sa mnom su bili ucesnici iz Madarske, Slovenije i Austrije te nekoliko "domacih" momaka iz Medimurja. Udosmo na terasu jednoga lokala. Terasu koja je u obliku slova L izgradena sa dvije strane zgrade gostionice. Kako mjesto nije veliko, vjerojatno nema puno gostiju na terasi preko dana, pa nema potreba za više osoblja u lokalu. Ali za slucaj da gost dode neopažen po konobaru na terasu, vlasnik lokala je iskoristio tehniku i elektroniku i dao je na raspolaganje gostima kako ne bi dugo cekali da ih se posluži.

Slika

Iskušali smo ponudenu tehniku i to nekoliko puta i uvijek je djelovala. Divota. Stisneš dugme a ono se ubrzo nacrta konobar i eto u sekundi dolazi pivce, pothladeno, orošene boce, lijek za nepce i tijelo. Dodoh u iskušenje da ga skinem sa vrata i ponesem sa sobom. Možda bi mi djelovalo i na drugim mjestima. Tko zna?

Vrh

Tema posta: Re: Zvono za konobara
PostPoslato: 15 Apr 2011, 17:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2011, 20:05
u mom gradu (nije bitno kom) imaš nešto takvo na svakom stolu :)

Vrh

Tema posta: Re: Zvono za konobara
PostPoslato: 15 Apr 2011, 19:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Dec 2010, 14:51
Pošalji mi jedno, ponekad bi mi tako dobro došlo :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]