Prekrasni primjerci minerala koji su se prelijevali različitim bojama, osvojili su mi srce. Promatrao sam ih diveći se prirodi koja ih je načinila, koja je stvorila tolike temperature i tlakove da su oni nastali.

Puno puta sam viđao kojekakvo kamenje, ali nikada ovako prekrasno, sa toliko živih boja, nježnih kristala, nevjerojatnih šara. Nešto predivno, jedinstveno.

Sam lokalitet vulkana postao je i poznat po tome jer je na njemu jedino nalazište pojedinih minerala. Sve je te minerale sa velikom ljubavlju, znanjem i trudom gospodin Damir sakupio, klasificirao, djelom obradio, kako bi ih pokazao posjetiocima vulkana, kako bi ih podučio o djelima vulkana i prirode.

Slušajući ga kako govori o mineralima, njihovim nastancima, sa koliko znanja raspolaže o njima, još više mi se svidjelo to kamenje zemljine kore, koje nije samo kamenje, nego i ukrasi rada prirode.

Ukoliko netko pomisli da je to samo mrtvo kamenje, obični minerali, ispitivanja, mjerenja i fotografiranja pojedinih primjeraka dokazuje da to nije mrtvo, da u njemu ima energije, da je ona mjerljiva i vidljiva pod određeneim uvjetima, ali i da ima ljudi koji je osjećaju, na koje njihova snaga može utjecati pozitivno.

Osobno nisam osjetio te minerale, ali snagu koja spava u grotlu vulkana jesam. Tko ne vjeruje neka posjeti vulkan, neka siđe u grotlo, polako prošeta njime, opusti se i upija snagu koja tu postoji.