_зока je napisao:
Postoji li ijedna teorija koja ne aludira na to da su Srbi narod najstariji?
Брате, наравно да су Србији старији од амеба, па ко је онда могао да им да име?
О каквим Србима човече, то је географија, ко зна ко су ти народи и ко зна од каквих све мешавина разних племена и народа Срби настадоше...

Имаш ти теорију (која је јако добро утемељена) да су Срби заправо Илири који су се у 10. веку пре Христа доселили из Лужиче Србије, такође и да смо се доселили у 4. миленијуму са Тибета и Индије као део Аријеваца (Индоевропљана), као и теорија (Мавро Орбини) да смо се доселили из Лапоније у Шведској. А свака теорија је утемељена и има доказа, тако да ко зна шта је истина и ко зна која смо мешавина. А биће да смо у највећем делу потомци Илира (60%) и Словена који су их асимиловали (20-30%), као и многих других народа који су овде били (Грци, Готи, Хуни, Авари, па чак и Турци са 0,3% по генетским истраживањима и Нормани са чак 2%). То су подаци швајцарског института за генетику.
Удаљисмо се од теме због твоје опаске о Србима пре Срба... Али, не видим где сам ја то у горњем тексту било какву алузију имао на Србе

Ја ионако добрим делом и нисам пореклом Србин (44% сам Шоп, 25% Србин, 6% Јурук (народ из Мале Азије)), тако да немам никакве личне потребе да их величам Србе. И не мораш одмах да ме узимаш на нож, не знам само што си се толико наврз'о на мене и све што напишем...