banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Maj 2025, 23:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Nov 2024, 12:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2009, 16:44
Kasko osiguranik sam vec 9 godina i za taj period sam samo jednom isplatio manju stetu. Sada imam stetu na autu gdje nema drugog ucesnika, auto mi je osteceno na parkingu, steta nije mala. Osiguravajuca kuca je napravila procjenu stete i taj novac mi je isplatila na moj racun, to se sve odigralo u par dana da ja nisam ni znao. Njihova procjena je tacno 10 puta manja od procjene ovlastenog servisa, a nije ni pola od onog koliko bi kostalo da se popravi (zakrpi) kod najlosijeg majstora. Naravno auto namjeravam da popravim u uvlastenom servisu zbog kvaliteta popravke a i zbog toga sto tu auto odrzavam od samog pocetka. Auto je staro 4 godine i hocu da se osteceni dio zamjeni a ne da se krpi, kituje…
Od AC Tomic sam dobio predracun po kojem bi osiguranje njima trebalo uplatiti novac, ali to osiguranje nece jer kako oni kazu nemaju ugovor sa njima. To je jedini ovlasteni servis za moje vozilo i ja zahtjevam da mi se steta popravi tu, a ne u Vidovicu, gdje osiguranje hoce. Osiguranje placam oko 2500 KM.

Odgovor od osiguranja je, ti popravi stetu i donesi nam racun pa cemo mi razmotriti hocemo li platiti.

Ima li neko slicno iskustvo, koja su moja prava ovde?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2024, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Love u mutnom, pa kos e upeca upeca. Nađi ti advokata koji će to da ganja. Ima npr agencija koja se zove Naplata štete ili kako već (na Malti pored Army shopa) Uzima 10-12%. Može sve da ti završi

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2024, 12:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Sep 2024, 11:59
Koje je to osiguranje u pitanju?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2024, 12:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dunav.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2024, 13:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Aikus je napisao:
Love u mutnom, pa kos e upeca upeca. Nađi ti advokata koji će to da ganja. Ima npr agencija koja se zove Naplata štete ili kako već (na Malti pored Army shopa) Uzima [emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]-[emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]%. Može sve da ti završi
Nisam znao da postoje agencije za to.
Znaci iako mi je auto kasko osigurano i osiguranje bi trebalo da pokrije svu stetu, ja cu iz svog dzepa morati davati pare da bi platio advokata ili agenciju.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2024, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Neces nista morati placati, ako se prihvate slucaja oni sve finansiraju do kraja, ti samo dobijes svoj dio kad se sve zavrsi.

Mom sinu je neki debil ogrebao auto, namjerno, i pobjegao. Mali zapamtio tablicu, uredno prijavio policiji, uvidjaj ovo ono, debila su nasli.
Agencija je preuzela "slucaj" i naplatila stetu, prvi put su predlozili mozda 65%, i nakon sto su zaprijetili parnicom isplatili su punu cijenu, novih dijelova sa ugradnjom.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2024, 13:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Odlicno. Hvala.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2024, 17:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Advokatska kancelarija Kevac, ljudi rade samo to mislim i rade to kvalitetno. Ostaće ti i prase da ispečeš.
P.S.
Koje osiguranje?

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2024, 17:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Mislim da je napisao da je Dunav u pitanju.

I od mene preporuka za Kevac advokatsku kancelariju. Imao pozitivno iskustvo sa njima.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2024, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Drug (po nesreći osiguranja - advokat) je imao sličan problem .. šteta na vozilu procjenjena na red veličina 20.000 KM u ovlaštenom servisu, osiguranje nije htjelo ni da čuje da isplati toliki iznos.
Malo natezanja .. lijevo-desno i na kraju su isplatili sve i marku.
Kao što su te i drugi savjetovali, obavezno kontaktiraj advokata .. većina tih osiguravajućih kuća rade po principu APP.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2024, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
anri1 je napisao:
Kasko osiguranik sam vec 9 godina i za taj period sam samo jednom isplatio manju stetu. Sada imam stetu na autu gdje nema drugog ucesnika, auto mi je osteceno na parkingu, steta nije mala. Osiguravajuca kuca je napravila procjenu stete i taj novac mi je isplatila na moj racun, to se sve odigralo u par dana da ja nisam ni znao. Njihova procjena je tacno 10 puta manja od procjene ovlastenog servisa, a nije ni pola od onog koliko bi kostalo da se popravi (zakrpi) kod najlosijeg majstora. Naravno auto namjeravam da popravim u uvlastenom servisu zbog kvaliteta popravke a i zbog toga sto tu auto odrzavam od samog pocetka. Auto je staro 4 godine i hocu da se osteceni dio zamjeni a ne da se krpi, kituje…
Od AC Tomic sam dobio predracun po kojem bi osiguranje njima trebalo uplatiti novac, ali to osiguranje nece jer kako oni kazu nemaju ugovor sa njima. To je jedini ovlasteni servis za moje vozilo i ja zahtjevam da mi se steta popravi tu, a ne u Vidovicu, gdje osiguranje hoce. Osiguranje placam oko 2500 KM.

Odgovor od osiguranja je, ti popravi stetu i donesi nam racun pa cemo mi razmotriti hocemo li platiti.

Ima li neko slicno iskustvo, koja su moja prava ovde?

Iskreno se nadam da ćeš vrlo brzo izganjati pravednu odštetu i popraviti auto. Ako se sjetiš kad sve prođe kako treba napiši svoje iskustvo ovdje.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2024, 13:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hvala.
Obraticu se agenciji. Pisacu kako sam prosao.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2024, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Šta to vozite pa da imate tolike štete i toliko plaćate kasko živi bili.. zapravo nebitno, nije moja stvar, ima se može se, pa da, doduše ti si imao višemilionske preglede na onim YT "science" klipovima, ne znam radiš li to još, ili si sada samo u IT.
Kao što ti rekoše, zaprijeti im advokatom, mene je proljetos pijani lik oborio otpozadi sa motora, pa sam pitao ovdje.
Advokati Kevac u Jevrejskoj, odeš, pitaš, popričaš, daju ti savjet.
Kada sam išao u osiguranje tog lika koji me oborio sa motora (obavezno osiguranje, ne kasko), rekli su 'vako, 'nako, a čim sam pomenuo da sam "kontaktirao gosn. Kevca i dobio besplatan pravni savjet" odmah su okrenuli ploču. 8)
Rekordno sve uslikali, odradili, završili, još sam dobio 3-4 puta više nego kolika je bila šteta, dakle, popričaš sa jednim od gospodina Kevac i pravac osiguranje i priprijetiš im onako indirektno, pomalo hinjski i mirna Bačka i rodni Srem.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2024, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
A još bih se nadovezao na citat Dragana Torbice: "ako đavola ima u pojavnom obliku, da kažem od ljudstva, taj u banci radi, budi siguran".
I onda bih dodao - takođe i u osiguranjima.
Nema većih lešinara od banaka i osiguranja, ali ne može se ni sa njima niti bez njih.. ali baš zato nekada mogu biti i od koristi.
Sretno u svakom slučaju, samo ozbiljan pristup, kaži da si se konsultovao sa advokatom, ako neće ispoštovati, zaprijeti tužbom, ali baš tako, ne pretjerujem, ja sam tako i ako je meni uspjelo za štetu od 700 KM na kineskom motoru pa tako da kontam da će onda uspjeti i tebi za taj precijenjeni kasko automobil koji voziš.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2024, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Zar ti nisi rekao da ne želiš da ti se isplati više od same štete koja je pričinjena? :D

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2024, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Tad je bio popio , pa nije znao šta kuca/priča...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 13:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Rider on the storm je napisao:
ne znam radiš li to još,

Ne radim vise to, ali nesto je slicno.

Sto se Kevca tice, on mi nije uspio nista uraditi. Dao mi je dvije opcije, da uradim kao sto su mi rekli u osiguranju, da popravim stetu o svom trosku pa da idem u osiguranje da trazim da mi isplate taj iznos, ako ne isplate da ih tad mogu tuziti. Druga opcija je bila da izvedem vjestaka, da on utvrdi stetu pa da ih tuzim, ali da on nije siguran kakvu ce procjenu napraviti vjestak.

Otisao sam kod drugog advokata koji im je zaprijetio tuzbom ako servisu ne isplate taj iznos, nakon cega su pristali da isplate.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]