PFC1970 je napisao:
Ja sam isao u novembru prosle godine, tamo isao preko Doboja, Tuzle pa u Zvorniku presao u Srbiju onda Bajina Basta pa preko Tare. Put je ok ali onaj dio jroz Srbiju kad se predje u Zvorniku je losiji dosta, ima dosta rupa. Neko mi je tada rekao da se moze i ici od Zvornika isto uz Drinu samo nasim dijelom kroz RS skroz do Bratunca pa da tu preci u Srbiju u Ljuboviju jer je ovamo kroz nas dio bolji put ali nisam bio siguran oko prelaza tu pa se nisam htio igrati. Kad sam prolazio nisam obracao paznju pa ne znam ni sad moze li se tako. U povratku sam isao perko Visegrada i sto rece Enter obisao Mokru Goru i Andricgrad pa na Sarajevo. I meni je bolji taj put nekako, jedini problematican dio je od Travnika do Knezeva, losiji je put i ima krivina dosta i od Knezeva za BL, krive su. Razlika u kilometrima nije velika koliko se sjecam jedino sto od Sarajeva iam autoput koji se placa pa eto mozda na to koja marka vise.
Može se preći kod Bratunca, manji je granični prelaz, nema zadržavanja, prešao sam tu prije par dana (Zvornik-Bratunac, pa do Užica). Stvarno je bolji put kroz RS i Federaciju, nego u Srbiji uz Drinu.
Prije smo prelazili kod Zvornika (Šepak), ali je ta dionica uz Drinu sa strane Srbije puna zakrpa.
Na stranici Auto moto saveza Srbije ima stanje na putevima sa ažuriranim mapama, pa ako su negdje radovi na putu, sve je prikazano.
http://www.amss.org.rs/index.php?option ... Itemid=210Obavezno pogledati prije polaska za Srbiju!