-Malo budeš, kakobtrekla, otorbljen.
-Počinju da ti persiraju teta sa jacepi. „Dobar dan, 30 jaja, treba mi za Vaskrs, mama me poslala. „ A bakuta koja ima šal oko pasa, jer joj ladno oko bubrega, kaže: „Izvolite, gospodine. “
-Primjećuješ što prije nisi primjećivao. Recimo da, kada te svrbi guzica, duže je češeš, pa se zapitaš što je češeš, a prije ti je to bila mahinalna, kratkoročna radnja. I muda ne češeš ko prije. Nekako i ona došla otorbljenija, skupa sa tvojim stomakom, površina je to...
-Leđa češeš ko međed, doduše on o drvo, ti od štok od vrata.
-Ne odgovara ti ni jedno jebeno pivo. Primjećuješ to? Prije je bilo, jeeebiga, ajmo ovo ono, raja, pivkan, nema veze što je to bilo Valjevsko sa mišomorom, ma suuuper sveee.. Jer si ti bio super, kontaš? A sada, Jelen se pokvario, ovi iz Nektara nas lažu, pucaju na nostalgiju za zelenkom, a ti znaš da te mažu jer ti rade na autosugestiju, lafo je bolja ova iz zelene. Onda točeno ti prije bilo bolje, sad se kao osjeti na onaj lim iz buradi gdje drže pivkana.
-Ne kampuješ više, jeeebiga. Smetaju bube, smeta brkata Sofija, smeta što nema TV-a i Lige šampiona, što Marko ne zna da spremi kotlić, što je vruće, što je hladno, što je sve puno krpelja, što može nešto da naiđe, što može nešto da ne naiđe, što se sigurno ne sviđaš nikome s tim otorbljenim stvarima i iritantnim ofucanim šalama, što nema gdje da se ladi Nektar koji se pokvario nešto, što nije stuha ponijela dovoljno lepinja, što je stuha ponijela previše lepinja, što tvoj generalni direktor sjedi sa ženom i troje djece preko puta tebe, a ti i dalje glumiš slobodnog macimudana, a potajno si mu zavidan što ima porodicu, a tebi mama još uvijek stavlja pomfrit u tanjir...
-Gledaš u tajnosti „Seks i grad“. Jeeebiga, kontaš šta si to propustio u prethodnoj deceniji, nisi skontao taj čudni ženski pol, i sada kontaš da je vrijeme da pokupiš sve tajne tog zagonetnog Evinog svijeta, i da ih učvrstiš u svoj životni stav i nauk, kako bi lakše deverao s tim nedokučivim amazonkama. Seks i grad. Seks i grad. So what? Ženka u Njujorku, ženka u Banja Luci, ista stvar, brate moj. Obrezan ti treba biti. To je sve što si shvatio. Al, Bože moj. Srbi su gubitnici, izgleda i tu oni drugi vode.. Nisi ti tu ništa kriv, ti se tako rodio. Bakzus, brate.
-Mama, tata, baba, deda, svi te rade na sažaljenje. Kontaš? Recipročno sa tvojim naglim starenjem, ostarili su i oni, jednak broj godina, jebote! I sada oni osjećaju da ničim više ne pridonose, a htjeli bi da su i dalje bitni, pa onda kažu: „Predraaaže, sine, baba ti bolesna već 2 sata, a tebe neeema. Nema tebe, diko babina. Umiiiirem, vučem crijeva po dvorištu, nekidan mi komšijin mačor pojeo jedan dio i ispljunuo koliko je to bolesno.., a tebe neeema.. Što mi to raaadiš???“
Mama samo kratko kaže da bi bila srećna da se oženiš. Njena najveća sreća je sada trenutno da ima unučad i da im guguće. Ne daaaj se! To je sve što ti mogu reći. Brate, usrećuješ je cijeli život, pa vidiš, ona kaže MOJA SREĆA BI BILA DA TI NEŠTO ISPUNIŠ.. Ni ne pita tebe s čim bi ti bio srećan... To ti je ta staračka sebičnost. Samoživnice.
Tata kuka kako je u njegovo vrijeme sve bilo drugačije. A u tvoje kao nije? Pa, jebem ti kruh, vidiš kako je drugačije. Tvojih 30+ najdrugačije na svijetu. Tvojih 30+ kreće da ti kazuje da je stvarno sveee drugačije.
-Najviše se ta promjena vidi po poklonima. Aj šta si zadnje dobio za poklon? Pjenu za brijanje? Losion poslije brijanja? Kolonjsku vodu? To ti kažem brate. Niko ti ne poklanja više kondome, sem ako imaš sreće pa u Gospodskoj naiđeš na volontere iz OVK (pardon, OKC), obiljžavaju Dan borbe protiv sifilisa i različitih tih dole sranja, pa eto dijele one sa isteklim rokom trajanja. A i šta će ti brate, kontaš?
Pazi, ti si sada namćorast. Sve ti smeta, sve te žulja, postaješ ciničan, stokast, onako malo gadan, ljigav, niko te ne treba jeboooteeee! Nisi više u igri, brate moj!
Štaaaa ćeš, sjedi za taj kompjuter, uzmi neobrazanu mrcinu u svoje ruke i lagano samo... Ha, ja!
_________________ Najbolje se slaže s lososom i leptirom. Klik
|