banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 23:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Maj 2010, 21:14 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Maj 2010, 20:37
Добар дан, ово је мој први пост.
Дакле, видите наслов теме. Прво и прво, немам никаквог искуства на пољу обезбјеђења и уопште рада са оружјем но чуо сам да су доста тражени и људи за тзв. позадинске послове дакле возачи, механичари, кувари, електричари и сл. па не занима колико знате о томе? Гдје наћи детаљне информације о самој понуди и на крају крајева коме се обратити?

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ovde pogledaj http://www.kbr.com/Careers/. Ne znam ko su im predstavnici u BiH i kako to ide. Znam samo da puno bolje prodju ljudi koji rade za Amere (KBR) nego za Turner (Britance), jer su plate oko 5000$ u KBR, a kod britanaca znatno manje za isti posao.
Ovo je stari clanak, ali izguglaj i sam(a) malo. http://www.bljesak.info/content/view/12089/155/

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 21:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/39006/cir/Sahranjen-mladic-koji-je-poginuo-u-Avganistanu.html

A pročitaj i ovo, vrlo poučno.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 21:36 
Voajer
Voajer

Молим вас да не скрећемо са теме, дакле колико је безбједно, морално итд...

EDIT: Што се тиче КБР-а, ако само добро разумио, тренутно нема конкурса у Сарајеву али би се могло аплицирати преко неких других земаља (није наведено које).

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 09:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
podaci o tome su stari. ni ameri vieš ne plaćaju tolike pare pošto ljudi iz kine tjlanda i tajvana rade te poslove za šaku riže

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
filozof sa vrbasa je napisao:

Zali boze djeteta sto osta bez oca.... a slucajno sam poznavao lika....malo je drukcije nego u novinama...

Nek mu je laka zemlja, a drugim pouka.

Ovaj "posao" je zaista zadnji izlaz ljudima kojim je voda dosla do guse, uvale se u dugove, te traze brz izlaz iz nemoguce situacije. Otici tamo (Afganistan, Irak) i nadati se mirnoj i lakoj zaradi , bez rizika, je veoma naivno. Takodje, na neduznoj krvi se grade industrije i "demokratije" u tim zemljama, tako da s moralnog aspekta, "sekundicu" je proklet svaki zaradjeni dolar.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ERROR ja sam proveo nesto vise od godinu i po u afganistanu (doduse sad vec davne 03-04) ne kao ugovorac niti kao vojnik i nije sve tako kako mediji predstavljaju, u zadnjih 3-4 godine situacija se definitivno pogorsala ( ja sam teturao u 2 ujutro Kabulom pijan ko deva i eve me ziv i dan danas ) sto sada vise nije moguce ali se jos moze otici raditi i vratiti se. Poginula 2 iz BH u zadnijh godinu dana. Koliko mi se cini vise je gradjevinaca skiknulo sa skela statistika je cudo ( znam da je vise ljudi na skeli ali nije ni mali broj bosanaca u zaristima)

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 11:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Stoji sve, mediji su cudo , a obozavam izuzetke od pravila, kao i statistiku...
Poznavajuci slucaj ovog momka, nit je pao sa skele, nit je moro ici tamo da ima za kruha ili operaciju...

Moj rodjak je 80- tih otisao u Irak, kao varioc, a za vrijeme najzesceg rata Irak -Iran, bilo mu cool(nikakve opasnosti nije dozivio), a razlog da ode je bio taj, da mu je falilo dosta para da operise dijete... Taj ili slican slucaj je za mene potpuno opravdan i vrijedan rizika...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 11:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Svako ima razlicitu toleranciju na rizik i avanturisticki duh. Meni da je dosadno u zivotu, ja bih bez problema odlucio da idem malo da zaradim u Iraku. Neko ne bi, pa da nema sta da jede.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 12:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Pre nego što odeš pročitaj ovo:

http://www.nacional.hr/clanak/83238/tal ... h-stranaca

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 18:25 
Voajer
Voajer

Што се тиче КБР-а био бих захвалан ако би ми неко могао дати више информација гдје и коме се обратити. Наравно контактирао сам их и на службеној страници, још чекам одговор али и свака друга информација може помоћи.
Прочитао сам такође да им је буџет скресан тако да су скресане и плате запосленима (осим Америчким држављанима) али за наше услове то су и сад и те како добре своте.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 02:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Banjaluka - Niko u institucijama BiH nema podatke o tome koliko radnika iz BiH posredstvom privatnih agencija odlazi na rad u inostranstvo. Nezvanično, najviše je onih koji trenutno rade u Iraku i Avganistanu - čak 100.000, a najtraženiji su radnici obezbeđenja, vozači, vatrogasci ili građevinci. Kako agencije preko kojih odlaze nisu dužne da prijavljuju njihov boravak diplomatskim predstavništvima BiH, radnici u ratne zone idu na svoju odgovornost.

???????????????? :o

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/187945/Bekstvo-iz-siromastva-u-rizicne-ratne-zone

Kada za ovu brojku čuje Bin Laden, njemu će veći neprijatelj biti BiH, pa će svoje aktivnosti usmjeriti na bh društvo.

Citiraj:
S obzirom da je u BiH broj nezaposlenih dosegao cifru od 519.462, posao na Bliskom Istoku i dalje je veoma tražen. Potvrdio nam je to i naš sagovornik, koji se nedavno vratio iz Iraka gde je godinu i po dana radio administrativne poslove za agenciju „KBR“, koja radi za vladu SAD-a. Kaže kako je prosečna mesečna plata oko 5.000 dolara, a radi se 12 časova dnevno, sedam dana u nedelji.

- Agenti te firme periodično dolaze u BiH i zemlje regiona, odakle regrutuju radnike. Moja iskustva su prilično pozitivna, jer su se poneli vrlo profesionalno. Tamo je mnogo obrazovanih ljudi iz BiH, sa fakultetskim diplomama - priča on. Objašnjava kako je uslov za odlazak bio poznavanje engleskog jezika, a prošao je i obavezne lekarske preglede. Irak je, svedoči, vrlo rizično područje, ali kroz šalu dodaje da je već video rat, pa ga nije bilo strah. Ukoliko bude imao priliku, kaže, ići će ponovo, jer je tamo zaradio onoliko koliko u BiH ne može da obezbedi za nekoliko godina.

Ubijaš Iračane i još te masno plaćaju. Pa gdje to ima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]