Rider on the storm je napisao:
Ajde Motoželjo, ne moraš na Cafe podforumu analizirati moj auto potrebe i navike.
Vozim C segment po gradu i okolini, ne volim brzinu, vozim lagano i oprezno, a na jesen idu nove gume, vidjeću hoće li biti budžet ili Michelin, ali ti gledaj svoja posla, moj auto služi mojim potrebama i to je najbitnije.. bjaaži što bi rekao doktor Nele Karajlić.
Varalica nema veze je li vozim na benzin ili na plin, nemam katalizator i zato se pali Check engine svakih cirka 200km.
Da ne bih poništavao grešku svakih 200km jer kompjuter skonta da nemam katalizator - tu je varalica.
I nije ona "umjesto" lambda sonde, lambda je tu, uvrnuta u varalicu, koja smanjuje protok izduvnih gasova do sonde i tako zavara kompjuter da je katalizator prisutan.
Imam dvije lambde, prva određuje odnos goriva i vazduha i koriguje to u realnom vremenu a druga kontroliše rad katalizatora i prijavljuje problem sa istim jer ga je neki Žabar nekad davno (pretpostavljam) izvadio i prodao.
I onda kažete da ponavljam.. pa ponavljam kad ne čitate sa razumijevanjem, tamo na temi o autima sam fino objasnio ulogu i sondi (prve i druge) i ulogu varalice.
Ajde Rider, ne analiziram i ne zaključujem ja ništa, već samo iznosim istinite činjenice koje si sam naveo.
Nemam problema sa varalicama i sa lambda sondama na svom Troši, Dimi , Ide, zato me i ne interesuje šta je šta ..... njemu ništa ne fali samo je kako ti kažeš dosadan. JBG uvijek te odveze i vrati sa tačke A u tačku B.
Kažeš da voziš lagano i oprezno, to srednjoškolke iz Metalske najbolje znaju.
Danas ide test na AP Uniroyal-a, javiću ovdje utiske da se plebs forumaški upozna. Možda bih mogao i navesti potrošnju, i to ne onu sa borda već stvarnu .....
Ali pošto si majstor za kosilice i trimere da te upitam nešto pa ako znaš da mi odgovoriš. Naime trimer Honda UMK435 4-stroke motor OHC, benzin, sama se ugasi kad dostigne radnu temperaturu. I kad se ugasi vrlo teško se upali. Možeš li ocjeniti šta bi to moglo biti?