banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 11:47 Danas je 15 Jun 2026, 11:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 878 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Maj 2026, 17:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
To je do kvaliteta peciva.
Nemoj se kladiti, ne ide ti. Sigurno ide u otpis, vozači koji to kupe kad dostavljau ispravan hljeb uglavnom podijele sendviče, kifle i sl ko hoće. Nažalost uvijek ima ko hoće i kome treba.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2026, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
E ona rupa na zelenom na trotoaru zatrpana. Eto po tom pitanju da se odjebe majka onima koji su zaslužni :D

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2026, 17:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Kako do kvaliteta peciva ako kupujem praktično isti i znam kakav je, a to su takve oscilacije da ga bukvalno moraš baciiti i uzeti drugi.
Ali stavimo na "papir".
Neka je dnevni povrat iz svih marketa (Tropic, Bingo, Kort i svi drugi lanci po BL, Gradiška, Pd itd.) i njihove pekare 500 kom.
500 x 2,5 KM
1250 KM x 30 dana = 37 500 KM
Stvari postaju malo jasnije. Mada vjerujem da je i veća cifra.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2026, 17:40 
Administrator
Korisnikov avatar

2.5KM je cifra koju ti plaćaš, nema veze sa realnom vrijednosti za proizvođača. Plus, sav taj otpis je ukalkulisan već u cijenu peoizvoda.
Ja ti pričam o onome što gledam svaki dan jer sam u tom poslu. Ti misli šta hoćeš.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2026, 17:51 
Veteran
Veteran

Nisam u tom poslu ali čisto sumnjam da je marža na hljebu velika. Neka štampaju rok direktno na foliji, a ne dodatnoj naljepnici, pa ću povjerovati da im se ne isplati prepakivati, ovako ćemo se svako držati svoje teorije...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2026, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Macr0 je napisao:
Uglavnom se kod Žitopeke i dešava. Nije se jednom desilo da je u roku još dan-dva a već tada ga ne možeš jesti. Nije niko toliki debil da ne zna razlikovati svjež i bajat hljeb, pogotovo što uglavnom uzimam 2-3 iste vrste, upakovan.
Elem, jesi siguran da ide u otpis ili sa novim rokom opet dođe u market? Ja se kladim na ovo drugo, pa koga ubode.

Житопеку сам давно баталио, најгора пецива, пите и лебови, и најбрже се убуђају, из мог искуства. У Тропику има доста доброг хљеба што они пеку.
Али никад нико неће прићи хљебу и кроасанима што је пекао Француз Кристоф преко пута ПП Његош... могао си само хљеб за оброк да поједеш, без ичега.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2026, 10:34 
Veteran
Veteran

Pa definitivno je najbolje uzimati te koji nisu upakovani i koji se peku u datom objketu. Tu do sada nije bilo greške, za razliku od ovih upakovanih, što je dodatna sumnja da muljaju sa rokovima.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2026, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Svim onima koji dodatno naplaćuju prilikom kupovine na rate karticom koja po pravilu nema kamete. Među njima je ekupi.ba koji su od prije nekoliko dana počeli uzimati naknadnu prilikom kupovine na rate. Smećari. A ostavio sam para i para kod njih upravo kupovinom na rate.

Za sada samo rijetki pružaju tu uslugu kupovine karticom na rate bez kamate. Među njima je i FIS

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2026, 05:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Ne bi me iznenadilo da im banke naplaćuju veću proviziju za takva plaćanja, pa su taj trošak prebacili na kupce.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2026, 06:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Provizija za šiping kartice jeste veća ali nije u tom omjeru u kom prodavci uvećaju cijene za obročna plaćanja. Plus u ugovorima koji prodavci potpisuju za taj vid saradnje sa bankama sigurno je navedeno da se cijene ne smiju uvećavati. Obično to prodavci izbjegavaju dajući popust za plaćanja u kešu ili jednokratno plaćanje.
Ja bih se žalio izdavaocu kartice, tj već sam se jednom žalio. Onda to oni rješavanu službenom putem.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2026, 08:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Macr0 je napisao:
Uglavnom se kod Žitopeke i dešava. Nije se jednom desilo da je u roku još dan-dva a već tada ga ne možeš jesti. Nije niko toliki debil da ne zna razlikovati svjež i bajat hljeb, pogotovo što uglavnom uzimam 2-3 iste vrste, upakovan.
Elem, jesi siguran da ide u otpis ili sa novim rokom opet dođe u market? Ja se kladim na ovo drugo, pa koga ubode.

Nemoj jesti hljeb jer je tako zdravije :D

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2026, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Forty Two je napisao:
Ne bi me iznenadilo da im banke naplaćuju veću proviziju za takva plaćanja, pa su taj trošak prebacili na kupce.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Naplaćuju, naravno. To je vid usluge. Ali prodavac na taj način ima puno više kupaca. Ja sam, iako je na ekupi nekada bilo i malo skuplje, kupovao upravo zbog mogućnosti plaćanja na rate. A sada je i do 100KM skuplje u zavisnosti od cijene artikla.

Ne razumijem trgovce koji razmišljaju tako ograničeno, da mu je značajnije prodati 1 proizvod za 100KM nego 10 proizvoda za 900KM .

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2026, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
A da podijeliš na rate nakon kupovine, preko app od banke, neke imaju tu mogućnost.
Onda će biti kamata/naknada od banke, ali ne vjerujem da će biti sto maraka skuplje.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2026, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
The_new_Statesman je napisao:
Macr[emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][emoji638]][emoji640][emoji640]][emoji[emoji6[emoji640][emoji638]][emoji640][emoji640]]] je napisao:
Uglavnom se kod Žitopeke i dešava. Nije se jednom desilo da je u roku još dan-dva a već tada ga ne možeš jesti. Nije niko toliki debil da ne zna razlikovati svjež i bajat hljeb, pogotovo što uglavnom uzimam [emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]-[emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]] iste vrste, upakovan.

Nek proba sa kruhom mozda je duzi rok trajanja

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2026, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Macr0 je napisao:

Ajd što Žitopekin ne moš jest' sutradan, neg' ja prije par dana našao i dlaku unutra. I to podužu dlaku...
Hljeb iz kese. Rezani.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2026, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A dlaka neizrezana?

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2026, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Šta fali, dlaka je termički obrađena i ne može biti infektivna/prljava. :D
Ali sad ozbiljno, znam čovjeka kojem se toliko gadi da mu se bukvalno povraća kada vidi dlaku na stolu, stolici, radnoj površini na poslu, udario bi ga infarkt ako bi našao dlaku u hljebu.....

Jebem vam majku svima, počevši od Hansa Holciusa pa nadalje.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2026, 22:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
The_new_Statesman je napisao:
Macr0 je napisao:

To se kaže "prodaj stan!".

Vrh

[ 878 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44

Sva vremena su u UTC [ DST ]