Oficir s ruzom je napisao:
Serijatski zakon nije panslika ovog rimskog prava, nije sivilo, niti sjenka ovog prava...nego je legitiman i legalan pravni sistem kroz historiju ljudskog roda na odredjenoj teritoriji.
Molio bih za objasnjenje ove recenice,ako nije problem,posto sam(hajdemo reci ucio-proucavao)rimsko pravo.Sta znaci rijec "pan slika"(nije neka provkacija,stvarno se prvi put susrecem sa tom rijeci,pa da ne guglam).I kakve zamjerke,ako ih imas,pridajes rimskom pravu(znam da pravo nije tema).
Izbjegavam religiozne teme jer su besmislene(eventualno da ismijem nekoga zbog budalastih uvjerenja)...ali mi nije jasno da neko moze da ima ovakvo misljenje o zenama u 21. vjeku kao sto ima Oficir s ruzom!
Mislim da se ne lazemo,ja bi najsretniji na svijetu bio da se dodatna prava dodjeljuju humanoidima sa(minimum)dva testisa(prava,ne vjestacka)...i da se zene fizicki zatvore u stanove-kuce da nam spremaju tople obroke i da nam ispunjavaju sve seksualne zelje po cijenu teskog batinanja....ali na moju i tvoju zalost mracni srednji vijek je prosao

Ako bi mogli nekakvu partiju na regonalnom nivou da napravimo za ukidanje osnovnih ljudskih prava zenama ja sam za!
p.s. Oficir s ruzom pitanje na koje ne moras odgovoriti....jel imas ti majku(a vjerovatno imas,sem ako nisi kloniran,il potices sa druge planete na kojoj ne postoje polovi u klasicnom smislu rijeci,vec se razmnozavanje vrsi putem self-fertilization)sestru,strinu,tetku......itd?

.