Castra je napisao:
Ne, nije ti dobra logika.
Prosta je stvar: Ako ideš na 1. ili 2. izlaz moraš korititi vanjsku traku. Odnosno, ako si u unutrašnjoj traci, onda ne smiješ ići 1. i 2. izlaz. Sve ostalo je moguće, tipa da kružiš do beskonačnosti…
Možeš da kružiš u unutrašnjoj traci jer se recimo ne možeš prestrojiti da izađeš. NE MOŽEŠ kružiti u vanjskoj traci ako si MORAO izaći na prvom ili drugom izlazu, a ništa te u tome nije moglo spriječiti. Poenta svega gore što sam rekao je da ako nešto MORAŠ (IMAŠ OBAVEZU) učiniti, onda znači da suprotno tome NE SMIJEŠ (NIJE DOZVOLJENO) činiti.
Ako na ulazu u kružni tok stoji (a ne stoji na svim, što je najgore, ali to je sad drugi problem) da koristeći desnu traku MORAM izaći na prvom ili drugom izlazu, kako onda neko to može tumačiti kao "gdje piše da ne smijem kružiti vanjskom trakom"?!
Dajem primjer: Na mali milion lokacija imate saobraćajni znak obaveznog smjera kretanja ili da ne smijete skrenuti u neku ulicu (najčešće jer je ta "zabranjeno u nju" ulica jednosmjerna iz suprotnog smjera). Dakle ili obavezan smjer kretenja, ili zabranjeno skretanje. Nema oba znaka. Ako stoji da moraš pravo, ne možeš skrenuti lijevo nego ideš pravo. Ako stoji zabranjeno skretanje ulijevo, ne možeš skrenuti ulijevo nego opet ideš pravo. Ne trebaju ti oba znaka, jedan podrazumijeva drugi. Ponavljam stoti put: Ako nešto MORAŠ, onda ne možeš reći nigdje ne stoji da je suprotno tome zabranjeno. Ako stoji da MORAŠ izaći na prvom ili drugom izlazu, kako je onda tebi moguće da je dozvoljeno kružiti vanjskom trakom?
Izvinjavam se unaprijed, moguće je da sam glup, ali bih volio da mi onda to neko nacrta, prihvatiću zdravorazumske argumente ("prodaj stan" ne prihvatam iz principa

).