Barsa je napisao:
Talija, sve sam probao, po danu ne pušim, al' taj dan mi svi i sve generalno idu na q... kada mi i neko nešto dobro i lijepo kaže ja u sebi njemu sve po spisku, ali kada izađem i zapalim, odmah sam druga osoba, nekako se opustim. Pušim već nekih 10-ak godina
Meni je samo problem što pušim po 1.5 kutiju dnevno, a vikendom po 2 kutije
Moram nekako smanjiti, a da prestanem, vrlo teško
Znam kako je to, a dosta duže od tebe sam bila ovisnik (nikad se ne zaričem da neću opet, jer nikotinska ovisnost je jednaka heroinskoj i nikad ne smiješ misliti da si je pobijedio).
Naiđe period kada je pravo vrijeme za prestanak, (probala sam nekoliko puta i ponašala se isto kao ti, ali to nije bio taj period), tj. period kad si duhovno jak da kažeš sebi - ma neću više!
Potamanila sam tonu kesica suncokretovog sjemenja, kad jednostavno navika tjera da nešto trpaš u usta (ja to zovem oralna zavisnost

). Suncokretovo sjemenje je bogato nekim aminokiselinama a ne goji, prema tome bolje žvake bez šećera i neko sjemenje (suncokret - o jadu se zabaviš da pojedeš ono ništa iz ljuske, nego i tu sam se ispraksirala).
Kao i u svakom odvikavanju potrebno je sebi reći - neću više jer ja ne vladam s tim nego ovisnost vlada sa mnom, mijenja mi raspoloženje i utiče na moju volju.
Na stranu koliko je dugoročno štetno po zdravlje.
Kapacitet pluća je ubrzo dosta veći, nema hemijske "arome" iz grla, garderoba nije nadimljena, kosa se ne osjeti na duvan, ne smrde prsti, nema pepela oko tastature

, pepeljara postaje izvor najvećeg smrada (to mi je smetalo i prije al jbg!)
Kažu da pomaže i knjiga od Alena Kara, čak da se i najokorjelijem pušaču zgadi cigareta.
Ako je nađem pročitaću je, neka, ne škodi.