banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 09:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jul 2015, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
nije.bog je velik !

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Slager je gospodin i dzentlmen, on o takvim stvarima ne prica javno

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 17:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
BeckaSkola je napisao:
Slageru sta je od kafana radilo u to vrijeme u Aleksandrovcu i Laktasima.. Gdje se narod okupljao...jesi imao kontakta sa domacinima iz Lijevca tih mjeseci....

Nisu nas kafane mnogo zanimale,ali naravno da smo se socijalizovali i druzili sa lokalnim stanovnistvom 8) ...U Glamocanima smo najvise isli u onaj kafic sto je Marko Bizon drzao,Reli ili kako vec....U Klasnicama nije bogzna sta ni bilo....par puta u onom Sampionu cim predjes most,sa desne strane....I tamo,odmah kad skrenes za Slatinu bila neka kafancina sa lijeve strane...Gore desno prema Slatini bio taj caffe-disco sto smo jednom isli u raciju,Burbon ili nesto slicno...

U Laktasima najvise u Bond kod Tome,Pegaz kod Saleta,Kobru,Caplin kod Ugrenovica,Skorpion kod Skedze...tako...

U Aleksandrovcu,jbg,kako kad,zavisi koliko imas para,pa u Kalderu kod Mice u jednom slucaju,a kod Zike u prodavnicu u drugom :lol: :lol:
Kasnije u disco Zlatni Zalaz,kod onog celavog sto je vozio crvenu mazdu...
U Romanovcima bas truba,samo par puta u onom kaficu tacno na raskrsnici gdje se skrece za Bakince...

U Gradisci mi je najljepse bilo...Vegas,pa Sredojevicev Riazor...Jeti,Rio....Pa onaj Academik,zaboravio sam kako se onaj gazda zvao,znam da je imao nadimak po prezimenu,Kaso ili nesto slicno....Cupiceva kafana....Pa kasnije Sale Lipovac otvorio Crveni Oktobar...Taxi bar....Slobin ranc
I Solac je drzao nesto u Srpcu,ali to mi bilo daleko i mrsko ici...

Tako...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sunce ti... Pa ti si vise kafana obisao iz samostana u ratnu, nego ja iz kuce u miru!!!

Jbg... Ko zna zna! :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 18:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Načitan čo'ek...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 18:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Ne računa se to ako nije i štampariju pohodio.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Crveni Oktobar, što mi je to nešto poznato. Je li bio tamo negdje oko bolnice?

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 18:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ma da,tamo je negdje...Ako me sjecanje ne vara,jedini je od svih ovih pobrojanih sa druge strane ceste Banjaluka-Gradiska,koja vodi na most...dobro,i Vegas,ali Vegas je bio bukvalnu uz cestu

Jedino znam da je CO otvoren tek nakon sto smo mi otisli odatle,pa nisam mozda dva puta u zivotu bio tu,i to zbog Saleta koji je bio dobrovoljac kod Sivca,Bambija,Milosa Moravca...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
despot777 je napisao:
mirdza je napisao:
Pričajte šta hoćete, ali ovo bi bio odličan scenario za film. Holivudska produkcija.

A jedna od opatica da bude Angelina Jolie , a slagera neko od forumaša ko bi odgovarao njegovim tadašnjim godinama...

Slageru, ti tacno trebas pisati knjige kako lijepo izmisljas :lol: A ako se vec treba glumiti, imam neki opatica kostim za karneval pa eto, da ne propadne :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Cuj za karneval....i ti kockasto lazes .....

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Schlager je napisao:
BeckaSkola je napisao:
Slageru sta je od kafana radilo u to vrijeme u Aleksandrovcu i Laktasima.. Gdje se narod okupljao...jesi imao kontakta sa domacinima iz Lijevca tih mjeseci....

Nisu nas kafane mnogo zanimale,ali naravno da smo se socijalizovali i druzili sa lokalnim stanovnistvom 8) ...U Glamocanima smo najvise isli u onaj kafic sto je Marko Bizon drzao,Reli ili kako vec....U Klasnicama nije bogzna sta ni bilo....par puta u onom Sampionu cim predjes most,sa desne strane....I tamo,odmah kad skrenes za Slatinu bila neka kafancina sa lijeve strane...Gore desno prema Slatini bio taj caffe-disco sto smo jednom isli u raciju,Burbon ili nesto slicno...

U Laktasima najvise u Bond kod Tome,Pegaz kod Saleta,Kobru,Caplin kod Ugrenovica,Skorpion kod Skedze...tako...

U Aleksandrovcu,jbg,kako kad,zavisi koliko imas para,pa u Kalderu kod Mice u jednom slucaju,a kod Zike u prodavnicu u drugom :lol: :lol:
Kasnije u disco Zlatni Zalaz,kod onog celavog sto je vozio crvenu mazdu...
U Romanovcima bas truba,samo par puta u onom kaficu tacno na raskrsnici gdje se skrece za Bakince...

U Gradisci mi je najljepse bilo...Vegas,pa Sredojevicev Riazor...Jeti,Rio....Pa onaj Academik,zaboravio sam kako se onaj gazda zvao,znam da je imao nadimak po prezimenu,Kaso ili nesto slicno....Cupiceva kafana....Pa kasnije Sale Lipovac otvorio Crveni Oktobar...Taxi bar....Slobin ranc
I Solac je drzao nesto u Srpcu,ali to mi bilo daleko i mrsko ici...

Tako...

Ti s3 mozes komotno izjasniti kao laktasanin :)
Mozda se i znamo :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 18:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mozda... 8) ...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_Krol_ je napisao:
Cuj za karneval....i ti kockasto lazes .....

Prvobitna namjena se pika :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
:D

Dobro ja Slageru vjerujem.
Vjerujem u tu pricu, ima tu elemenata stavarno za film.Mozda cak i seriju. :)

Nekima je sad to smijesno i ne razumiju ta vremena i ljude u njima. Dosta ih moraju pitat tatu ili mamu je li to tako bilo ili ...

Ali dogadjaji iz tog vremena kao i ova Slagerova pricica imaju svoju vrijednost, tugu, ljepotu i tragicnost sve se to moze pretocit u istinske romane, filmove ....
Naravno i unovcit. :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Pod hitno da se javi Kusturici. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:

I ja bih vjerovala da mi nije ispricao jednu pricu ciji sam akter i sama bila, samo imamo dijametralno suprotna sjecanja a boga mi i razlicite uspomene na isti nam objekat :lol:

Slagzi, pod hitno da pises knjige :headbang: Ako bude trebalo, zrtvovacu se za jedno poglavlje :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 20:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Brale001 je napisao:

I ja bih vjerovala da mi nije ispricao jednu pricu ciji sam akter i sama bila, samo imamo dijametralno suprotna sjecanja a boga mi i razlicite uspomene na isti nam objekat :lol:

Slagzi, pod hitno da pises knjige :headbang: Ako bude trebalo, zrtvovacu se za jedno poglavlje :lol:

:*****

E u pravu je Brale,kakav film...serija!!!

Ta druga epizoda,o nekim drugim sestrama,sa radnim nazivom "Slager cuva zarobljene ranjene neprijateljske vojnike u bolnici",bi bila neuporedivo zanimljivija od ove price iz samostana...!!

Vidis da ljudima upravo nedostaje to sto ova samostanska prica nije romansirana... :D
Ali,necemo je objaviti,zato sto nisam dobio od tebe potvrdu i bilo bi nekih istorijskih neslaganja,tako da iza nje ne bi moglo stajati "Snimljeno po istinitom dogadjaju",kao za ovu samostansku.....Samo bi bio lako provjeriv ovaj nezanimljivi,ratni dio,zarobljenici,ali taj romanticni bi izgleda morao ici pod "umjetnicku slobodu","zub vremena i zaboravnost" ili samo bujnu mastu pisca :D

Poslednji put menjao Schlager dana 06 Jul 2015, 20:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Pa dobor sad sitnice...tu i tamo omaknu. :)
Ali ova prica ima sve elemente moze i u dramu ili u triler ili ...:

Specijalan zadatak u klimi nepoverenja i napetosti treba smirit strasti. Zadatak vrlo delikatan, koji se ne daje svakom. :wink:
Trazi se vojnicki ali i diplomatski pristup, neko sa kulturnim pedigreom i malo sireg vidika .

Pa izazovi: Zene, sestre, cestite ili ti casne ne zasticena, izlozene a ovamo momci pod stresom napeti, koji oskudjevaju u svemu. Naravno tu je celebatska uzdrzanost, skromnost i pre sveaga odanost zadatku do daske da se sestrama nesto ne desi(ruzno)!!

Pa dodatne komplicirajuce oklolnost u prici: Tu je opasnost da budu otrovani, pacovski kanali kojim se ubacuju okorjele ustase, otvorene ruke za likividacije bez upozorenja, glad i onda na kraju razvaljuje ta hrabrost, ta mladost, ta snaga u usponu.
Ti momci koji ako treba golim trbuhom idu na bajonet, odlucni, prodorni sve se to uklapa u zestok filmski scenario.
Jedino mozda jos fali onaj dio o ljubavi, ljubavi onoj pravoj kumulativnoj koja probija i rusi manastirske zidove razbija ratove i spaja svijetove....

Al sad stvarno, bez sale znam da se Slager nece naljutit, interesuje me ozbiljno koji je kriterij bio pri odabiru ljudi za taj zadatak.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Schlager je napisao:
I Solac

Academik drži i sada Kasagić, otvorio još jedan u domu kulture kao Lounge bar... a Vegas je poslije promjenio naziv u Akropolis...poslije rata zatvoren... Nisi spomenuo Volvo koji je bio aktuelan u to vrijeme, pa SB preko puta Vegasa...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 20:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
apokalipto je napisao:
Pod hitno da se javi Kusturici. :D

nemoj da opet gledamo Podzemlje broj dva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]