banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 19:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Gdje po Evropi
PostPoslato: 26 Feb 2011, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
zasto se cudite Francuzima, ljudi cuvaju svoj jezik ... zato ne pricaju engleski.

i meni je bilo cudno kad sam isao na apsloventsku u Nicu, Kan .... poslije skontas, svaka im cast na tome, ne daju da ih preuzme ovaj globalizam.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 19:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
aleksej je napisao:
zasto se cudite Francuzima, ljudi cuvaju svoj jezik ... zato ne pricaju engleski.

i meni je bilo cudno kad sam isao na apsloventsku u Nicu, Kan .... poslije skontas, svaka im cast na tome, ne daju da ih preuzme ovaj globalizam.

Meni to nije ni blizu za pohvalu. U redu je da cuvaju svoj jezik i ne prljaju ga stranim rjecima i izrazima, mada i to ima svoje granice, ali da odbijaju da uce i pricaju engleski jezik, koji vecina stranaca prica, je lijecenje nekih kompleksa, a ne zdrav razum i nema nikakve veze sa ocuvanjem svog jezika i kulture.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 19:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
sta znam, meni to nije lose ... mogu i oni reci "sto ne ucite "francuski" , ne mora se uvijek padati pod uticaj vecine ... mi kako smo krenuli zaboravicemo svoj jezik .

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Da odbijaju da ga uče to nije istina, jednostavno ne mogu ljudi da nauče i gotovo. Pa i kod nas imaš debila koji ne znaju dve sastaviti na engleskom. Da ne žele da ga pričaju je donekle istina, pogotovo u Parizu. Pitao sam jednom na engleskom jednu gospođu da me samo usmjeri prema Ajfelovom tornju i rekla je da ne zna, potom sam pitao i na francuskom i opet nije htjela da mi kaže. Upoznao sam dosta Francuza koji ne pričaju engleski i mislim da su u pravu donekle, frankofono područje je jako veliko i nemaju toliko potrebu za engleskim ali pomalo bezobrazno jeste. Eto odoh malo u offtopic sa ovim...

Mislim da bih jednom mogao kupiti kartu za Interrail, možda čak i ovo ljeto i obići sve što sam htio po Evropi. Htio bih otići u Amsterdam na primjer ili u Kopenhagen takođe, Barselonu ponovo da vidim, Pariz isto... :)

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Panzer je napisao:
Pitao sam jednom na engleskom jednu gospođu da me samo usmjeri prema Ajfelovom tornju i rekla je da ne zna, potom sam pitao i na francuskom i opet nije htjela da mi kaže.

Mozda je ta gospodja iz BL. :D

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ma gospođa je bila papak žešći! Čim sam progovorio na engleskom počela je mahati glavom i snebivati se nešto... :roll:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2011, 01:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Lucifer je napisao:
Takodje bi volio da posjetim Ghent ili Brugge... gradovi izgledaju nestvarno, skoro kao iz neke bajke...

Bio sam ja ranije. Fini su. Ghent mi se bas dopao (a imaju i dobar muzicki festival); Brugge je 'bajka' i za ostale Evropljane, dosta ih dolazi u posjetu... Ima puno pataka u parkovima. :D
Tu je prije koju godinu neki Hollywood-ski film snimljen.
...a kad pomenu Hollywood, Kalifornija za mjesec dana! Olei!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]